Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Jihadul oltenesc"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Jihadul oltenesc"

Povestea adolescentului reţinut pentru propagandă jihadistă, printre subiectele presei de astăzi. Ziarul Adevărul îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre liceeanul de 17 ani din Craiova care îşi spunea Omar al Faruq şi care ar fi fost dispusă să devină martir pentru Statul Islamic. "Jihadul oltenesc", titrează cotidianul Adevărul.

Publicitate

Tabloidul Libertatea tratează acelaşi subiect sub titlul "100% terorist made in România". Ziarul face o comparaţie între John jihadistul şi craioveanul de 17 ani reţinut pentru propagandă pentru Statul Islamic.

"La fel ca 'John jihadistul', cel mai sângeros adept ISIS, craioveanul de 17 ani este fost fotbalist, împătimit al jocurilor pe calculator, provine dintr-o familie modestă şi are rezultate mediocre la învăţătură. Puştiul s-a lăsat de sport din cauza diabetului, în urmă cu doi ani a fost convertit la islamism de un boschetar şi a ajuns să fie filat de servicii şi 'turnat' de propria mamă", scrie Libertatea.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Evenimentul zilei: "Atanasiu face presiuni ca să-şi pună amicul la butoanele unei pieţe de 10 miliarde de euro". Cotidianul scrie că Florin Roman, vicepreşedinte al CJ Alba, este omul de încredere pentru care Teodor Atanasiu "a dus şi duce o adevărată luptă în interiorul partidului, cu Vasile Blaga, pentru a-şi pune favoritul la Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie".

România liberă: "Toţi pacienţii de la Colectiv trimişi în Belgia, infectaţi cu bacterii". Ziarul scrie că opt dintre tinerii răniţi în urma incendiului din clubul Colectiv "păreau să fie colonizaţi cu o anumită cantitate de bacterii", potrivit conducerii Spitalului Militar din Bruxelles.

Jurnalul Naţional: "Go East: Legăturile de afaceri marca Băsescu". Cotidianul prezintă cea de-a doua reţea rusească în care este implicat fostul partener de afaceri al lui Mircea Băsescu din firma de armament Desintco. "Cristian Grigore Andrei Geamănu, afaceristul care ar fi trebuit să intermedieze tranzacţiile cu terenuri ale lui Bercea Mondial către NIS Petrol, este partener de business cu reprezentantul concernului rusesc care se ocupă cu infrastructura în domeniul drumurilor şi căilor ferate", mai scrie JN.

Gazeta Sporturilor: "Ţinem pumnii pentru o grupă uşoară". Ovidiu Ioaniţoaia a scrie un editorial în pagina 2 a cotidianului de sport despre prezenţa României la Euro 2016. "Vorbind despre Euro, să ne reamintim mai degrabă fără plăcere că România a depăşit o singură dată faza grupelor, la randez-vous-ul continental din 2000", scrie Ioaniţoaia.

Caţavencii: "Tehnocraţii biruiţi de teocraţi: Daniel ia aurul de coarne". Patriarhul întruchipează un toreador care îl înfruntă pe Dacian Cioloş. Caricatura Patriarhului spune, pe prima pagină din Caţavencii: "Ce-i Daciane, eşti furios c-ai dat atâţia bani la Biserică? Nu ziceai tu că guvernul tehnocrat încurajează oamenii de afaceri? Păi, noi ce mama dracu' crezi că suntem, popi?".

Kamikaze: "L-au plasat SINGUR ACASĂ, ca să nu se plictisească la beci până vine şi Viorel". Pe prima pagină a publicaţiei de satiră apare o caricatură care combină fizionomia lui Macaulay Culkin, care îl înfăţişează pe Kevin în Singur Acasă, cu cea a lui Dan Şova.

Click!: "Tudor Chirilă, în război cu eleva de 16 ani de la 'Vocea'". Tabloidul scrie că anternorul Tudor Chirilă este indignat că pentru Tincuţa Fernea s-a mobilizat un judeţ întreg, prin intermediul Consiliului Judeţean Satu Mare.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus