Skip to main content

PRESA DE AZI. România liberă, un text cu tușe pentru patron: RCA-ul a crescut când Astra a intrat în faliment

 
PRESA DE AZI. România liberă, un text cu tușe pentru patron: RCA-ul a crescut când Astra a intrat în faliment

Deschidere cu tușe în interesul acționarului în România liberă, Dan Grigore Adamescu. Subiectul: Miile de oameni care au ieșit în stradă după explozia prețului RCA.

Publicitate

Textul ziarului nuanțează evenimentul punând într-o lumină favorabilă Astra (compania falimentară a patronului), o firmă "victimă" a unor instituții.

Cum începe textul?

„După ce a susținut agresiv atât falimentarea societății Astra Asigurări, cât și creșterea prețurilor la RCA, Autoritatea de Supraveghere Financiară se vede pusă în fața unor presiuni fără precedent. Circa 5.000 de autocare și camioane au sosit ieri în Piața Victoriei și alte 5.000 au blocat, în semn de protest, centura Bucureștiului", scrie RL, pe prima pagină.

Articolul punctează o posibilă legătură între creșterea prețurilor la RCA și falimentul Astra, "societate care reușea să propună tarife acceptabile."

"Creșterile de preț au coincis cu intrarea în procedură de faliment a Astra Asigurări, societate care domina segmentul asigurărilor pentru transportatorii profesioniști și care reușea să propună tarife acceptabile."

"Un proprietar de camion sau de autocar plătește acum minimul 12.000 de lei pentru un RCA, față de 4.000 de lei cât era prima stabilită de Astra Asigurări."

Articolul este semnat Denisa Marin, un pseudonim, de fapt, potrivit informațiilor Paginademedia.ro.

Ce alte subiecte tratează azi presa tipărită?

Presa de azi tratează pe prima pagină subiecte dintre cele mai diverse, de la protestul transportatorilor și până la cazul de corupție de la ANAF. Ziarul România liberă își deschide ediția de astăzi cu un articol despre manifestația din Piața Victoriei prin care transportatorii profesioniști au protestat față de creșterile prețurilor RCA. "Explozia prețului RCA a scos în stradă mii de oameni", titrează România liberă.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi. 

Evenimentul zilei: "Firele unui dosar de corupție arată cum PSD și PNL și-au împărțit influența asupra ANAF". Ziarul scrie că "vicepreședintele Consiliului Județean Satu-Mare Mircea Govor a fost reținut și dus la arestare pentru că și-ar fi folosit influența ca să-și impună în funcții cheie oamenii care îi puteau servi interesele proprii și politice. Conform DNA, l-au ajutat trei politicieni, oameni din două partide, dar și șefii ANAF".

Jurnalul Național: "Semafoarele Capitalei: inteligente, dar meteosensibile. Și ușor de oprit. Factura unui trafic de coșmar: 20 de mil. euro". Ziarul scrie că bucureștenii au plătit pentru întreținerea și montarea de noi semafoare, către UTI Group, circa 6,8 milioane de lei în 2013, 3,6 milioane de lei în 2014 - dintre care 2,5 milioan de lei pentru semafoare noi și 1 milion de lei pentru lucrări de service. 

Adevărul de weekend: "Iulian Vlad rupe tăcerea". Cotidianul scrie că "generalul-colonel Iulian N. Vlad, fost ministru secretar de stat la Ministerul de Interne și șef al Departamentului Securității Statului, consideră că, în decembrie 1989, Nicolae Ceaușescu era izolat pe scena politică internațională". 

Gazeta Sporturilor: "Secunde cât o veșnicie". Ada nechita reconstituie pentru Gazeta Sporturilor faza golului deciziv din ultimele clipe ale meciului cu Danemarca. 

Click!: "Chiar nu e glumă! Cântărețul nu și-a mai pus mama la treabă. Fuego: 'Anul ăsta împodobesc eu bradul'". Tabloidul scrie că Fuego are peste zece spectacole de colinde, dar în ciuda acestui fapt și-a împodobit singur pomul de iarnă. 

Libertatea: "A băgat fotbalul la înaintare, ca să scape de controlul judiciar. Alin Cocoș înscrie în Liga a patra". Ziarul editat de Ringier scrie că fiul omului de afaceri Dorin Cocoș le-a cerut judecătorilor permisiunea de a părăsi țara, explicându-le că este jucător în Liga a II-a și că ar putea prinde un contract în străinătate. În realitate el joacă la Electrica București.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Acesta cam este adevarul.
    Astra era unul din cei mai ieftini asiguratori de pe piata...iar unii din ceilalti asiguratori tineau aproape, pentru a nu pierde prea multi clienti. Mi-am reinnoit RCAul in perioada in care a picat Astra. Am solicitat tot felul de oferte...cea mai ieftina varianta pe care o luam in discutie cu citeva zile inainte de a pica Astra s-a scumpit cu 50 de lei după falimentul Astra.
  • Nesimtiti.Cresterile de preturi sunt din cauza falimentarii Astra,acum trebuie sa umplem gaurile date de patronul lor in fondul de garantare.Dupa ce ati "trait bine" pe 20 de milioane de euro sifonate acum scrieti in bataie de joc.Nu mai vreau sa platesc din buzunarul meu ziaristi propagandisti ! Sa se recupereze banii de la patronul lor si de la RL, sa ii scoata cu totul la vanzare pentru recuperarea prejudiciului.

Trimite un comentariu