Skip to main content

TOP. Un articol scris de Cabral despre "țeapa cu azotul în roți", sute de distribuiri pe Facebook

 
TOP. Un articol scris de Cabral despre "țeapa cu azotul în roți", sute de distribuiri pe Facebook
Cabral

TOP bloguri. Un articol scris de Cabral despre avantajele și dezavantajele umplerii roților de la mașină cu azot a fost printre cele mai distribuite postări pe Facebook. Articolul intitulat "Țeapa cu azotul în roți" a fost distribuit de aproape 800 de ori pe rețeaua de socializare.

Publicitate

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără una de pe Contributors.ro și una de pe blogul lui Cătălin Tolontan.

O selecție de materiale de pe bloguri și platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și FacebrandsPRO:

1. Cabral.ro, “Teapa cu azotul in roti”, 773 share-uri pe Facebook.

Din material:

Hai s-o luăm de la început: de ce avem nevoie de azot în roțile de la mașină? Explicația este simplă: azotul este mai stabil decât aerul atmosferic din punct de vedere termic la dilatare-contractare. Pentru că nu-și modifică volumul (nu se comprimă la frig și nu se dilată la căldură), azotul este folosit la umflarea roților. Metoda a fost adoptată inițial în motorsport, unde o variație oricât de mică a presiunii în gume poate schimba dramatic comportamentul utilajului. Ulterior chestia asta cu umplerea gumelor cu azot a fost adoptată și pe scară largă. Parțial e o chestie bună. Parțial… e mai mult poveste. Punctual… e țeapă curată.

2. Contributors.ro, “Pensiile speciale ale demnitarilor sunt un privilegiu neconstitutional”, 102 share-uri pe Facebook.

Din material:

Mult prea des resemnarea e reacția publică principală la mizeriile de tot felul comise de autoritățile statului, înalte sau mărunte. Probabil și din cauza asta astfel de mizerii sunt atât de dese. Revolta, de la mesaje pe rețele sociale la protestul public, este cu siguranță o reacție mai eficace, dar și aceasta poate fi tot un fel de resemnare. E convingerea că sistemul în sine nu oferă o cale de a opri abuzurile instituțiilor statului, sau că o poate face doar dacă e schimbat dar nu poate fi schimbat. Or, dacă cei afectați de vreo acțiune a autorității ar merge invariabil în justiție cerând protecția legii ar putea descoperi că o pot și primi. Însă cei care încearcă calea asta sunt de obicei în minoritate față de cei care se resemnează cu ideea că nu e nimic de făcut.

3. tolo.ro, “Raed Arafat: „Firmele privare vor sa se cupleze la fondurile publice de urgenta. El spune ca se viseaza si privatizarea pompierilor , nu doar a urgentelor medicale!”, 87 share-uri pe Facebook.

Din material:

Domnule Raed Arafat, nu vi se pare totuși greu de explicat de ce două ambulanțe private au fost blocate să intervină la Colectiv? – Am aplicat Planul Roșu, care prevede niște pași. Nu facem ce vrem!

– Nu dumneavoastră ați declanșat Planul Roșu, ci prefectul, la cererea șefului ISU. Asta cel puțin scrie în Ordinul MAI care-l reglementează.

– Da, așa e. Deci Planul Roșu prevede niște etape. Întîi, am mobilizat toate forțele SMURD. Apoi, 30% dintre echipajele de la Ambulanța București. În aceste condiții, ambulanțele private erau dedicate urgențelor din oraș. Dacă cineva are atac de cord într-un cartier e normal ca noi să fim acolo în același timp, indiferent de problema Colectiv.

– Dar dacă mîine vine un cutremur le veți folosi?

– Dacă avem nevoie, da! Legea nu numai că ne lasă să folosim ambulanțele private în situații de catastrofe majore, dar le putem și rechiziționa, să știți!

4. Lead.ro, „O infrangere la milimetru nu le va opri pe fetele lui Tomas Ryde: Maine o sa iasa iar soarele si o sa o luam de la capat”, 87 share-uri pe Facebook.

Din material:

Nu-ți pot povesti meciul ăsta înainte să-ți spun că niciodată nu l-am văzut pe Tomas Ryde zăpăcit. Fără control. Acum, după fluierul de final, se pierde. Încearcă să intre în teren să-și consoleze jucătoarele, dar dă înapoi. Se pocnește cu mâna pe pulpă. Și iar, și iar. Pune mâna pe un bidon energizant și îl prăpădește de pământ. Nu aude, nu-l vede pe oficialul care încearcă să-l liniștească. Apoi, când o vede pe Gabi Perianu plângând, e transformat. Aleargă – în stilul lui greoi – în teren, o ia în brațe și o sărută pe obraji. Coborâți lângă ele, toți fanii românii strigă, cutremurător, că “Suntem mândri de voi! Suntem mândri de voi” Câteva fete, cele care nu sunt prăbușite pe parchet, aplaudă înapoi și încep să se ridice una pe cealaltă. Ce imagine frumoasă!

5. nwradu.ro, "Cainii politisti sunt casati la finalul carierei si procedurile acestea trebuie schimbate urgent", 55 share-uri pe Facebook.

Din material:

Poliția Română are o mare problemă cu câinii pe care îi crește, antrenează și folosește în misiuni: îi consideră unelte. Și, ca orice unealtă uzată, la sfârșitul carierei fiecare câine este casat. Iar casarea asta înseamnă ceva pe cât de groaznic vă așteptați: câinii sunt duși la adăpostul de câini al orașului și, dacă nu sunt adoptați de cineva în termen de 14 zile, sunt eutanasiați.Chestia asta trebuie schimbată. Nu știu cum. Nu știu cui să zic, cui să cer să schimbe aceste proceduri ridicole. Poate că vă mai amintiți cazul câinelui militar Max, care a fost utilizat în Afganistan pentru a detecta bombe și care fusese abandonat după ce s-a îmbolnăvit. Înțeleg că MApN a schimbat procedurile pentru câinii militari, dar Poliția are aceeași problemă acum.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu