Skip to main content

TOP. Un articol scris de Cabral despre "ţeapa cu azotul în roţi", sute de distribuiri pe Facebook

 
TOP. Un articol scris de Cabral despre "ţeapa cu azotul în roţi", sute de distribuiri pe Facebook

TOP bloguri. Un articol scris de Cabral despre avantajele şi dezavantajele umplerii roţilor de la maşină cu azot a fost printre cele mai distribuite postări pe Facebook. Articolul intitulat "Ţeapa cu azotul în roţi" a fost distribuit de aproape 800 de ori pe reţeaua de socializare.

Publicitate

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără una de pe Contributors.ro şi una de pe blogul lui Cătălin Tolontan.

O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. Cabral.ro, “Teapa cu azotul in roti”, 773 share-uri pe Facebook.

Din material:

Hai s-o luăm de la început: de ce avem nevoie de azot în roţile de la maşină? Explicaţia este simplă: azotul este mai stabil decât aerul atmosferic din punct de vedere termic la dilatare-contractare. Pentru că nu-şi modifică volumul (nu se comprimă la frig şi nu se dilată la căldură), azotul este folosit la umflarea roţilor. Metoda a fost adoptată iniţial în motorsport, unde o variaţie oricât de mică a presiunii în gume poate schimba dramatic comportamentul utilajului. Ulterior chestia asta cu umplerea gumelor cu azot a fost adoptată şi pe scară largă. Parţial e o chestie bună. Parţial… e mai mult poveste. Punctual… e ţeapă curată.

2. Contributors.ro, “Pensiile speciale ale demnitarilor sunt un privilegiu neconstitutional”, 102 share-uri pe Facebook.

Din material:

Mult prea des resemnarea e reacţia publică principală la mizeriile de tot felul comise de autorităţile statului, înalte sau mărunte. Probabil şi din cauza asta astfel de mizerii sunt atât de dese. Revolta, de la mesaje pe reţele sociale la protestul public, este cu siguranţă o reacţie mai eficace, dar şi aceasta poate fi tot un fel de resemnare. E convingerea că sistemul în sine nu oferă o cale de a opri abuzurile instituţiilor statului, sau că o poate face doar dacă e schimbat dar nu poate fi schimbat. Or, dacă cei afectaţi de vreo acţiune a autorităţii ar merge invariabil în justiţie cerând protecţia legii ar putea descoperi că o pot şi primi. Însă cei care încearcă calea asta sunt de obicei în minoritate faţă de cei care se resemnează cu ideea că nu e nimic de făcut.

3. tolo.ro, “Raed Arafat: „Firmele privare vor sa se cupleze la fondurile publice de urgenta. El spune ca se viseaza si privatizarea pompierilor , nu doar a urgentelor medicale!”, 87 share-uri pe Facebook.

Din material:

Domnule Raed Arafat, nu vi se pare totuşi greu de explicat de ce două ambulanţe private au fost blocate să intervină la Colectiv? – Am aplicat Planul Roşu, care prevede nişte paşi. Nu facem ce vrem!

– Nu dumneavoastră aţi declanşat Planul Roşu, ci prefectul, la cererea şefului ISU. Asta cel puţin scrie în Ordinul MAI care-l reglementează.

– Da, aşa e. Deci Planul Roşu prevede nişte etape. Întîi, am mobilizat toate forţele SMURD. Apoi, 30% dintre echipajele de la Ambulanţa Bucureşti. În aceste condiţii, ambulanţele private erau dedicate urgenţelor din oraş. Dacă cineva are atac de cord într-un cartier e normal ca noi să fim acolo în acelaşi timp, indiferent de problema Colectiv.

– Dar dacă mîine vine un cutremur le veţi folosi?

– Dacă avem nevoie, da! Legea nu numai că ne lasă să folosim ambulanţele private în situaţii de catastrofe majore, dar le putem şi rechiziţiona, să ştiţi!

4. Lead.ro, „O infrangere la milimetru nu le va opri pe fetele lui Tomas Ryde: Maine o sa iasa iar soarele si o sa o luam de la capat”, 87 share-uri pe Facebook.

Din material:

Nu-ţi pot povesti meciul ăsta înainte să-ţi spun că niciodată nu l-am văzut pe Tomas Ryde zăpăcit. Fără control. Acum, după fluierul de final, se pierde. Încearcă să intre în teren să-şi consoleze jucătoarele, dar dă înapoi. Se pocneşte cu mâna pe pulpă. Şi iar, şi iar. Pune mâna pe un bidon energizant şi îl prăpădeşte de pământ. Nu aude, nu-l vede pe oficialul care încearcă să-l liniştească. Apoi, când o vede pe Gabi Perianu plângând, e transformat. Aleargă – în stilul lui greoi – în teren, o ia în braţe şi o sărută pe obraji. Coborâţi lângă ele, toţi fanii românii strigă, cutremurător, că “Suntem mândri de voi! Suntem mândri de voi” Câteva fete, cele care nu sunt prăbuşite pe parchet, aplaudă înapoi şi încep să se ridice una pe cealaltă. Ce imagine frumoasă!

5. nwradu.ro, "Cainii politisti sunt casati la finalul carierei si procedurile acestea trebuie schimbate urgent", 55 share-uri pe Facebook.

Din material:

Poliţia Română are o mare problemă cu câinii pe care îi creşte, antrenează şi foloseşte în misiuni: îi consideră unelte. Şi, ca orice unealtă uzată, la sfârşitul carierei fiecare câine este casat. Iar casarea asta înseamnă ceva pe cât de groaznic vă aşteptaţi: câinii sunt duşi la adăpostul de câini al oraşului şi, dacă nu sunt adoptaţi de cineva în termen de 14 zile, sunt eutanasiaţi.Chestia asta trebuie schimbată. Nu ştiu cum. Nu ştiu cui să zic, cui să cer să schimbe aceste proceduri ridicole. Poate că vă mai amintiţi cazul câinelui militar Max, care a fost utilizat în Afganistan pentru a detecta bombe şi care fusese abandonat după ce s-a îmbolnăvit. Înţeleg că MApN a schimbat procedurile pentru câinii militari, dar Poliţia are aceeaşi problemă acum.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus