Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Legea antifumat aprinde spiritele în România"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Legea antifumat aprinde spiritele în România"

Presa de azi tratează pe prima pagină subiecte dintre cele mai diverse, de la adoptarea legii antifumat și până la bilanțul primului an de președinte a lui Klaus Iohannis. Ziarul Adevărul își deschide ediția de astăzi cu un articol despre adoptarea legii prin care va fi interzis fumatul în spațiile publice închise și în locurile de joacă. "Legea antifumat aprinde spiritele în România", titrează Adevărul, pe prima pagină.

"Nefumătorii salută noua lege care interzice fumatul în spațiile publice închise, jubilând la limita decenței și dincolo de ea, în mesaje postate pe internet. De cealaltă parte, în tabăra fumătorilor, mulți sunt revoltați de trecerea legii de parlament ți vorbesc în mesajele lor despre discriminare, atitudine nazistă și legi fasciste", scrie Adevărul, în deschiderea ediției de astăzi.

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi.

România liberă: "Un an cu Klaus Iohannis președinte. Cum arată 'România lucrului bine făcut'". Ziarul a inventariat temele fierbinți ale primelor 12 luni cu noul șef de stat. "La un an de zile după ce a devenit președinte, Klaus Iohannis a 'bifat' principalele solicitări ale propriului electorat: înlocuirea lui Victor Ponta din funcția de premier și promulgarea legii votului prin corespondență", scrie RL. 

Evenimentul Zilei: "După 26 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, generalul Vlad Iulian, fostul șef al Secutității, confirmă Lovitura de Stat". EVZ continuă publicarea unui serial dedicat cotiturii istorice din decembrie 1989. "S-a încercat, folosindu-se tot felul de provocări și tertipuri, crearea unor conflicte grave între Securitate și Armată, astfel încât că tragă unii în ceilalți", spune generalul Vlad Iulian, în materialul realizat de Evenimentul zilei. 

Jurnalul Național: "Dosarul Popoviciu stă de 3 ani prin instanțe". Ziarul scrie că una dintre cele mai mari fraude imobiliare, în spatele căreia se află Puiu Popoviciu, se judecă de fix trei ani de zile la Curtea de Apel București. "Este vorba despre afacerea celor 224 de hectare de teren pe care astăzi se află complexurile comerciale din nordul Capitalei", scrie JN. 

Gazeta Sporturilor: "De neoprit!". Cotidianul de sport scrie că handbalista Cristina Neagu, cu 15 goluri marcate aseară, în 'sferturi', a dus naționala României în semifinalele mondiale.

Libertatea: "Dezvăluirile Libertatea au avut efect. Costea a fost dat afară!". Tabloidul scrie că "în urma publicării unor dovezi indubitabile a faptului că Mihai Costea, fotbalist la FC Voluntari, joacă la pariuri, conducerea clubului a hotărât să-i încheie contractul".

Click!: "Rețetele secrete de post ale vedetelor". Publicația tabloidă a stat de vorbă cu Irina Loghin și Cornelia Lupu Rednic despre rețetele de post pe care le gătesc în această perioadă.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):


 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu