Skip to main content

Cosmin Stan: "De luni mă întorc la lucru". Instanța a obligat Prima TV să-l reangajeze

 
Cosmin Stan: "De luni mă întorc la lucru". Instanța a obligat Prima TV să-l reangajeze
Cosmin-Stan

Cosmin Stan revine săptămâna viitoare la Prima TV, după ce postul TV deținut de Cristi Burci a fost obligat de instanță să îl reangajeze.

"De luni mă întorc la lucru, la Prima TV", a declarat pentru Paginademedia.ro Cosmin Stan. 

Publicitate

Ce va face?

"În principiu, mă aștep să mă ocup de ce făceam și înainte", a spus jurnalistul.

Înainte de a fi concediat de la Prima TV (decizie pe care a contestat-o în instanță), Cosmin Stan a prezentat jurnalul Focus 18, împreună cu Magda Vasiliu.

Istoria cazului Cosmin Stan - Prima TV:

Jurnalistul Cosmin Stan, fost prezentator la Focus 18 de la Prima TV, a dat în judecată postul de televiziune în septembrie 2014 după ce a fost concediat.

Cosmin Stan declara la momentul respectiv, pentru Paginademedia.ro: „După 17 ani de știri, un premiu Emmy la Pro TV, mii de ore de live și sute de Breaking News-uri la Realitatea TV, Prima TV a lui Burci m-a restructurat. O să se rezolve în instantă lucrurile, sper în bine." „Pe moment sunt implicat într-un proiect CNN în România, ceea ce oricum fac din 2009, de câteva ori pe an."

Cosmin Stan a ieșit de pe post în luna martie, după cum Paginademedia.ro a scris aici. El prezenta Focus 18, împreună cu Magda Vasiliu. Cei doi au fost înlocuiți de Andreea Fried, iubita lui Răzvan Enache, fost director de programe al Prima TV și unul din cei care lucrează și acum cu Cristian Burci pe partea de programe a stației. Cosmin Stan a venit la Prima TV de la Realitatea TV, în primăvara anului trecut. În același timp a venit, la Prima TV, și Melania Medeleanu.

Tribunalul București a obligat Prima TV să-l reangajeze pe Cosmin Stan, fost prezentator al Focus 18. Deciziaa fost luată pe 19 noiembrie, după cum Paginademedia.ro a scris aici

„Dispune reintegrarea contestatorului în postul și funcția deținute anterior”, se arată în decizia instanței, publicată pe portalul instanțelor de judecată. Pe de altă parte, Tribunalul a decis să disjungă într-un alt dosar solicitările lui Stan de a-și primi drepturile salariale începând cu momentul concedierii, precum și cererea de daune morale. 

Decizia instanței: 

Admite în parte contestaţia. Anulează decizia de concediere nr. 825/11.08.2014 emisă de intimată. Dispune reintegrarea contestatorului în postul şi funcţia deţinute anterior concedierii, respectiv redactor prezentator.

Disjunge cauza în ceea ce priveşte capetele de cerere care vizează obligarea intimatei la plata la zi a drepturilor salariale cuvenite de la data emiterii deciziei de concediere şi până la data încadrării efective precum şi obligarea aceleaşi intimate la plata de daune morale în cuantum de 30000 lei şi dispune formarea unui nou dosar.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu