Skip to main content

PRESA DE AZI. Cațavencii: "Cine uită căciulile istoriei riscă să le repete"

 
PRESA DE AZI. Cațavencii: "Cine uită căciulile istoriei riscă să le repete"

Modelul de cușmă purtat de Nicolae Ceaușescu a devenit subiect de presă pentru săptămânalele de satiră. "Cu ocazia Micii Uniri, președintele Klaus Iohannis s-a înscris în galeria marilor cușme ale neamului: Cine uită căciulile istoriei riscă să le repete", scrie ziarul Cațavencii în deschiderea ediției de astăzi, cu trimitere la cușma purtată de Klaus Iohannis la Iași, cu ocazia Micii Uniri.

"Viteazule, Cuza, voi mă știți de la Cântarea României. Îmi cunoașteți geniul și dîrzenia. Am avut la viața mea guvernul meu, am avut nevastă profesoară, am avut multe case... Păi, de-aia am murit io la Revoluție? Să-mi plagieze un neamț căciula?", spune Nicolae Ceaușescu într-o caricatură în care apare alături de Kalaus Iohannis, Mihai Viteazul și Alexandru Ioan Cuza.

Publicitate

La rândul său, săptămânalul Kamikaze are pe prima pagină un text scris în stilul manifestului "Fii ca Ion". Pe coperta ziarului apare Nicolae Ceaușescu cu căciula în mână. 

"El a fost Nicolae. Nicolae ar fi împlinit săptămâna asta 98 de ani. Dacă nu îl împușca Ion. Nicolae trebuia judecat. În Banat. Și băgat la pușcărie. Pentru că, la fel ca Gigi, Dan, Cristi, MM, George, Giovani, Ioan, Dinel și Cătălin, și Nicolae știa să scrie cărți. De nevastă-sa nu mai zic. În câteva luni scăpa. Și azi conducea din nou PSD-ul. Învățați, învățați, învățați! Să scrieți și să furați!", scrie Kamikaze pe coperta ediției de astăzi. 

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi.

Adevărul: "SIF Moldova 'investit' în cariera academică a președintelui său". Costel Ceocea, șeful SIF Moldova, a găsit o metodă prin care să își pregătească un loc de conferințiar la Universitatea de stat Vasile Alecsandri din Bacău, sprijinit puternic de rectorul Valentin Nedeff. 

Evenimentul zilei: "Jocurile murdare de putere din Chișinău pot arunca în aer clasa politică de la București. Importante personalități din România, la mâna oligarhului moldoveano-româno-rus, Vladimir Plahotniuc". Protestele din Republica Moldova ar putea arunca în aer clasa politică de la București. Mii de oameni ieșiți în stradă, în aceste zile, l-au acuzat fățiș pe Vladimir Plahotniuc, vicepreședinte al Partidului Democrată, că se află în spatele schimbărilor de forță de la vârful guvernului de la Chișinău și că, practic, el și mafia lui sunt cei care conduc, cu adevărat, Basarabia. 

Jurnalul Național: "Falimentul suflă cu putere peste eolienele României". Dacă în 2008 energia regenerabilă era una dintre cele mai subvenționate din Europa, acum investitorii se plâng că sunt împinși spre faliment după ce autoritățile au decis în 2013 să modifice, peste noapte, legislația. 

România liberă: "Sfârșit de carieră pentru Gabriel Oprea și Tiberiu Nițu?". Senatul a primit cererea de încuviințare a urmăririi penale pentru fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat de procurorii DNA de infracțiuni de abuz în serviciu. Liderul UNPR ar putea rămâne fără protecșie dacă PSD și PNL vor vota împreună avizarea solicitării procurorilor.

Gazeta Sporturilor: "Primarul Onțanu a semnat două aprobări de construire diferite pentru Stadionul Național, cu aceeași dată și același număr de înregistrare". Într-o investigație realizată de Cătălin Tolontan se spune că diferența dintre cele două autorizații a costat bugetul public cel puțin 35 de milioane de euro, la care se adaugă 25 de milioane de euro din TVA. 

Click!: "Borcea, darnic cu Pelinel, zgârcit cu propria fată" Cristi Borcea vrea să taie din pensia de 1.500 de euro a fiicei fostei sale amante, avocata Simona Dana Voiculescu. 

Libertatea: "Lidia Buble a obținut doar pe jumătate ce-și dorește de la Răzvan Simion. Iubire fără divorț"

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu