Skip to main content

Mara Business Solutions, peste 400 de titluri distribuite

 
Mara Business Solutions, peste 400 de titluri distribuite
Peste 400 de titluri de presă şi carte distribuite. Cartea proprie cu numărul 100.000 din divizia de editare carte. Peste 80 de clienţi. 1.500 de kilometri parcurşi zilnic pentru distribuţie. Plus un nou depozit, din 2016, în zona de Nord a Capitalei, care va diversifica activitatea companiei către o nouă direcţie de business - servicii de logistică pentru case de editură.
Publicitate
Acestea sunt, pe scurt, câteva din rezultatele Mara Business Solutions, o companie înfiinţată în 2010 de doi foşti manageri din Adevărul Holding, Hadrian Mateescu şi Nicoleta Rădulescu.

Misiunea companiei Mara Business Solutions este de a oferi servicii si produse de calitate, in conditii de parteneriate durabile clientilor.

Serviciile si produsele oferite sunt:
- Servicii de distributie presa si carte
- Servicii de transport si logistica de presa si carte
- Carte (titluri adresate copiilor, carti de retete culinare sau din categoria “do-it-yourself”)
Care sunt activităţile principale ale companiei, care sunt planurile, ce a realizat până acum şi care este direcţia, în continuare.
Înainte de detalii, o scurtă prezentare a acţionarilor:
Hadrian Mateescu a fost, până la 1 aprilie 2010, director executiv al Adevărul Holding. La acel moment, avea o experienţă de peste 10 ani în publishing, incluzând şi perioada de la Ringier România, înainte de Adevărul.
Nicoleta Rădulescu a fost director financiar în grupul deţinut pe atunci de Dinu Patriciu. Lucrează în presă din 1992, de când Libertatea era un ziar distribuit doar în Bucureşti. După furtunoasa noapte din 2010 care a dus la demisia conducerii de atunci, mulţi manageri Adevărul Holding au plecat din grup. Printre ei Hadrian Mateescu şi Nicoleta Rădulescu.

Începutul, în 2010. Peste 100.000 de cărţi vândute cu Ringier şi Adevărul

Mara Business Solutions a intrat pe piata serviciilor de distributie de presa din Romania in anul 2010, dezvoltand parteneriate atat cu cele mai importante trusturi de presa si edituri, cat si cu importante retele de magazine si chioscuri de presa (ex. LS Travel Retail, reteaua Octagon, Desteptarea Bacau, retelele Chioscul de Ziare din Tulcea si Teleorman, GY-Dany Valcea, Tipolialis Bucuresti, Alfa Press Bucuresti, reteaua Press One din Aeroportul Otopeni etc).
Serviciile si produsele oferite:
- Servicii de distributie presa si carte
- Servicii de transport si logistica de presa si carte
- Carte (titluri adresate copiilor, carti de retete culinare sau din categoria “do-it-yourself”)
Începând cu 2011, compania a derulat impreuna cu Ringier Romania si cu Adevarul Holding proiecte de insert de carte, intr-un tiraj cumulat de peste 100.000 de exemplare vandute in cele 6 proiecte de pana acum.

Distribuţia, în cifre: peste 350 de titluri de presă şi 50 de carte

Mara Business Solutions distribuie peste 350 de titluri de presa şi 50 de titluri de carte catre un numar de peste 80 de clienti. Compania colaborează direct cu toţi editorii importanţi de presă, precum şi cu editurile de carte Nemira, Joy Publishing House, Orizonturi, Eminescu, Integral.
Distribuţia acoperă cu precadere zona de Est a tarii, prin cele 3 trasee operate cu masinile proprii in regim de presa cotidiana.
“Zilnic parcurgem aproape 1500 de kilometri!”, spune Hadrian Mateescu.

Dezvoltare cu editură de carte proprie – Mara Books: volumul cu numărul 100.000. Parteneriat cu Carrefour

Din dorinta de a dezvolta proiecte proprii de carte de calitate, cerute de cititorii din Romania, in anul 2014 afacerea s-a dezvoltat cu editura Mara Books & Publishing, publicand primele carti sub aceasta marca (Retete Traditionale Romanesti, colectia de 10 carti LEGO® City sau primele titluri din colectia LEGO®Ninjago).
In decembrie 2015 a ieşit de sub tipar cartea – marca proprie MARA Books – cu numarul 100.000! Aceasta carte este parte a unui proiect de 4 titluri derulat exclusiv cu reteaua Carrefour din seria Meniuri – ne referim aici la cartea “Meniuri de iarna”.
Cartile Mara Books pot fi intalnite in magazinele Inmedio si Relay, Librariile Carturesti, benzinariile OMV, retele de chioscuri de presa, Carrefour, Auchan, Cora, Librariile Nemira, pe site-urile librarie.net, elefant.ro, carturesti.net, clevertoys.ro, elemental.ro.

Servicii de reîncărcare electronică. Clienţi: distribuitorii de presă

Mara Mobile Communication, parte din grupul Mara, furnizeaza produse si servicii de reincarcare electronica - Orange, Vodafone, Telekom, Focussat etc catre clienti preponderent din zona distribuitorilor de presa. “In cadrul acestei companii am reusit in 2015 sa depasim dublul cifrei noastre de afaceri din 2014!”, detaliază Hadrian Mateescu.

Depozit nou din 2016

Care sunt planurile pentru anul viitor. Hadrian Mateescu:
“Pe termen mediu (2016-2017) ne propunem sa ne dezvoltam relatiile comerciale cu clientii nostri din domeniul retelelor de distributie de presa, bazandu-ne pe eficienta economica si pe principiul oferirii unei game cat mai largi de produse si servicii catre aceiasi clienti. Avem, astfel, printre clientii nostri, situatii in care livram ziare, reviste, carte si servicii de reincarcare electronica.”
Incepand cu 2016, compania îşi va desfasura activitatea intr-un depozit modern, cu dotari complete, amplasat strategic in zona de Nord a Bucurestiului.
“Vom fi astfel in masura, inca din prima parte a anului 2016, sa oferim servicii de depozitare sau de procesare comenzi pentru editori, distribuitori de presa sau edituri de carte pentru care va deveni mai eficienta o solutie de externalizare a a costurilor de depozitare, prelucrare si transport la punctele de vanzare”, explică Hadrian Mateescu.
“Ne propunem de asemenea cresterea numarului de clienti carora le distribuim carti”, a continuat el.
“Într-o piata tot mai competitiva si restransa, cum este piata presei scrise), avem in minte (bineinteles – respectam proportiile la care ne raportam!) sloganul prezent la sediul partenerilor nostri de la Kaufland – “ Cine inceteaza se se dezvolte, inceteaza sa devina mai bun!”, a punctat Hadrian Mateescu, cel care deţine Mara Business Solutions împreună cu Nicoleta Rădulescu.
Pentru orice informatii legate de cereri de oferte sau propuneri de colaborare, va invitam sa ne contactati la adresa de e-mail [email protected]
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus