Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Românii sunt un popor pe cale de dispariție"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Românii sunt un popor pe cale de dispariție"

Presa de azi tratează pe prima pagină subiecte dintre cele mai diverse, de la declinul demografic al României și până la pericolul la care sunt expuși bucureștenii în cazul unui cutremur mare.

Publicitate

Ziarul Adevărul își deschide ediția de astăzi cu un articol despre problema demografică a României care s-a acutizat în ultimii ani.

"Declinul demografic al României pune în pericol sistemul de pensii, care va intra în faliment. Specialiștii susțin că tinerii din clasa de mijloc trebuie încurajați, prin măsuri fiscale, să devină părinți", scrie cotidianul Adevărul, pe prima pagină.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi.

Evenimentul zilei: "Programul Bușoi. Cum putem evita prăbușirea clădirilor în caz de cutremur". Cotidianul fondat de Ion Cristoiu scrie că în 14 ani, doar 18 imobile au fost consolidate. "Candidatul PNL la conducerea Primăriei Capitalei, Cristian Bușoi, spune că vrea să demareze un proiect care să fie prioritar pentru București. El spune că vrea să consolideze toate clădirile încadrate în clasa I de risc seismic", scrie EVZ. 

România liberă: "Orașul care s-a rupt de Nicolae Ceaușescu în 1981". Ziarul scrie despre revolta unui întreg oraș, Motru, în ziua de 19 octombrie 1981. "Toate relatările converg spre un fapt probabil unic în istoria României, anume că aproximativ 70% din populația localității Motru a fost în stradă, unii mai mult, alții mai puțin implicați în revoltă", scrie RL. 

Jurnalul Național: "Calvarul celor care nu-și mai pot plăti ratele la bănci pare fără sfârșit. Datornicii, lăsați de izbeliște. Cinci legi, niciuna aplicabilă". Ziarul scrie că până acum guvernanții sau parlamentarii au elaborat cinci proiecte legislative pentru a veni în sprijinul persoanele care au luat credite ipotecare de la bănci și nu-și mai pot plăti ratele, dar niciunul nu este aplicabil în acest moment. Proiectele legislative despre care vorbește JN sunt următoarele: Legea dării în plată, falimentul personal, electorata, suspendarea executării silite. Conversia creditelor în lei. 

Gazeta Sporturilor: "Steaua dă 3,6 milioane de euro pentru Andrei Ivan, Bancu, Vătăjelu și Mateiu. Careu oltenesc". Ziarul de sport scrie despre transferurile făcute de Gigi Becali la Steaua, la început de an. "Refuzat de conducătorii Astrei, Gigi Becali a mutat pur și simplu valiza cu euro pe masa Craiovei, oferind pentru vedetele oltenilor exact cât propusese pentru Budescu, Alibec, Enache și Morais", scrie GSP.

Libertatea: "El e tatăl copilului, dar rămâne soțul celeilalte". Tabloidul scrie despre scandalul din jurul sarcinii Valentinei Pelinel. 

Click!: "Fostul fotbalist, acum președinte la ASA Târgu Mureș, a fost surpins de Click! când pleca în vacanță cu o blondă. Bogdan Mara se împarte între soție și amantă?"

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu