Skip to main content

Simona Tache despre fumători şi legea împotriva fumatului, peste 650 de distribuiri pe Facebook

 
Simona Tache despre fumători şi legea împotriva fumatului, peste 650 de distribuiri pe Facebook

Un material semnat de Simona Tache despre fumători şi legea împotriva fumatului care în urmă cu două zile ar fi trebuit să fie supusă votului decisiv în Camera Deputaţilor a fost cel mai distribuit material de pe un blog pe ziua de ieri. Textul intitulat "Prietenilor mei fumători, cu dragoste" a adunat peste 650 de distribuiri pe Facebook.

Publicitate

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără şi una de pe biziday.ro cu detalii din emisiunea cu acelaşi nume realizată de Moise Guran la Digi 24.

O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi Facebrands PRO:

1. simonatache.ro, “Prietenilor mei fumatori, cu dragoste”, 658 share-uri pe Facebook.

Din material:

Ieri, legea împotriva fumatului în spaţii publice ar fi trebuit să fie supusă votului decisiv în Camera Deputaţilor, dar votul a fost amânat. Mi-a părut foarte rău că s-a întâmplat aşa, o aşteptam de mult, recunosc. Mi-e tot mai greu să stau cu orele în cârciumi pline de fum, să mă usture ochii, să mă usture gâtul, să nu mai pot să respir, să mă sufoc pur şi simplu, iar, când ajung acasă, să miros ca o scrumieră şi să mă simt impregnată de nicotină până la ultima celulă.

Mi-e tot mai greu să mă trezesc dimineaţa cu senzaţia aia oribilă pe care ţi-o lasă o seară petrecută în fum gros de ţigară. Nu vă place nici vouă senzaţia aia, imaginaţi-vă cum e pentru un nefumător. Nu am nimic să vă reproşez, ştiu că fumaţi cu bun simţ în prezenţa mea, ştiu că vă străduiţi să nu vină fumul spre mine, ştiu că aţi vrea foarte tare să nu îmi faceţi rău.

Dar adevărul crud şi dureros, pe care a sosit momentul să îl acceptăm cu toţii, e că e imposibil ca, într-un spaţiu de fumători, să convieţuiască armonios şi cel care fumează, şi cel pentru care fumul e o tortură.

2. kishiniov.eu, “Adevarata poveste a fumatului in carciumi, baruri,cluburi si localuri”, 604 share-uri pe Facebook.

Din material:

Cafenelele, cârciumile şi restul s-au inventat pentru consumul de droguri acceptate legal: nicotina, cofeina şi alcoolul. Adică locuri speciale unde oamenii să îşi vâre în sistem substanţe.

În China, pe vremea când opiul era legal, existau cârciumi unde fumătorii de opiu aveau la dispoziţie şi paturi în care să-şi petreacă timpul.Nefumătorii au ajuns ei la concluzia că vor să stea alături de fumători şi să le interzică să mai fumeze.

3. biziday.ro, “Biziday: Miercuri, 25 noiembrie 2015”, 91 share-uri pe Facebook.

Din material:

Rusia a anunţat că sistează tranzitul de gaze prin Ucraina şi, implicit, 18 ţări europene ar putea avea probleme. România nu este printre ele, căci importurile de gaze asigură cam 3% din consumul intern.

Cea mai afectată va fi Moldova, care se încălzeşte în totalitate cu gaz rusesc. Avem atât de mult gaz încât îl folosim pentru a extrage petrol sau îl transformăm în energie electrică.

4. kristofer.ro, “Dezvaluiri in interiorul Sport Club Bacau: “Aveam tricourile pline de reclame, dar noi nu eram platiti luni de zile””, 31 share-uri pe Facebook.

Din material:

Un fost jucător de la Sport Club Bacău, care doreşte să rămână anonim, mi-a trimis o serie de mesaje în care dezvăluie câteva dintre potlogăriile pe care primarul şi oamenii săi le fac la echipa de fotbal finanţată din banii noştri, ai tuturor. "In primul rand, in primul an in care am promovat am avut buget de 1,2 milioane de euro de la primarie.

Cu extra finantari si nu mai stiu ce, aduceau jucatori gen Claudiu Tudor sau Bogdan Rusu carora le facea contract de 100.000 € anual. Jucatorii luau doar 3.000 € lunar, restul impartea conducerea. Jucam pe 400 € euro de meci. Timp de 6 luni nu am vazut nicio prima si nici in momentul asta nu au dat banii aia."

5. zoso.ro, “Legea darii in plata a trecut, Isarescu e trist”, 24 share-uri pe Facebook.

Din material:

Ştiţi cine mai acordă credite sau cine ar trebui să acorde credite? Instituţii bancare cu capul pe umeri. Alea care vor da afară pe toţi cei care au prezidat peste goana după credite pentru imobile supraevaluate din 2006-2008. A fost dat vreunul afară? A fost dat afară vreun director adjunct care a aprobat credite pentru rechinii imobiliari? A fost?! Nu, pentru că, conform aceluiaşi guvernator BNR, “băncile nu pot fi pe pierdere”.

Şi trebuie să facem legi ca ele să nu fie pe pierdere. Şi trebuie să le aprobăm tacit comisioanele mizerabile (4 lei interogare sold, 15 lei depunere numerar!) şi apoi să ieşim la spartul târgului să comentăm că nu e bine. Cu asta se ocupă Isărescu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus