Skip to main content

SCHIMBARE în acționariatul România TV. Reprezentanții România TV anunță că postul ar putea fi preluat de un grup european

 
SCHIMBARE în acționariatul România TV. Reprezentanții România TV anunță că postul ar putea fi preluat de un grup european
Romania TV

Ridzone Computers, compania care operează licența postului România TV - controlat de Sebastian Ghiță, a făcut schimbări în acționariatul societății. Astfel, potrivit documentației depuse la Consiliul Național al Audiovizualului și consultată de paginademedia.ro, compania RTV Satellite, cea pe care sunt angajați jurnaliștii postului, iese din acționariatul televiziunii de știri.

Publicitate

În locul societății intră Catrinel Gheorghe, cea care are funcția de manager, potrivit informațiilor postate pe site-ul postului.

Astfel, societatea are în prezent acționari pe Catrinel Gheorghe, cu 96%, și pe Tronaru Radu Mihai, care rămâne cu 4%, în loc de 5% cum era până acum.

O mențiune interesantă în documentația depusă la CNA, este că în acționariatul postului ar putea intra un „grup european de media”, fără a se menționa însă numele acestuia.

„Se solicită solicită acordul prealabil pentru efectuarea unei noi operațiuni de modificarea acționariatului, prin cooptarea unui grup european media până în luna decembrie 2015 cu precizarea că, la momentul definitivării, negocierilor vor fi prezentate Consiliului detalii referitoare la noul acţionariat”, se arată în document.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu