Skip to main content

PRESA DE AZI. Kamikaze, titlul zilei cu Prințul Paul: "Micul prins"

 
PRESA DE AZI. Kamikaze, titlul zilei cu Prințul Paul: "Micul prins"

Publicațiile de satiră apărute astăzi îl au pe prima pagină pe prințul Paul în diverse ipostaze caricaturale. Săptămânalul Kamikaze, care se autointitulează "fără moguli", îl înfățișează pe Paul de România în ipostaza micului prinț într-un desen ce amintește chiar de ilustrația făcută de Antoine de Saint-Exupery. În imagine, apare și un mascat care se îndreaptă către prințul Paul. "Micul prins", titrează Kamikaze pe prima pagină. 

Publicitate

În Cațavencii, prințul Paul este caricaturizat drept vampir, alături de prințesa Lia și de Traian Băsescu, care are aripi de liliac. Imaginea cu cei trei are următoarea legendă "Prințul Paul de DNA, nepotul lui Carol al II-lea, și șprițul Traian, nepotul lui Carmol al II-lea, al III-lea ... și câte mai aduce băiatu'". "Sugători de neam și țară", titrează săptămânalul de satiră. 

Traian Băsescu, în ipostaza unui vampir-liliac, spune "cumetre, aș mai sta cu voi să sugem ceva din proprietățile statului român. Dar trebuie s-ajung acasă înainte de răsăritul soarelui, că se aglomerează pe străzi și mă calcă pietonii pe mâini". 

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi. 

Adevărul: "Accident mușamalizat al șefului CJ Bacău". Ziarul scrie despre accidentul produs de Dragoș Bernea, președintele Consiliului Județean Bacău, în urma căruia a fost rănită o femeie. "Victima a fost diagnosticată și tratată greșit, iar fișa medicală este de negăsit. Pentru a-și dosi faptele, șeful CJ Bacău a mobilizat o armată de bugetari din sistemul de Sănătate și din Poliție", mai scrie Adevărul. 

România liberă: "Ce bacterii au declanșat infecțiile descoperite la răniții din Colectiv trimiși în Belgia". Cotidianul scrie că medicii belgieni au dezvăluit că este vorba de "infecții nosocomiale cu bacterii precum klebsiella pneumoniae și acinetobacter, care sunt extrem de rezistente la tratamentul medicamentos și sunt foarte dificil de tratat". 

Evenimentul zilei: "Securitatea a avut o 'sursă primară' la Întâlnirea de la Malta, dintre Bush și Gorbaciov". EVZ continuă astăzi publicarea serialului dedicat Revoluției din 1989. Ziarul a publicat astăzi câteva fragmente din lucrarea istoricului Alex Mihai Stoenescu "Cronologia evenimentelor din decembrie 1989".

Jurnalul Național: "Ciobaniadă la Parlament". Cotidianul trustului Intact scrie despre protestul celor peste 3.000 de ciobani din fața Parlamentului, care au cerut abrogarea legii vânătorilor. 

Gazeta Sporturilor: "Unde fotbalul bate ISIS". O echipă a Gazetei Sporturilor a călătorit la Zakho, oraș din Irak, acolo unde fostul stelist Ilie Stan antrenează "o echipă pe care a dus-o pe locul 2 în clasamentul celui mai riscant campionat al lumii", scrie GSP. 

Libertatea: "Mihai Costea riscă la pariuri excluderea din fotbal. Nilă, în ofsaid clar!". Tabloidul scrie că atacantul echipei FC Voluntari a fost surprins în timp ce introducea datele unui pariu la o casă specializată. 

Click!: "Finalist la Vocea României, restant la facultate". Ziarul editate de grupul Adevărul Holding scrie despre Tobi Ibitoye că este "as la muzică, dar la facultate nu s-a omorât cu învățătura". 

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu