Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul de Weekend: "Cât de rea era coana Leana"

 
PRESA DE AZI. Adevărul de Weekend: "Cât de rea era coana Leana"

Presa de azi tratează pe prima pagină subiecte dintre cele mai diverse, de la postea Elenei Ceaușescu spusă în serialul "Apostolii epocii de aur" al ziarului Adevărul și până la luxul și răsfățul de care se bucură deținutul Cristi Borcea.

Publicitate

Ziarul Adevărul de Weekend își deschide ediția de astăzi cu un amplu articol despre soția dictatorului Nicolae Ceaușescu.

"În 1989 le spunea revoluționarilor din Târgoviște că le-a fost ca o mamă. Stângace și aproape vulgară, resimentară și limitată, Elena Ceaușescu a fost cea mai puternică femeie din România. I-au lipsit însă sentimentele materne. A fost, de fapt, mama vitregă a românilor", scrie Adevărul, pe prima pagină. 

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi.

România liberă: "Românul care a devenit regele cafelei din Londra". Ziarul scrie povestea unui român care în perioada interbelică "a dat lovitura" în Marea Britanie cu o rețetă care i-a permis să adune o avere de milioane de lire sterline. Este vorba de omul de afaceri Barbu Ionescu care a fondat în Londra un lanț de cafenele care poate fi comparat cu Starbucks.

Jurnalul Național: "Agricultorii României: și prăduiți, și cu banii luați". Cotidianul trustului Intact scrie că "mulți fermieri români au fost dați în judecată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și au pierdut procesele, deși au cerut subvenții pentru suprafețele pe care le dețin în acte". 

Evenimentul zilei: "Prima bombă de presă de după '89 readusă în atenție de noul șef al CSM. Berevoiești, groapa în care serviciile lui Ion Iliescu au vrut să ascundă adevărul despre arhivele Securității". Ziarul scrie că judecătorul Mircea Aron, președintele CSM, spune că hârtiile dezgropate acum 25 de ani ar trebui desecretizate. 

Gazeta Sporturilor: "Statul român și-a răsplătit cum se cuvine marile vedete de la olimpiade. Campioni și la bani". Ziarul de sport publică azi premiile încasate pentru medalii la ultimele trei ediții ale Jocurilor Olimpice: Atena 2004, Beijing 2008 și Londra 2012. 

Click!: "În plin scandal între nevastă și amantă, milionarul duce o viață de huzur. Deținutul Borcea, tratat în spital cu fripturi de 740 de lei". 

Libertatea: "Zeci de mii de români au dat șpagă pentru a primi certificatul de orb și mia de lei aferentă. Banul nemuncit i-a orbit". 

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu