Skip to main content

Un articol despre Islam de pe blogul biziday.ro, peste 1.200 de distribuiri pe Facebook

 
Un articol despre Islam de pe blogul biziday.ro, peste 1.200 de distribuiri pe Facebook

Un material despre Islam scris de lect.univ.dr. Silvana Rachieru (Facultatea de Istorie, Universitatea Bucureşti) şi publicat pe biziday.ro a fost cel mai distribuit material de pe un blog, în perioada 27 noiembrie- 02 decembrie. Textul intitulat "Ce este Islamul şi cum trebuie înţelese conflictele istorice ale musulmanilor" a adunat peste 1.200 de share-uri pe Facebook.

Publicitate

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără una de pe blogul lui Vlad Petreanu şi una de pe blogul lui Dragoş Bucurenci.

O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi Facebrands PRO:

1. biziDay.ro, “Ce este Islamul si cum trebuie intelese conflictele istorice ale musulmanilor”, 1206 share-uri pe Facebook.

Din material:

Termenul de Islam este tradus ca supunere, dar trebuie înţeles ca supunere faţă de cuvântul lui Allah, şi nu faţă de un lider muritor. Cea mai nouă dintre religiile revelate, Islamul are ca moment de început anul 612 din era creştină când Muhammad, un negustor de cămile din Mecca, a avut o revelaţie. Este important de precizat că Muhammad nu este autorul Coranului, al cărţii sfinte din Islam, el doar transmiţând cuvântul lui Allah. Versetele din Coran, păstrarea şi transmiterea textelor scrise au fost făcute de adepţii din jurul său, care au notat mesajele recitate pe piei şi oase de cămilă, frunze de palmier sau ceramică. Jihadul are două forme: minor şi major. Cel minor este lupta musulmanului cu nemusulmanii pentru a-i aduce la dreapta credinţă. Jihadul major este lupta musulmanului cu sine însuşi pentru a-şi respecta credinţa.

2. pah.ro, “Postacul lui Arafat”, 937 share-uri pe Facebook.

Din material:

Am înţeles, dintr-o emisiune de-a lui Sabin Orcan, că cei care-i iau apărarea lui Raed Arafat sunt postaci. Ei bine, în cazul ăsta, sunt şi eu, la rândul meu, postac. Oricât de jignitor ar suna asta în mediul online de azi, dacă vine dintr-o emisiune realizată de Sabin Orcan este aproape un titlul de glorie. Căci Orcan, de ce să nu ne amintim, este unul dintre oamenii care lucrează şi au lucrat la B1 la indicaţiile lui Tudor Breazu, ale lui Crsiti Călugăru şi ale Elenei Udrea ea însăşi.

3. petreanu.ro, “Ce-ti doresc eu tie, biata Romanie?”, 712 share-uri pe Facebook.

Din material:

Cineva are răbdare şi strânge toate ştirile de presă peste care dă şi care se referă la jefuirea banului public în ţara asta. Le pune pe un site, una câte una, notează suma despre care e vorba şi face totalul la fiecare nouă intrare. Din 2009 până azi, de pildă, la ce valoare credeţi că a ajuns adunarea banilor furaţi, prăduiţi sau irosiţi doar din prostie crasă în România? La aproape 46 de miliarde de euro. Mai precis: 45.764.719.691 EURO. Calculul e foarte riguros, se face la centimă. Vă recomand acest site – porcisme.ro îi zice – e o lectură deosebit de instructivă, care descrie starea României mai bine decât multe statistici (şi oricum mai bine decât discursurile politicienilor).

4. contrasens.com, “Hai sa-ti arat Bacaul noaptea!”, 142 share-uri pe Facebook.

Din material:

M-a sunat aseara un cunoscut. Fusese martorul unei intamplari incredibile pentru un oras din Uniunea Europeana. Mi-a povestit, inca marcat de intamplare, cum, pe strada Carpati din Bacau – o stiti, in spatele Pietei Sud – strada aflata in reparatii, fara lumina si plina de gropi, vazuse o mama cu un copil in brate impiedicandu-se si cazand in timp ce incerca sa traverseze.

5. bucurenci.ro, “Ziua cand toti cetatenii romani vor simti ca 1 Decembrie e si sarbatoarea lor”, 103 share-uri pe Facebook.

Din material:

În clasa a X-a, tânăra şi nonconformista noastră profesoară de literatură, Ohara Donovetsky, a fost însărcinată de conducerea colegiului Tudor Vianu cu organizarea serbării de 1 Decembrie. A venit cu o idee inatacabilă. Spectacolul a început cu o scenă cu 12 scaune goale. După un scurt recital de pian, am intrat noi, grupul de elevi selectaţi de Ohara, ne-am luat locurile pe scaune şi am început să recităm, pe rând, câte un fragment din discursurile care s-au ţinut la Alba Iulia pe 1 Decembrie 1918.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus