Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Patronul primului angro: 'Căram banii cu sacul'"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Patronul primului angro: 'Căram banii cu sacul'"

Presa de azi tratează pe prima pagină subiecte dintre cele mai diverse, de la povestea primului mare depozit de mărfuri de larg consum din România, la sandalul din familia lui Cristi Borcea.

Publicitate

Ziarul Adevărul își deschide ediția de astăzi cu un interviu acordat de Răzvan Constantinescu, unul dintre patronii primului angro din România, apărut în 1992. 

"Complexul comercial Massa a fost primul mare depozit de mărfuri de larg consum din România. Povestea acestei afaceri arată cât de fragil era statul român în fața hoardelor de bișnițari apăruți peste noapte. (...) Taxele existau doar ca să fie ocolite, profiturile erau atât de mari încât patronii cărau banii cu sacul de la Banca Națională la valutiștii din Regie", scrie cotidianul Adevărul, pe prima pagină. 

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi.

România liberă: "Anul bătăliei pentru Guvernare". Cotidianul editat de Medien Holding scrie că liderii politici își pregătesc strategia pentru 2016, când vor avea loc alegeri locale și parlamentare. "După alegerile parlamentare vor începe negocierile pentru viitorul guvern, care ar urma să aibă mandat până în 2020", scrie RL. 

Evenimentul zilei: "Fraudă de 114 milioane de euro. Mafia primarului din Șelimbăr (Daniel Maricuța) s-a răzbunat crunt pe o bătrânică, după ce i-a luat moștenirea". Ziarul fondat de Ion Cristoiu scrie povestea Anei Poplăceanu care "a murit de inimă rea, după ce a rămas fără pământul moștenit de la părinți". 

Jurnalul Național: "Cum sunt corupții români. Băieți buni, răi și foarte răi". Ziarul a realizat o analiză a oamenilor politici care au fost anchetați de justiție în 2015. "La o analiză atentă, se identifică trei genuri de persoane, din mediul politic, implicate în dosarele instrumentate, anul trecut, de DNA. Prima categorie este cea a 'corupților de serviciu'. A doua categorie este cea a 'denunțătorilor de serviciu', personaje care, de;i au inițiat și coordonat și intermediat acțiuni ilegale, au beneficiat de impunitate, doar pentru că au dat pe gât persoane mult mai importante. A treia categoriue, mult mai restrânsă, este cea a "imunilor în fața legii'", scrie JN. Printre persoanele care fac subiectul materialului din Jurnalul Național se numără Victor Ponta, Traian Băsescu și Dan Șova.

Libertatea: "Cristi Borcea e disputat feroce de femeile sale. Scandal pe virilitatea deținutului". Tabloidul scrie că "Valentina Pelinel, care l-a vizitat recent pe fostul dinamovist la închisoare, a anunțat ieri că este însărcinată fără a spune cine este tatăl copilului". Tabloidul vorbește și despre reacția soției lui Cristi Borcea, care a atacat-o pe Valentina Pelinel. 

Click!: "Reacție șocantă a Alinei Vidican după ce Valentina a confirmat că e gravidă. Nevasta lui Borcea: 'Pelinel, o zdreanță și o stearpă'"

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu