Skip to main content

Tudor Chirilă, revoltat că Tincuța de la Vocea României e susținută de Consiliul Județean Satu Mare: creează un cadru inechitabil. Mă întreb dacă e de interes public

 
Tudor Chirilă, revoltat că Tincuța de la Vocea României e susținută de Consiliul Județean Satu Mare: creează un cadru inechitabil. Mă întreb dacă e de interes public
Chirila 3

Tudor Chirilă, jurat la Vocea României, este revoltat de faptul că una dintre concurente - Tincuța - este sprijinită public de Consiliul Județean Satu Mare, care a împânzit orașul cu bannere și materiale de susținere. Potrivit site-ului portalsm.ro, tatăl Tincuței, Vasile Fernea, este fostul inspector șef al poliției din Satu Mare.

Publicitate

Într-o postare publicată pe blogul personal, Tudor Chirilă, care este și antrenorul Tincuței, spune că gestul autoritășii publice "nu încalcă regulamentul concursului", însă "nu este echitabil", iar implicarea unei instituții publice într-un astfel de concurs de divertisment "înseamnă un sprijin nejustificat pentru un concurent și nu mai are nicio legătură cu ceea ce se întamplă pe scenă".

Din postarea lui Tudor Chirilă, cu titlul: "Doar Vocea contează? (o declarație necesară)"

În weekend-ul care a trecut am primit mai multe mesaje legate de susținerea primită de una dintre concurentele din echipa mea, Tincuța Fernea, de la Consiliul Județean Satu Mare. Am primit poze cu panouri outdoor de prin oraș, link-uri cu articole de presă, capturi de pe site-ul CJ Satu Mare etc. Se pare că președintele Consiliului Județean Satu Mare a susținut chiar și o conferință de presă în care anunța susținerea Tincuței din partea instituției.

S-au printat afișe și flyere cu grafica preluată de pe pagina de Facebook Vocea României pe care Consiliul Județean Satu Mare și-a pus propria siglă. O parte din materialele promoționale foloseau inclusiv fotografia mea și a lui Marius Moga (cei doi antrenori care ne-am întors la Tincuța la audițiile pe nevăzute) și logo-ul Vocea României fără acordul deținătorilor drepturilor.

În acest sens Pro TV va transmite o notificare Consiliului Județean Satu Mare prin care le vor cere să îndepărteze imediat materialele în cauză și să nu continue folosirea logo-urilor și imaginilor menționate. Din punct de vedere al regulamentului concursului nu există argumente că Tincuța Fernea ar fi încălcat regulile emisiunii.

Suportul acordat de un consiliu județean, consiliu local, organizație non-guvernamentală, societate comercială sau orice altă terță parte, publică sau privată, unui concurent la Vocea României nu încalcă regulile acestei emisiuni. Modul în care acest suport este acordat este la alegerea terței părți, iar acest lucru este valabil și în cazul de față. Din punctul meu de vedere, implicarea unei instituții publice într-un astfel de concurs de divertisment înseamnă un sprijin nejustificat pentru un concurent și nu mai are nicio legătură cu ceea ce se întamplă pe scenă.

În plus, este un gest de imixtiune politică, pentru că știm cine sunt reprezentanții consiliilor județene și cum au fost aleși. Mă revoltă mai ales faptul că s-au folosit de imaginea mea fără acordul meu. În plus, presupun că un astfel de sprijin acordat de un Consiliu Județean se face din banii contribuabililor și mă întreb dacă este de interes public. Pe de altă parte câți posibili tineri artiști sunt sprijiniți în mod real de Consliliul Județean Satu-Mare? Și în baza căror criterii se selectează artiștii care merită să fie sprijiniți?

Sunt absolut convins că printre cei care au votat-o pe Tincuța sunt mulți telespectatori cărora pur și simplu le-a plăcut interpretarea ei și nu e nimic de judecat aici. Sau poate toate voturile primite de Tincuța în cele două ediții au fost acordate din simpatie și pentru cum a cântat, independent de promovarea venită de la Consiliul Județean. Nici nu contează. Eu vorbesc despre un principiu. Gestul Consiliului Județean Satu Mare creează un cadru inechitabil având în vedere că ceilalți concurenți nu s-au bucurat de sprijinul autorităților locale.

Chirilă precizează că o va antrena în continuare pe Tincuța:

"Pentru că îmi doresc să fiu un profesionist și mai ales pentru că nu vreau să devin autorul unei noi discriminări am să continui să o antrenez pe Tincuța Fernea la Vocea României încercând să-i aleg cele mai potrivite piese și să-i acord cele mai bune sfaturi împreună cu antrenorul de voce, doamna Gabriela Duțescu."

Materialul complet, pe blogul lui Tudor Chirilă.

Captură de pe site-ul Consiliului Județean Satu Mare. Articolul de pe pagina instituției publice îi îindeamnă pe sătmăreni să o voteze pe Tincuța Fernea.

Afișul Consiliului Județean Satu Mare

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • matei, esti un nesimtit ordinar! nu Tudor Chirila este un drogat!!! ci tu mai degraba esti un mizerabil, sper ca Tudor Chirila sa te dea in judecata boule. Tudor Chirila este un, artist, un actor si un om pregatit.
  • Ce caracter mizerabil are Tudor asta. Dupa ce s-a aratat dezamagit in emisiune ca nu a fost data afara Tincuta si ii parea rau ca a ramas in emisiune, acum tipa ca e sigla protv pe afis.

    Asta trebuie sa fie o lectie pentru toti care aleg sa mearga in echipa lui. Daca apreciati drogatii care lalaie "la maaareee" de 20 de ani, atunci luati cu bucurie mizeriile lui.
  • Consiliul local Satu Mare ar merita sa ii arda ProTV-ul si Talpa pentru folosirea fara incuviintare a unei marci comerciale, ca sa se invete minte. E anapoda rau ca in tara asta primii care incalca regulile si legile sunt cei pusi sa vegheze la respectarea lor, politie, autoritati.
    Avem nevoie de o lege ca in unele cantoane din Elvetia, functionarii publici si alesii in autoritatile locale primesc dublul amenzilor stabilite pentru cetatenii simpli. Legea nu e discriminatorie, e doar elementul de echilibru la beneficiile oferite de statutul de functionar public.

Trimite un comentariu