Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Cât de abuzați trebuie să fie copiii pentru a fi luați de lângă părinți. România vs. Norvegia"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Cât de abuzați trebuie să fie copiii pentru a fi luați de lângă părinți. România vs. Norvegia"

Presa de azi tratează pe prima pagină subiecte dintre cele mai diverse, de la problema scriitorilor din pușcării, la sistemul de protecție a copiilor din Norvegia. 

Publicitate

Ziarul Adevărul își deschide ediția de astăzi cu un articol în care compară sistemul de protecție socială a copiilor din Norvegia cu modul în care sunt feriți de abuzuri copiii din România. "Cât de abuzați trebuie să fie copiii pentru a fi luați de lângă părinți. România vs. Norvegia", titrează cotidianul, pe prima pagină. 

"În România s-a stârnit o adevărată revoluție când statul norvegian i-a luat în grija sa pe cei cinci copii ai cuplului Bodnariu, la cel mai mic semn de abuz. La noi, lucrurile stau pe dos: autoritățile intervin doar în cazuri-limită, așa cum demonstrează povestea celor șapte frați sălbăticiți din Lumina, smulși din ghearele părinților de Direcția Județeană pentru Protecția Copilului Constanța", scrie Adevărul, pe coperta ediției de astăzi. 

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi. 

România liberă: "Autorul ascuns al fenomenului 'lucrărilor științifice' din pușcării". Adevăratul autor al amendamentului care a prevăzut mărirea de la 20 la 30 de zile a perioadei scăzute din pedeapsa pentru o lucrare științifică scrisă în spatele gratiilor nu este Remus Cernea, cum s-a afirmat inițial, ci deputatul minorității rome Nicolae Păun. 

Evenimentul zilei: "Președintele țării nu renunță la imobilele pierdute definitiv. Klaus Iohannis contestă astăzi instanța de la Brașov și cere strămutarea procesului". Curtea de Apel Brașov judecă astăzi contestația în anulare în dosarul 645/64/2015 referitor la cele două imobile din Sibiu pierdute de șeful statului și soția sa, pe motiv că ar fi fost dobândite fără drept. 

Jurnalul Național: "Județele în care se trăiește la fel ca-n India și Pakistan". În mai mult de jumătate din  județele României se trăiește cu salarii medii nete sub 1.500 de lei. Caraș-Severin, Harghita, Surceava și Vaslui conduc în topul celor mai prost plătiți salariați care încasează lunar, în medie, între 1.256 și 1.282 de lei. 

Gazeta Sporturilor: "Operația de moral". Simona Halep a decis să se opereze la sinusuri și profită de situație ca să-și odihnească tendonul și să-și recapete încrederea. 

Click!: "Cornel Patrichi vinde tot și pleacă în lume!". Fostul jurat al emisiunii Dansez pentru tine renunță la casa și terenurile agonisite într-o viață pentru a avea o bătrânețe liniștită, alături de soția sa. Cu cei peste 200.000 de euro pe care ar dori să-i obțină vin vânzare bunurilor, familia Patrichi vrea să plece să vadă lumea.

Libertatea: "Revolta lui Busu. 'Pe ce lume trăiți?'". Florin Busuioc nu înțelege de ce codurile anunțate de el isterizează o țară în care de când lumea și pământul, e ger iarna și caniculă vara. 

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu