Skip to main content

Cazul Borcea - Pelinel, în ziarele de satiră: "Borceafărul" şi "Părintele Arsenie Borcea"

 
Cazul Borcea - Pelinel, în ziarele de satiră: "Borceafărul" şi "Părintele Arsenie Borcea"

PRESA DE AZI. Cristi Borcea ţine prima pagină a săptămânalelor de satiră. Publicaţiile l-au pus pe copertă pe Cristi Borcea, fiecare cu varianta lui de caricaturizare, una cu "scriitorul" Borcea, cealaltă cu "părintele" Borcea (trimitere la cazul Valentina Pelinel însărcinată).

Publicitate

Caţavencii scrie pe prima pagină că "de 15 ianuarie, ziua lui Mişu Eminescu, colegii scriitori Gigi şi Cristi lucrează la o nouă capodoperă penală: Borceafărul".

"Minimalizaţi pe nedrept de jurii, marii autori Amos Oi şi Jorge Borcea îşi propun să Nobelească în continuare". Cristi Borcea (în "rolul" lui Mihai Eminescu) către Gigi Becali (Ion Creangă): "Stai cumsecade, Gigi, nu mă blestema. Îţi fac doar un masaj de relaxare, nimic mai mult. Ştiu că eşti în perioada aia mai dificilă a lunii. Aia în care scrii zece lucrări ştiinţifice pe zi"

Din nou părinte

"I-a îngrozit pe gardieni! Părintele Arsenie Borcea din nou părinte", scrie Kamikaze pe prima pagină.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Adevărul: "Ministrul Prună curmă cariera 'savanţilor' din puşcării". Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, vrea să elimine motivaţia principală a deţinuţilor de a scrie cărţi în închisoare, care a dus la formarea unui adevărat curent literar în sistemul românesc de detenţie.

Evenimentul zilei: "Ponta a fost candidatul nepotrivit în faţa lui Iohannis". Miron Mitrea îşi umple timpul în Penitenciarul Poarta Albă scriind deja a treia carte: "Campanii electorale 1996-2014".

Jurnalul Naţional: "O interdicţie comunistă încă pune în pericol mii de români". Mii de procese de la instanţele din toată ţara au avut ca obiect, în ultimii 26 de ani, recuperarea caselor vândute pe chitanţă de mână, înainte de '90.

România liberă: "6 mari actori politici care au devenit spectatori". Ziarul scrie despre prăbuşirea cea mai spectaculoară (Victor Ponta), despre decăderea lui Crin Antonescu, dar şi despre dispariţia lui Dan Voiculescu (acum după gratii) din viaţa politică.

Gazeta Sporturilor: "De 9 luni, Universitatea Bucureşti evită să se pronunţe în legătură cu volumul care l-a scos din închisoare pe fostul patron al Rapidului! 'Nu sunt specialişti care să analizeze cartea lui Copos'". Cotidianul de sport scrie că "o carte scrisă într-o lună şi jumătate de George Copos, om fără nicio experienţă în istoria medievală, a blocat ditamai Universitatea Bucureşti".

Click!: "Fotbalistul şi amanta Aura ar mai fi avut o aventură în 2009. Mara, de câţi ani îţi înşeli nevasta?"

Libertatea: "Fostul fotbalist Bogdan Mara a fugit de-acasă cu soţia adulterină a unui milionar. Se pregătesc de divorţ la pătrat".

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus