Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Românii sunt un popor pe cale de dispariţie"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Românii sunt un popor pe cale de dispariţie"

Presa de azi tratează pe prima pagină subiecte dintre cele mai diverse, de la declinul demografic al României şi până la pericolul la care sunt expuşi bucureştenii în cazul unui cutremur mare.

Publicitate

Ziarul Adevărul îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre problema demografică a României care s-a acutizat în ultimii ani.

"Declinul demografic al României pune în pericol sistemul de pensii, care va intra în faliment. Specialiştii susţin că tinerii din clasa de mijloc trebuie încurajaţi, prin măsuri fiscale, să devină părinţi", scrie cotidianul Adevărul, pe prima pagină.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Evenimentul zilei: "Programul Buşoi. Cum putem evita prăbuşirea clădirilor în caz de cutremur". Cotidianul fondat de Ion Cristoiu scrie că în 14 ani, doar 18 imobile au fost consolidate. "Candidatul PNL la conducerea Primăriei Capitalei, Cristian Buşoi, spune că vrea să demareze un proiect care să fie prioritar pentru Bucureşti. El spune că vrea să consolideze toate clădirile încadrate în clasa I de risc seismic", scrie EVZ.

România liberă: "Oraşul care s-a rupt de Nicolae Ceauşescu în 1981". Ziarul scrie despre revolta unui întreg oraş, Motru, în ziua de 19 octombrie 1981. "Toate relatările converg spre un fapt probabil unic în istoria României, anume că aproximativ 70% din populaţia localităţii Motru a fost în stradă, unii mai mult, alţii mai puţin implicaţi în revoltă", scrie RL.

Jurnalul Naţional: "Calvarul celor care nu-şi mai pot plăti ratele la bănci pare fără sfârşit. Datornicii, lăsaţi de izbelişte. Cinci legi, niciuna aplicabilă". Ziarul scrie că până acum guvernanţii sau parlamentarii au elaborat cinci proiecte legislative pentru a veni în sprijinul persoanele care au luat credite ipotecare de la bănci şi nu-şi mai pot plăti ratele, dar niciunul nu este aplicabil în acest moment. Proiectele legislative despre care vorbeşte JN sunt următoarele: Legea dării în plată, falimentul personal, electorata, suspendarea executării silite. Conversia creditelor în lei.

Gazeta Sporturilor: "Steaua dă 3,6 milioane de euro pentru Andrei Ivan, Bancu, Vătăjelu şi Mateiu. Careu oltenesc". Ziarul de sport scrie despre transferurile făcute de Gigi Becali la Steaua, la început de an. "Refuzat de conducătorii Astrei, Gigi Becali a mutat pur şi simplu valiza cu euro pe masa Craiovei, oferind pentru vedetele oltenilor exact cât propusese pentru Budescu, Alibec, Enache şi Morais", scrie GSP.

Libertatea: "El e tatăl copilului, dar rămâne soţul celeilalte". Tabloidul scrie despre scandalul din jurul sarcinii Valentinei Pelinel.

Click!: "Fostul fotbalist, acum preşedinte la ASA Târgu Mureş, a fost surpins de Click! când pleca în vacanţă cu o blondă. Bogdan Mara se împarte între soţie şi amantă?"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus