Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Solomon Marcus, distribuit pe Facebook: "Copiii, sub agresiunea unei scoli care le ignora nevoile si drepturile"

 
Foto: bucurestifm.ro
Foto: bucurestifm.ro

BLOGOSFERĂ. "Şcoala nu se ocupă de protejarea sanatatii psiho-somatice a copiilor". Este concluzia academicianului Solomon Marcus, viralizată ieri pe Facebook.

Publicitate

Textul pe acest subiect scris de Solomon Marcus şi postat pe blogul contributors.ro a fost cea mai distribuită postare de pe un blog pe reţeaua de socializare Facebook. Materialul intitulat "Copiii, sub agresiunea unei scoli care le ignora nevoile si drepturile. Cazul dramatic al clasei a V-a" a fost distribuit de aproape 1.200 de ori, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articol:

"Scoala este conceputa ca o federatie de discipline, fiecare mai degraba o intreprindere pe cont propriu decat una in interactiune cu celelalte discipline. (...) E cineva printre cei care raspund de scoala in Romania care sa totalizeze pretentiile diverselor discipline si sa constate discrepanta imensa dintre ceea li se cere elevilor sa faca si mult mai putinul ce ar permite mentinerea sanatatii psiho-somatice a elevilor? Raspunsul este evident negativ. Nevoia protejarii sanatatii psiho-somatice a copiilor nu e treaba nimanui."

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără una de pe blogul cristianchinabirta.ro, una de pe biziday.ro şi una de pe blogul lui Vlad Petreanu.

O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. contributors.ro, “Copiii, sub agresiunea unei scoli care le ignora nevoile si drepturile. Cazul dramatic al clasei a V-a”, de Solomon Marcus, 1195 share-uri pe Facebook.

Din material:

Are loc o tripla agresiune: la adresa sanatatii psiho-somatice a elevilor de a V-a, copii de 11 ani; la adresa disciplinei biologice, prin incapacitatea autorilor de a opera o selectie care sa tempereze tentatia descriptiva si clasificatoare, inlocuind-o cu selectie, explicare si cu ierarhizare; la adresa limbii romane, careia i se refuza constructiile ce dau masura capacitatii sale culturale, explicative si argumentative. Multe din descrieri si clasificari pot fi plasate pe internet si naveta intre acesta si cultura pe hartie ar face posbile diferite optiuni.

2. cristianchinabirta.ro, “S-a deschis Casa Experimentelor în Bucureşti. E pentru copii. De la 4 la 104 ani :D”, 486 share-uri pe Facebook.

Din material:

Ieri am fost la inaugurarea isprăvii Casa Experimentelor (Calea Vitan nr. 242, în diagonală de Târgul Auto Vitan, intrarea de pe Splai). Şi am avut norocul să aud o elevă, în timp ce dădea un interviu pentru o televiziune, cum sintetizează perfect despre ce este vorba acolo: ”aşa vedem şi noi altfel formulele alea de pe tablă, le înţelegem altfel”. Frumos spus. Nu aş fi putut să o spun mai bine, indiferent cât m-aş fi forţat, parol :D

3. biziday.ro, “Moldovani, şădeţi cu minti…”, de Moise Guran, 146 share-uri pe Facebook.

Din material:

Pe când urmăream agitaţia politică din Republica Moldova şi eram pe punctul de a spune că nu prea ai naibii ce să alegi de acolo, a venit Maia Sandu la interviurile Europa FM. Pentru cine nu ştie, Maia Sandu este o activistă civică, iar timp de trei ani a fost ministrul Educaţiei în Republica Moldova. Urmărindu-l şi eu, mi-am dat seama că, la fel ca şi România, Moldova are totuşi oameni care o pot scoate din fundătura în care a intrat, că în ciuda marasmului de pe scena politică, la fel ca şi la noi, resursa umană este departe de a se fi epuizat, totul este să înţelegem cu toţii, şi la Bucureşti, şi la Chişinău, cât de important este să răspunzi cu bun simţ (cu minti) ofertei politice, să respingi populismul şi non-valoarea.

4. petreanu.ro, “Gabriel Oprea de Guineea”, 116 share-uri pe Facebook.

Din material:

Încă mai există în Africa un vierme care foloseşte trecerea prin oameni ca să se reproducă – la propriu. (...) Mi-am adus aminte de viermele ăsta şi de coşmarul eliminării lui privindu-l pe dl. Gabriel Oprea, luni la amiază, în declaraţia de presă care a urmat anunţului că DNA cere aviz pentru urmărirea lui penală. Nici un pas înapoi, nici un regret din partea dlui Oprea, al cărui abuz în serviciu a dus la moartea poliţistului Bogdan Cosmin Gigină, pe 20 octombrie 2015. Nici o asumare a răspunderii, nici o scuză, nici un gest de onoare.

5. tolo.ro, “Primarul Onţanu a semnat două autorizaţii de construire diferite pentru stadion, cu aceeaşi dată şi acelaşi număr de înregistrare!”, 112 share-uri pe Facebook.

Din material:

După ce Gazeta a publicat autorizaţia pentru Naţional Arena, Primăria Bucureşti a descoperit că în arhivele ei există două autorizaţii cu conţinut diferit, dar numerotate la fel! * Cînd am verificat încrucişat pe legea informaţiilor publice, Primăria Sectorului 2 ne-a dat doar una dintre autorizaţii * Ieri le-am prezentat-o pe cea de-a doua şi, brusc, au scos-o, spunînd că „Nu ştiam de ea, acum am găsit-o” * Pînă la urmă primăria lui Onţanu a recunoscut că a eliberat două autorizaţii, dintre care pe una a antedatat-o! * Primăria Sectorului 2 pretinde că a doua autorizaţie, care a ridicat preţul stadionului, ”rectifică erori materiale” şi că ”am modificat-o după aceea, dar nu i-am mai schimbat data şi numărul de înregistrare”.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus