Skip to main content

România TV vrea să lanseze radioul de știri Radio24Ore. Realizatorii vor fi de la postul TV

 

Societatea care operează România TV vrea să lanseze un post de radio de știri pentru București, Radio24Ore. Societatea a intrat în concurs pentru una dintre cele două frecvențe puse la bătaie de CNA pentru Capitală. Proiectul promite “echilibru perfect, imparțialitate, informație verificată la sânge” și “discurs al știrilor fără niciun fel de partizanat”.

„Vrem să facem radio. Radio București. Nu intenționăm să ne dezvoltăm în țară, după cum nu intenționăm să retransmitem România TV”, a declarat Roxana Niculescu, directorul de programe al postului România TV. 

„Nu avem animatori de radio pentru că nu intenționăm să difuzăm muzică sau să facem divertisment. Vrem să facem știri”, a mai explicat Roxana Niculescu. 

Potrivit proiectului depus la CNA, dacă va primi licență, postul va avea 100% producție proprie și o investiție de 54.000 de euro pentru amenajarea studioului și pentru stația de emisie.  

Publicitate

În fața membrilor CNA s-au prezentat astăzi Roxana Niculescu, Ioan Korpoș, Cristina Șincai, care ar avea emisiuni la Radio24Ore și Ovidiu Popescu – directorul tehnic al televiziunii și al viitorului post de radio. 

Din declarațiile reprezentanților postului: 

Roxana Niculescu, director de programe România TV:

„Suntem în fața dumneavoastră pentru că vrem să facem radio. Radio de București. Nu intenționăm să dezvoltăm în țară după cum nu intenționăm să retransmitem România tv. De ce vrem să facem un radio? În fața dumneavoastră au venit toți oamenii de radio care vor să facă proiecte. Mă număr și eu printre ei. Experiența mea de radio mă face să cred că în România anului 2015, 2016 este loc de un nou radio.”

„Nu avem animatori de radio pentru că nu intenționăm să difuzăm muzică sau să facem divertisment. Vrem să facem știri. Avem baza materială, ținând cont că am dezvoltat în patru ani de zile o televiziune de știri.”

„Va fi un program de radio despre București și pentru bucureșteni. Ne vom adresa celor care doresc informație, publicul peste 25 de ani și populație activă.”

„A face radio este mai greu decât a face televiziune. La radio nu ai suportul de imagine, la radio trebuie să te descurci în orice situație, numai tu, cu știința ta și vocea ta.”

Cristina Șincai, realizator la România TV:

„Eu îmi doresc să fac și radio pentru că foarte multă lume mă recunoaște mai mult după voce decât după față. Îmi doresc acum să fac și radio. Cred că experiența noastră ne face să reușim să oferim mai repede informațiile necesare.”

Din proiectule editorial:

Politica editorială a Radio 24 ore are 7 puncte cheie care trebuie respectate cu stricteţe de către jurnaliştii săi:

-echilibru perfect;

-imparţialitate;

-informaţie verificată la sânge;

-discurs al ştirilor si al dezbaterilor fără niciun fel de partizanat;

-informaţii şi declaraţii exclusive; -evenimente de impact transmise in timp real;

-ştiri si dezbateri cu tematică de interes maxim pentru public

-diversitate în construcţia programelor şi alegerea informaţiilor trecând printr-un spectru larg de la politică până la life-style

-în sfârşit, divertisment de calitate nu glume de nivel scăzut sau farse.

Jurnaliştii Radio 24 ore trebuie să respecte următoarele principii fundamentale: Independenţă, Integritate Corectitudinea şi onestitatea, Obiectivitate, Competenţa profesională, Confidenţialitate, Conduită profesională. 

Realizatori programe: Bogdan Alecsandrescu, Paula Rusu, Liliana Ruse, Julia Nagy, Victor Ciutacu, Cristina Șincai, Ioan Korpoș, Cristina Herea. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • 100% productie proprie asa cum a promis si realitatea fm si de la lansare a retransmis numai realitatea tv. Sper ca nici unul din posturile propangadiste sa nu obtine licente de retransmisie a posturilor tv in fm, e o aberatie!
  • Ioan Korpos?! Voi va dati seama ce oameni au cei de la Romania TV? Cum sa- trimiti pe Ioan Korpos si sa povestesti ca vrei sa faci ceva serios?

Trimite un comentariu