Skip to main content

Cazul Borcea - Pelinel, în ziarele de satiră: "Borceafărul" și "Părintele Arsenie Borcea"

 
Cazul Borcea - Pelinel, în ziarele de satiră: "Borceafărul" și "Părintele Arsenie Borcea"

PRESA DE AZI. Cristi Borcea ține prima pagină a săptămânalelor de satiră. Publicațiile l-au pus pe copertă pe Cristi Borcea, fiecare cu varianta lui de caricaturizare, una cu "scriitorul" Borcea, cealaltă cu "părintele" Borcea (trimitere la cazul Valentina Pelinel însărcinată).

Cațavencii scrie pe prima pagină că "de 15 ianuarie, ziua lui Mișu Eminescu, colegii scriitori Gigi și Cristi lucrează la o nouă capodoperă penală: Borceafărul". 

"Minimalizați pe nedrept de jurii, marii autori Amos Oi și Jorge Borcea își propun să Nobelească în continuare". Cristi Borcea (în "rolul" lui Mihai Eminescu) către Gigi Becali (Ion Creangă): "Stai cumsecade, Gigi, nu mă blestema. Îți fac doar un masaj de relaxare, nimic mai mult. Știu că ești în perioada aia mai dificilă a lunii. Aia în care scrii zece lucrări științifice pe zi"

Publicitate

Din nou părinte 

"I-a îngrozit pe gardieni! Părintele Arsenie Borcea din nou părinte", scrie Kamikaze pe prima pagină.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi. 

Adevărul: "Ministrul Prună curmă cariera 'savanților' din pușcării". Ministrul Justiției, Raluca Prună, vrea să elimine motivația principală a deținuților de a scrie cărți în închisoare, care a dus la formarea unui adevărat curent literar în sistemul românesc de detenție. 

Evenimentul zilei: "Ponta a fost candidatul nepotrivit în fața lui Iohannis". Miron Mitrea își umple timpul în Penitenciarul Poarta Albă scriind deja a treia carte: "Campanii electorale 1996-2014". 

Jurnalul Național: "O interdicție comunistă încă pune în pericol mii de români". Mii de procese de la instanțele din toată țara au avut ca obiect, în ultimii 26 de ani, recuperarea caselor vândute pe chitanță de mână, înainte de '90. 

România liberă: "6 mari actori politici care au devenit spectatori". Ziarul scrie despre prăbușirea cea mai spectaculoară (Victor Ponta), despre decăderea lui Crin Antonescu, dar și despre dispariția lui Dan Voiculescu (acum după gratii) din viața politică. 

Gazeta Sporturilor: "De 9 luni, Universitatea București evită să se pronunțe în legătură cu volumul care l-a scos din închisoare pe fostul patron al Rapidului! 'Nu sunt specialiști care să analizeze cartea lui Copos'". Cotidianul de sport scrie că "o carte scrisă într-o lună și jumătate de George Copos, om fără nicio experiență în istoria medievală, a blocat ditamai Universitatea București".

Click!: "Fotbalistul și amanta Aura ar mai fi avut o aventură în 2009. Mara, de câți ani îți înșeli nevasta?"

Libertatea: "Fostul fotbalist Bogdan Mara a fugit de-acasă cu soția adulterină a unui milionar. Se pregătesc de divorț la pătrat". 

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu