Skip to main content

Un articol de pe Tolo.ro despre cazul Colectiv, mii de distribuiri pe Facebook. “Ai grija de noi, frate Alex!”, peste 1.300 de share-uri

 
Un articol de pe Tolo.ro despre cazul Colectiv, mii de distribuiri pe Facebook.  “Ai grija de noi, frate Alex!”, peste 1.300 de share-uri

Un articol scris de Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan şi publicat pe blogul tolo.ro despre una dintre victimele incendiului produs pe 30 noiembrie în clubul Colectiv a fost printre cele mai distribuite postări pe Facebook.

Publicitate

Articolul intitulat “Ai grija de noi, frate Alex!”. Familia Hogea intreaba cine le-a scos baiatul de pe lista de Bruxelles si demonstreaza ca a plecat contaminat cu bacteria (II)” a fost distribuit de peste 1.300 de ori pe reţeaua de socializare.

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără două de pe blogul Biziday.ro şi una de pe blogul jurnalistului Vlad Petreanu.

O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. tolo.ro, “Ai grija de noi, frate Alex!”. Familia Hogea intreaba cine le-a scos baiatul de pe lista de Bruxelles si demonstreaza ca a plecat contaminat cu bacteria (II)”, 1372 share-uri pe Facebook.

Din material:

Pe 6 noiembrie, totul se clarifică: 8 pacienţi din România sînt pe lista de Bruxelles. ”Unul este de la noi! E Alexandru Hogea”, se bucură medicii de la ”Municipal”. ”Medicii erau fericiţi pentru că fiecare caz pe care reuşeau să-l transfere stabil însemna o victorie a muncii lor”, povesteşte Narcis Hogea. Specialiştii de la chirurgie plastică din ”Municipal”, care vorbiseră între timp cu colegii lor de la Spitalul de Arşi, trăseseră un semnal de alarmă către ATI. ”Duceţi-i afară!”. Există surse care susţin că pe foile altor pacienţi cei de la chirurgie plastică scriseseră chiar că e recomandat transferul rapid!

2. contributors.ro, “Romania lui “ca si”. Mic studio de sociologie a incluturii”, 1317 share-uri pe Facebook.

Din material:

Este teroarea intelectualului român. Toate ca toate, dar asta nu. Cu orice preţ, omul trebuie ferit de păcatul de moarte al cacofoniei, care pîndeşte la tot pasul. Ca în atîtea alte rînduri, românii au preluat ideea, dar nu s-au mulţumit s-o preia; au adaptat-o creator, modificînd-o pe ici pe colo, şi anume prin părţile esenţiale. Să vedem cum stau lucrurile. În greceşte, kakos înseamnă „rău“. Cacofonia, cu alte cuvinte, poate fi definită ca o îmbinare de sunete cu efect auditiv neplăcut. Ce e neplăcut cînd spunem, de pildă (iau un exemplu la întîmplare) „banca comercială“? Nu e nici frumos, nici urît, nici plăcut, nici neplăcut, nu e de nici un fel. Românul vigilent sesizează însă imediat cacofonia. „Ca“ de la bancă se întîlneşte cu „co“ de la comercială, iar rezultatul: caco este de-a dreptul scandalos. Acesta e sensul pe care l-a căpătat cacofonia la români (nu pentru toţi, dar pentru cei mai mulţi): ceva cu caca. Că deranjează sau nu auzul, e de mai mică importanţă. Pot să miaune concomitent toate mîţele din lume, pe toate acoperişurile; nu-i cacofonie, fiindcă nu-i cu caca. E doar cu pisici.

3. biziday.ro, “Cursul creste pentru ca trebuie sa echilibram cumva carul pus inaintea boilor”, 250 share-uri pe Facebook.

Din material:

Da euro a trecut fluierând de 4,5 lei şi este probabil abia începutul unei perioade mai lungi de apreciere. Şi asta nu pentru că economia noastră n-ar performa ci pentru că deteriorarea contului curent este inevitabilă în condiţiile de creşteri de salarii şi de reduceri de taxe pe consum. Acum un an vă spuneam că e mult mai bună reducerea TVA-ului la alimente decât cea cotei generale, dar cu adevărat prost nu este nici măcar asta, este cumulul unor măsuri ce duc toate în acelaşi sens.

4. petreanu.ro, “Deputatul Claudiu Manda, seful organizatiei PSD Dolj, catre un roman plecat la munca in strainatate: “bagati-as p*** in ma-ta””, 237 share-uri pe Facebook.

Din material:

Deputatul PSD Claudiu Manda şi-a pierdut cumpătul într-un dialog contondent pe care l-a avut pe Facebook cu mai mulţi cititori şi a sfârşit prin a-l căuta pe unul dintre aceştia pe Messenger, special ca să-l înjure de mamă. Incidentul s-a produs miercurea trecută, când deputatul Manda a postat pe contul său un link către o ştire referitoare la dotarea autobuzelor din Craiova cu wi-fi neparolat. În subsolul postării, comentatorii au felicitat sau, după caz, au comentat negativ informaţia, după gust şi chef. Cu unul dintre ei, Sorin Iovu, un român plecat la muncă în Marea Britanie, dialogul a escaladat într-o serie de insulte reciproce. Iovu i-a făcut pe pesedişti “nenorociţi” şi “hoţi” şi l-a gratulat pe Manda cu apelativul “penalule!” (posibilă referire la o anchetă Kamikaze din august 2014) Deputatul l-a făcut “prost” şi “frustrat” pe interlocutor şi l-a felicitat că a plecat din România.

5. biziday.ro, “Tombola bugetara si investitiile care sfideaza aritmetica”, 122 share-uri pe Facebook.

Din material:

Când eram puşti de generală, mi s-a părut tot timpul că ceva nu-mi iese la calcul, când doamna ‘văsătoare organiza tombole pentru fondul clasei. Adică dădeam cinci lei fiecare şi mai duceam de acasă un obiect în valoare de cinci lei. Apoi trăgeam la sorţi, care cine ce obiect primeşte de la ceilalţi… Păi, şi atunci de ce mai dăm cinci lei, doamna?, am întrebat o dată, nelămurit că la tombolă nu ieşea ca la aritmetică… Păi, pentru fondul clasei Moise, mi-a răspuns doamna zâmbind, ca să luăm cretă, bureţi… ce ne mai trebuie. Una peste alta, tombola era o activitate amuzantă, dar acum mi se pare mai amuzantă, şi chiar o idee bună, tombola bugetară pe care a pus-o Cioloş la cale cu banii de investiţii. Ideea de bază este că rămâne dificil să împarţi două paie la trei măgari şi, văzând că nu-i ajung paiele, pardon, investiţiile, pentru câte proiecte începute sunt în ţara asta, guvernul Cioloş a decis să păstreze două miliarde de lei, în rezervă, nealocate, pentru autostrăzi. -

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus