Skip to main content

Declaraţia lui Klaus Iohannis despre The Ark şi alte clădiri importante ale Capitalei, sute de comentarii

 
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Cele mai comentate postări. Pagina oficială a preşedintelui Klaus Iohannis a fost cel mai comentat cont de Facebook din categoria politic, pe ziua de ieri. Declaraţia lui Klaus Iohannis după ce a vizitat The Ark – fosta Bursă de Mărfuri şi Institutul Astronomic al Academiei Române, "două clădiri cu o simbolistică aparte pentru moştenirea culturală a Capitalei" a adunat peste 400 de mesaje.

Publicitate

În topul postărilor din categoria politic cu cele mai multe comentarii, Gheorghe Piperea şi Remus Cernea au câte un mesaj publicat pe paginile lor oficiale de Facebook.

Selecţia a fost realizată de Paginademedia.ro şi Facebrands PRO din rândul celor mai comentate mesaje pe Facebook din rândul categoriei Politic:

1. Pagina oficială Klaus Iohannis, 408 de comentarii pe Facebook la mesajul:

Am vizitat astăzi The Ark – fosta Bursă de Mărfuri şi Institutul Astronomic al Academiei Române, două clădiri cu o simbolistică aparte pentru moştenirea culturală a Capitalei. Patrimoniul arhitectural reprezintă o parte importantă a identităţii Bucureştiului, căreia i se acordă prea puţină atenţie. M-a interesat să văd cum au fost repuse în valoare clădirile, fiindcă acestea, odată renovate, trebuie să facă parte din viaţa oraşului. În ceea ce priveşte Observatorul Astronomic, autorităţile au obligaţia să vină în sprijinul cercetării cu finanţarea necesară reabilitării construcţiei şi modernizării echipamentelor.

2. Pagina oficială Klaus Iohannis, 193 de comentarii pe Facebook la următoarea imagine:

3. Pagina oficială Gheorghe Piperea, 88 de comentarii pe Facebook la mesajul:

Am facut o cerere oficiala de audienta la Administratia Prezidentiala, pentru a putea prezenta argumentele favorabile promulgarii legii darii in plata. Tot oficial, audienta mi-a fost acordata, pentru miine, 9 decembrie, la ora 10,30. Discutia va avea loc cu domnul Cosmin Marinescu, Consilier Prezidential. Dupa cum se poate observa, se pot face si discutii oficiale.

4. Pagina oficială Bogdan Diaconu, 78 de comentarii pe Facebook la mesajul:

Pe fondul transformării statului ungar şi al formaţiunilor maghiare în avocaţii teroristului Beke Istvan, vă reamintesc un text mai vechi, din păcate mereu actual: Ne-am săturat de Ungaria Ne-am săturat de Ungaria care vrea respect pentru dispreţul ei faţă de legile româneşti, care propune un dialog în care Viktor Orban să monologheze despre super-naţiunea maghiară, care pretinde buna vecinătate a Budapestei care să ne dicteze tuturor şi cere toleranţă pentru politica maghiară pornită să anuleze suveranitatea şi chiar existenţa statului român. Ne-am săturat de grija Ungariei pentru minoritatea maghiară din alte state, în timp ce minorităţile din interiorul statului maghiar nu sunt reprezentate nici măcar în Parlament, darămite în Guvern, iar unele minorităţi au devenit ţinte publice pe teritoriul ungar. Ne-am săturat de retrocedările pe care le vrea şi le susţine Ungaria în România, în timp ce despre averea Gojdu nu se mai pomeneşte nimic. Ne-am săturat de drepturile şi de revendicările bisericilor maghiare în România, după ce nici în secolul XIX acestea nu le permiteau românilor transilvăneni să aibă biserici de piatră, ci numai din lemn, ca să nu lase urme durabile, pentru ca în prezent să ne acuze că nu avem istorie, trecut sau cultură.

5. Pagina oficială Remus Cernea, 52 de comentarii pe Facebook la mesajul:

Lovitură pentru BOR. Pentru ce ar putea plăti biserica impozit Biserica ar putea fi obligată să plătească taxe la stat la fel ca orice altă instituţie din România. Este vorba despre o nouă iniţiativă legislativă depusă la Parlament care prevede impozitarea tuturor activităţilor economice ale cultelor. Deputatul neafiliat Remus Cernea a depus luni, la Parlament, o iniţiativă legislativă privind impozitarea cultelor, proiect care vizează asigurarea respectării principiului separării dintre stat şi Biserică în ceea ce priveşte "excesul" unor facilităţi fiscale pentru culte. Dacă aceasta va fi aprobată, atunci închirierea spaţiilor bisericeşti sau serviciile turistice oferite de culte, de exemplu, vor fi taxate corespunzător."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus