Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Jihadul oltenesc"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Jihadul oltenesc"

Povestea adolescentului reținut pentru propagandă jihadistă, printre subiectele presei de astăzi. Ziarul Adevărul își deschide ediția de astăzi cu un articol despre liceeanul de 17 ani din Craiova care își spunea Omar al Faruq și care ar fi fost dispusă să devină martir pentru Statul Islamic. "Jihadul oltenesc", titrează cotidianul Adevărul. 

Publicitate

Tabloidul Libertatea tratează același subiect sub titlul "100% terorist made in România". Ziarul face o comparație între John jihadistul și craioveanul de 17 ani reținut pentru propagandă pentru Statul Islamic. 

"La fel ca 'John jihadistul', cel mai sângeros adept ISIS, craioveanul de 17 ani este fost fotbalist, împătimit al jocurilor pe calculator, provine dintr-o familie modestă și are rezultate mediocre la învățătură. Puștiul s-a lăsat de sport din cauza diabetului, în urmă cu doi ani a fost convertit la islamism de un boschetar și a ajuns să fie filat de servicii și 'turnat' de propria mamă", scrie Libertatea. 

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi. 

Evenimentul zilei: "Atanasiu face presiuni ca să-și pună amicul la butoanele unei piețe de 10 miliarde de euro". Cotidianul scrie că Florin Roman, vicepreședinte al CJ Alba, este omul de încredere pentru care Teodor Atanasiu "a dus și duce o adevărată luptă în interiorul partidului, cu Vasile Blaga, pentru a-și pune favoritul la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie".

România liberă: "Toți pacienții de la Colectiv trimiși în Belgia, infectați cu bacterii". Ziarul scrie că opt dintre tinerii răniți în urma incendiului din clubul Colectiv "păreau să fie colonizați cu o anumită cantitate de bacterii", potrivit conducerii Spitalului Militar din Bruxelles.

Jurnalul Național: "Go East: Legăturile de afaceri marca Băsescu". Cotidianul prezintă cea de-a doua rețea rusească în care este implicat fostul partener de afaceri al lui Mircea Băsescu din firma de armament Desintco. "Cristian Grigore Andrei Geamănu, afaceristul care ar fi trebuit să intermedieze tranzacțiile cu terenuri ale lui Bercea Mondial către NIS Petrol, este partener de business cu reprezentantul concernului rusesc care se ocupă cu infrastructura în domeniul drumurilor și căilor ferate", mai scrie JN.

Gazeta Sporturilor: "Ținem pumnii pentru o grupă ușoară". Ovidiu Ioanițoaia a scrie un editorial în pagina 2 a cotidianului de sport despre prezența României la Euro 2016. "Vorbind despre Euro, să ne reamintim mai degrabă fără plăcere că România a depășit o singură dată faza grupelor, la randez-vous-ul continental din 2000", scrie Ioanițoaia.

Cațavencii: "Tehnocrații biruiți de teocrați: Daniel ia aurul de coarne". Patriarhul întruchipează un toreador care îl înfruntă pe Dacian Cioloș. Caricatura Patriarhului spune, pe prima pagină din Cațavencii: "Ce-i Daciane, ești furios c-ai dat atâția bani la Biserică? Nu ziceai tu că guvernul tehnocrat încurajează oamenii de afaceri? Păi, noi ce mama dracu' crezi că suntem, popi?".

Kamikaze: "L-au plasat SINGUR ACASĂ, ca să nu se plictisească la beci până vine și Viorel". Pe prima pagină a publicației de satiră apare o caricatură care combină fizionomia lui  Macaulay Culkin, care îl înfățișează pe Kevin în Singur Acasă, cu cea a lui Dan Șova.

Click!: "Tudor Chirilă, în război cu eleva de 16 ani de la 'Vocea'". Tabloidul scrie că anternorul Tudor Chirilă este indignat că pentru Tincuța Fernea s-a mobilizat un județ întreg, prin intermediul Consiliului Județean Satu Mare. 

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu