Skip to main content

Click FM din Sibiu şi Click FM Roman au rămas fără licenţă pentru că nu au mai emis

 
mic-radio - debanat
mic-radio - debanat
Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis retragerea licenţelor de la Sibiu şi Roman ale postului Click FM (fost City FM), operate de societatea Radio City FM (societate aflată în insolvenţă).
Publicitate

Forul audiovizual a analizat în şedinţa de astăzi situaţia frecvenţei Click de la Sibiu, ca urmare a rapoartelor din teritoriu care arătau că postul nu a mai emis din 15 iulie 2015. Totodată, Monica Gubernat, membru CNA, a cerut şi raportul de inspecţie pentru postul Click FM din Roman, în cazul căruia s-a constatat că postul este cu emisia oprită încă din 9 noiembrie 2015.

Potrivit documentaţiei de la CNA, pe 22 iulie, societarea Radio City FM a informat forul că întrerupe emisia de la Sibiu din cauza neplăţii unor facturi pentru emiţător. Potrivit reprezentanţilor CNA, pentru staţia de la Roman nu s-a mai trimis nicio informare legată de oprirea emisiei.

Astfel, membrii CNA au votat retragerea celor două frecvenţe în baza articolului 57 cu b din Legea Audiovizualului, potrivit căruia licenţa poate fi retrasă dacă „titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului;”

CNA a retras şi frecvenţa de la Bucureşti a Click FM în iulie 2013 pentru că a expirat. Reprezentanţii societăţii nu au adus la vremea respectivă toată documentaţia necesară pentru prelungirea licenţei, astfel că membrii CNA au votat retragerea.

Frecvenţa din Bucureşti a Click FM a fost scoasă la concurs în toamna anului trecut şi a fost câştigată de Antena 3 cu un proiect de radio de informaţii, 3FM.

Licenţa 3FM este una cu scandal. Potrivit unor dezvăluiri făcute de un membru CNA, Valentin Jucan, actele pentru acordarea frecvenţei nu au fost semnate nici până acum, întrucât licenţa în cauză este subiectul unui litigiu încă în derulare şi nu ar fi trebuit scoasă la concurs. Jucan a cerut în luna decembrie a anului trecut retragerea licenţei pentru Antena 3 (pe larg AICI).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mihai mihai
    Membrii CNA care au dat aceste licente unei societati falimentare in defavoarea unor firme care chiar le puteau opera vor pati ceva? Ar trebui sa nu mai fie lasati sa voteze la urmatoarele acordari de licente pt ca au dat dovada de necunoastere a realitatii. Nu e jenant sa risipesti resursele statului fara sa patesti nimic? Ar fi interesanta o analiza a licentelor acordate si neoperate dupa 1 an sau mai mult si a celor care au votat pentru ele. De demisia lui madam Tatoiu Georgescu Ponta nu se mai aude nimic?

Trimite un comentariu

sus