Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Patriarhul s-a supărat ca văcarul pe stat"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Patriarhul s-a supărat ca văcarul pe stat"

Decizia inițială a Guvernului de a nu aloca niciun ban pentru lăcașurile de cult, printre principalele subiecte ale presei de astăzi. Ziarul Adevărul scrie pe prima pagină a ediției de astăzi că s-au iscat tenisiuni între Palatul Patriarhiei și Palatul Victoria, după ce Ministerul Finanțelor a făcut public proiectul de buget pe anul 2016. 

"Deși Guvernul a anunțat o creștere a contribuției pentru salariile personalului clerical și neclerical, Patriarhul Daniel a avut, sâmbătă, o declarație virulentă, susținând că statul ar trebui să-i dea Bisericii înapoi toate proprietățile luate abuziv", scrie Adevărul, pe prima pagină. Articolul este intitulat "Patriarhul s-a supărat ca văcarul pe stat". 

Publicitate

Cotidianul România liberă tratează același subiect sub titlul "Planul '0 lei pentru biserici' poate fi dat peste cap în Parlament".  

"O decizie curajoasă, dar care are toate șansele să rămână doar atât", mai scrie România liberă. Ziarul editat de Medien Holding mai scrie că decizia de a nu mai aleoca bani pentru locașurile de cult, "luată de un Executiv format preponderent din specialiști fără coloratură politică și lipsit, prin urmare, de presiunea anului electoral a fost întâmpinată cu entuziasm de o parte a societății".

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi.

Evenimentul zilei: "Giovanni Becali se lăuda în fața elvețienilor că a vândut ceasuri de aur false și a vrut să-i păcăleascî cu un cec fără acoperire". Cotidianul preia fragmente din dezvăluirile brokerului Cristian Sima. "Sima povestește despre deplasarea în Elveția, împreună cu Gino Iorgulescu și Giovanni Becali, unde voia să-l pună gaj pe fotbalistul Ovidiu Petre, pentru un împrumut bancar".

Jurnalul Național: "Atacul tehnocraților la angajații de la privat". Ziarul scrie că "pentru 1,4 milioane de români visul de a câștiga mai mult anul viitor s-a spulberat odată cu anunțul privind înghețarea salariului minim la 1.015 de lei făcut de ministrul de Finanțe Anca Dragu".

Gazeta Sporturilor: "Revanșa lui Zorro". Ziarul de sport scrie pe prima pagină că "Tade a părut și el revigorat cu noul antrenor pe bancă, a făcut 2-0 după o acțiune a lui Adi Popa, iar toată suflarea stelistă visează din nou la titlu".

Click!: "Cum și-a tras Cășuneanu un Ferrari din autostradă". Tabloidul editat de Adevărul Holding scrie că regele asfaltului Costel Cășuneanu a pus mâna în 2007 pe nouă terenuri în localitatea Gherghiței, aflată fix pe traseul Autostrăzii București - Ploiești, pe care o construia firma sa. "După doi ani, a fost expropriat și a luat de la stat aproape 600.000 de lei, cât costă un Ferrari nou-nouț", mai scrie Click!.

Libertatea: "La ei, Moș Nicolae chiar vine cu sacul!". Tabloidul scrie că Anca Serea și Adi Sînă au de mulțumit patru copii cu daruri de sărbători.  

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • @s0rin: Pffffff... Cum de nu te-ai curentat pana la varsta asta? Este un joc de cuvinte intentionat, plecand de la vorba originala, romaneasca... E suparat ca le-a taiat guvernul finantarile.
  • Nici sa copiati nu sunteti in stare... Acolo, in titlu, scrie "ca vacarul pe stat". Nu "pe sat", cum titrati voi... Mai puneti si poza, sa vi se vada prostia...

Trimite un comentariu