Skip to main content

Declarația lui Klaus Iohannis despre The Ark și alte clădiri importante ale Capitalei, sute de comentarii

 
Declarația lui Klaus Iohannis despre The Ark și alte clădiri importante ale Capitalei, sute de comentarii
Klaus Iohannis

Cele mai comentate postări. Pagina oficială a președintelui Klaus Iohannis a fost cel mai comentat cont de Facebook din categoria politic, pe ziua de ieri. Declarația lui Klaus Iohannis după ce a vizitat The Ark – fosta Bursă de Mărfuri și Institutul Astronomic al Academiei Române, "două clădiri cu o simbolistică aparte pentru moștenirea culturală a Capitalei" a adunat peste 400 de mesaje.

În topul postărilor din categoria politic cu cele mai multe comentarii, Gheorghe Piperea și Remus Cernea au câte un mesaj publicat pe paginile lor oficiale de Facebook.

Publicitate

Selecția a fost realizată de Paginademedia.ro și Facebrands PRO din rândul celor mai comentate mesaje pe Facebook din rândul categoriei Politic:

1. Pagina oficială Klaus Iohannis, 408 de comentarii pe Facebook la mesajul:

Am vizitat astăzi The Ark – fosta Bursă de Mărfuri și Institutul Astronomic al Academiei Române, două clădiri cu o simbolistică aparte pentru moștenirea culturală a Capitalei. Patrimoniul arhitectural reprezintă o parte importantă a identității Bucureștiului, căreia i se acordă prea puțină atenție. M-a interesat să văd cum au fost repuse în valoare clădirile, fiindcă acestea, odată renovate, trebuie să facă parte din viaţa oraşului. În ceea ce privește Observatorul Astronomic, autoritățile au obligația să vină în sprijinul cercetării cu finanțarea necesară reabilitării construcției și modernizării echipamentelor.

2. Pagina oficială Klaus Iohannis, 193 de comentarii pe Facebook la următoarea imagine:

3. Pagina oficială Gheorghe Piperea, 88 de comentarii pe Facebook la mesajul:

Am facut o cerere oficiala de audienta la Administratia Prezidentiala, pentru a putea prezenta argumentele favorabile promulgarii legii darii in plata. Tot oficial, audienta mi-a fost acordata, pentru miine, 9 decembrie, la ora 10,30. Discutia va avea loc cu domnul Cosmin Marinescu, Consilier Prezidential. Dupa cum se poate observa, se pot face si discutii oficiale.

4. Pagina oficială Bogdan Diaconu, 78 de comentarii pe Facebook la mesajul:

Pe fondul transformării statului ungar și al formațiunilor maghiare în avocații teroristului Beke Istvan, vă reamintesc un text mai vechi, din păcate mereu actual: Ne-am săturat de Ungaria Ne-am săturat de Ungaria care vrea respect pentru disprețul ei față de legile românești, care propune un dialog în care Viktor Orban să monologheze despre super-națiunea maghiară, care pretinde buna vecinătate a Budapestei care să ne dicteze tuturor și cere toleranță pentru politica maghiară pornită să anuleze suveranitatea și chiar existența statului român. Ne-am săturat de grija Ungariei pentru minoritatea maghiară din alte state, în timp ce minoritățile din interiorul statului maghiar nu sunt reprezentate nici măcar în Parlament, darămite în Guvern, iar unele minorități au devenit ținte publice pe teritoriul ungar. Ne-am săturat de retrocedările pe care le vrea și le susține Ungaria în România, în timp ce despre averea Gojdu nu se mai pomenește nimic. Ne-am săturat de drepturile și de revendicările bisericilor maghiare în România, după ce nici în secolul XIX acestea nu le permiteau românilor transilvăneni să aibă biserici de piatră, ci numai din lemn, ca să nu lase urme durabile, pentru ca în prezent să ne acuze că nu avem istorie, trecut sau cultură.

5. Pagina oficială Remus Cernea, 52 de comentarii pe Facebook la mesajul:

Lovitură pentru BOR. Pentru ce ar putea plăti biserica impozit Biserica ar putea fi obligată să plătească taxe la stat la fel ca orice altă instituţie din România. Este vorba despre o nouă iniţiativă legislativă depusă la Parlament care prevede impozitarea tuturor activităţilor economice ale cultelor. Deputatul neafiliat Remus Cernea a depus luni, la Parlament, o inițiativă legislativă privind impozitarea cultelor, proiect care vizează asigurarea respectării principiului separării dintre stat și Biserică în ceea ce privește "excesul" unor facilități fiscale pentru culte. Dacă aceasta va fi aprobată, atunci închirierea spaţiilor bisericeşti sau serviciile turistice oferite de culte, de exemplu, vor fi taxate corespunzător."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu