Skip to main content

PRESA DE AZI. România liberă, un text cu tuşe pentru patron: RCA-ul a crescut când Astra a intrat în faliment

 
PRESA DE AZI. România liberă, un text cu tuşe pentru patron: RCA-ul a crescut când Astra a intrat în faliment

Deschidere cu tuşe în interesul acţionarului în România liberă, Dan Grigore Adamescu. Subiectul: Miile de oameni care au ieşit în stradă după explozia preţului RCA.

Publicitate

Textul ziarului nuanţează evenimentul punând într-o lumină favorabilă Astra (compania falimentară a patronului), o firmă "victimă" a unor instituţii.

Cum începe textul?

„După ce a susţinut agresiv atât falimentarea societăţii Astra Asigurări, cât şi creşterea preţurilor la RCA, Autoritatea de Supraveghere Financiară se vede pusă în faţa unor presiuni fără precedent. Circa 5.000 de autocare şi camioane au sosit ieri în Piaţa Victoriei şi alte 5.000 au blocat, în semn de protest, centura Bucureştiului", scrie RL, pe prima pagină.

Articolul punctează o posibilă legătură între creşterea preţurilor la RCA şi falimentul Astra, "societate care reuşea să propună tarife acceptabile."

"Creşterile de preţ au coincis cu intrarea în procedură de faliment a Astra Asigurări, societate care domina segmentul asigurărilor pentru transportatorii profesionişti şi care reuşea să propună tarife acceptabile."

"Un proprietar de camion sau de autocar plăteşte acum minimul 12.000 de lei pentru un RCA, faţă de 4.000 de lei cât era prima stabilită de Astra Asigurări."

Articolul este semnat Denisa Marin, un pseudonim, de fapt, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro.

Ce alte subiecte tratează azi presa tipărită?

Presa de azi tratează pe prima pagină subiecte dintre cele mai diverse, de la protestul transportatorilor şi până la cazul de corupţie de la ANAF. Ziarul România liberă îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre manifestaţia din Piaţa Victoriei prin care transportatorii profesionişti au protestat faţă de creşterile preţurilor RCA. "Explozia preţului RCA a scos în stradă mii de oameni", titrează România liberă.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Evenimentul zilei: "Firele unui dosar de corupţie arată cum PSD şi PNL şi-au împărţit influenţa asupra ANAF". Ziarul scrie că "vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu-Mare Mircea Govor a fost reţinut şi dus la arestare pentru că şi-ar fi folosit influenţa ca să-şi impună în funcţii cheie oamenii care îi puteau servi interesele proprii şi politice. Conform DNA, l-au ajutat trei politicieni, oameni din două partide, dar şi şefii ANAF".

Jurnalul Naţional: "Semafoarele Capitalei: inteligente, dar meteosensibile. Şi uşor de oprit. Factura unui trafic de coşmar: 20 de mil. euro". Ziarul scrie că bucureştenii au plătit pentru întreţinerea şi montarea de noi semafoare, către UTI Group, circa 6,8 milioane de lei în 2013, 3,6 milioane de lei în 2014 - dintre care 2,5 milioan de lei pentru semafoare noi şi 1 milion de lei pentru lucrări de service.

Adevărul de weekend: "Iulian Vlad rupe tăcerea". Cotidianul scrie că "generalul-colonel Iulian N. Vlad, fost ministru secretar de stat la Ministerul de Interne şi şef al Departamentului Securităţii Statului, consideră că, în decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu era izolat pe scena politică internaţională".

Gazeta Sporturilor: "Secunde cât o veşnicie". Ada nechita reconstituie pentru Gazeta Sporturilor faza golului deciziv din ultimele clipe ale meciului cu Danemarca.

Click!: "Chiar nu e glumă! Cântăreţul nu şi-a mai pus mama la treabă. Fuego: 'Anul ăsta împodobesc eu bradul'". Tabloidul scrie că Fuego are peste zece spectacole de colinde, dar în ciuda acestui fapt şi-a împodobit singur pomul de iarnă.

Libertatea: "A băgat fotbalul la înaintare, ca să scape de controlul judiciar. Alin Cocoş înscrie în Liga a patra". Ziarul editat de Ringier scrie că fiul omului de afaceri Dorin Cocoş le-a cerut judecătorilor permisiunea de a părăsi ţara, explicându-le că este jucător în Liga a II-a şi că ar putea prinde un contract în străinătate. În realitate el joacă la Electrica Bucureşti.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Acesta cam este adevarul.
    Astra era unul din cei mai ieftini asiguratori de pe piata...iar unii din ceilalti asiguratori tineau aproape, pentru a nu pierde prea multi clienti. Mi-am reinnoit RCAul in perioada in care a picat Astra. Am solicitat tot felul de oferte...cea mai ieftina varianta pe care o luam in discutie cu citeva zile inainte de a pica Astra s-a scumpit cu 50 de lei după falimentul Astra.
  • Mm Mm
    Nesimtiti.Cresterile de preturi sunt din cauza falimentarii Astra,acum trebuie sa umplem gaurile date de patronul lor in fondul de garantare.Dupa ce ati "trait bine" pe 20 de milioane de euro sifonate acum scrieti in bataie de joc.Nu mai vreau sa platesc din buzunarul meu ziaristi propagandisti ! Sa se recupereze banii de la patronul lor si de la RL, sa ii scoata cu totul la vanzare pentru recuperarea prejudiciului.

Trimite un comentariu

sus