Skip to main content

Simona Tache despre fumători și legea împotriva fumatului, peste 650 de distribuiri pe Facebook

 
Simona Tache despre fumători și legea împotriva fumatului, peste 650 de distribuiri pe Facebook

Un material semnat de Simona Tache despre fumători și legea împotriva fumatului care în urmă cu două zile ar fi trebuit să fie supusă votului decisiv în Camera Deputaților a fost cel mai distribuit material de pe un blog pe ziua de ieri. Textul intitulat "Prietenilor mei fumători, cu dragoste" a adunat peste 650 de distribuiri pe Facebook.

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără și una de pe biziday.ro cu detalii din emisiunea cu același nume realizată de Moise Guran la Digi 24.

Publicitate

O selecție de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și Facebrands PRO:

1. simonatache.ro, “Prietenilor mei fumatori, cu dragoste”, 658 share-uri pe Facebook.

Din material:

Ieri, legea împotriva fumatului în spații publice ar fi trebuit să fie supusă votului decisiv în Camera Deputaților, dar votul a fost amânat. Mi-a părut foarte rău că s-a întâmplat așa, o așteptam de mult, recunosc. Mi-e tot mai greu să stau cu orele în cârciumi pline de fum, să mă usture ochii, să mă usture gâtul, să nu mai pot să respir, să mă sufoc pur și simplu, iar, când ajung acasă, să miros ca o scrumieră și să mă simt impregnată de nicotină până la ultima celulă.

Mi-e tot mai greu să mă trezesc dimineața cu senzația aia oribilă pe care ți-o lasă o seară petrecută în fum gros de țigară. Nu vă place nici vouă senzația aia, imaginați-vă cum e pentru un nefumător. Nu am nimic să vă reproșez, știu că fumați cu bun simț în prezența mea, știu că vă străduiți să nu vină fumul spre mine, știu că ați vrea foarte tare să nu îmi faceți rău.

Dar adevărul crud și dureros, pe care a sosit momentul să îl acceptăm cu toții, e că e imposibil ca, într-un spațiu de fumători, să conviețuiască armonios și cel care fumează, și cel pentru care fumul e o tortură.

2. kishiniov.eu, “Adevarata poveste a fumatului in carciumi, baruri,cluburi si localuri”, 604 share-uri pe Facebook.

Din material:

Cafenelele, cârciumile și restul s-au inventat pentru consumul de droguri acceptate legal: nicotina, cofeina și alcoolul. Adică locuri speciale unde oamenii să își vâre în sistem substanțe.

În China, pe vremea când opiul era legal, existau cârciumi unde fumătorii de opiu aveau la dispoziție și paturi în care să-și petreacă timpul.Nefumătorii au ajuns ei la concluzia că vor să stea alături de fumători și să le interzică să mai fumeze.

3. biziday.ro, “Biziday: Miercuri, 25 noiembrie 2015”, 91 share-uri pe Facebook.

Din material:

Rusia a anunțat că sistează tranzitul de gaze prin Ucraina și, implicit, 18 țări europene ar putea avea probleme. România nu este printre ele, căci importurile de gaze asigură cam 3% din consumul intern.

Cea mai afectată va fi Moldova, care se încălzește în totalitate cu gaz rusesc. Avem atât de mult gaz încât îl folosim pentru a extrage petrol sau îl transformăm în energie electrică. 

4. kristofer.ro, “Dezvaluiri in interiorul Sport Club Bacau: “Aveam tricourile pline de reclame, dar noi nu eram platiti luni de zile””, 31 share-uri pe Facebook.

Din material:

Un fost jucător de la Sport Club Bacău, care doreşte să rămână anonim, mi-a trimis o serie de mesaje în care dezvăluie câteva dintre potlogăriile pe care primarul şi oamenii săi le fac la echipa de fotbal finanţată din banii noştri, ai tuturor. "In primul rand, in primul an in care am promovat am avut buget de 1,2 milioane de euro de la primarie.

Cu extra finantari si nu mai stiu ce, aduceau jucatori gen Claudiu Tudor sau Bogdan Rusu carora le facea contract de 100.000 € anual. Jucatorii luau doar 3.000 € lunar, restul impartea conducerea. Jucam pe 400 € euro de meci. Timp de 6 luni nu am vazut nicio prima si nici in momentul asta nu au dat banii aia."

5. zoso.ro, “Legea darii in plata a trecut, Isarescu e trist”, 24 share-uri pe Facebook.

Din material:

Știți cine mai acordă credite sau cine ar trebui să acorde credite? Instituții bancare cu capul pe umeri. Alea care vor da afară pe toți cei care au prezidat peste goana după credite pentru imobile supraevaluate din 2006-2008. A fost dat vreunul afară? A fost dat afară vreun director adjunct care a aprobat credite pentru rechinii imobiliari? A fost?! Nu, pentru că, conform aceluiași guvernator BNR, “băncile nu pot fi pe pierdere”.

Și trebuie să facem legi ca ele să nu fie pe pierdere. Și trebuie să le aprobăm tacit comisioanele mizerabile (4 lei interogare sold, 15 lei depunere numerar!) și apoi să ieșim la spartul târgului să comentăm că nu e bine. Cu asta se ocupă Isărescu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu