Skip to main content

PRESA DE AZI. Drama familiei de români căreia statul norvegian i-a luat copiii, în ziare

 
PRESA DE AZI. Drama familiei de români căreia statul norvegian i-a luat copiii, în ziare

Povestea familiei Bodnariu căreia autoritățile norvegiene i-au confiscat copiii este principalul subiect al presei de astăzi. Povestea soților Marius și Ruth Bodnariu se regăsește pe prima pagină a cotidianelor Adevărul și Evenimentul zilei

Publicitate

"Cazul Bodnariu ridică valul de pe abuzurile inumane ale societății norvegiene" titrează EVZ în deschiderea ediției de astăzi. Ziarul scrie povestea unei tinere plecate din Oltenia, căsătorite în Norvegia și stabilite de trei ani la Oslo, capitala Norvegiei. 

"Am ajuns cu gândul de a-mi forma o familie armonioasă. Nu știam mare lucrur despre societatea și sistemul scandinav, dar avea să descopăr un stat demn de romanul lui Orwell - '1984'", povestește Ruth Bodnariu, potrivit EVZ.

Cotidianul Adevărul titrează pe prima pagină a ediției de astăzi: "Bodnariu dezvăluie cum i-au confiscat copiii autoritățile norvegiene". Ziarul a publicat astăzi un interviu eclusiv acordat de românul Marius Bodnariu care a vorbit despre ancheta ținută la secret de autoritățile norvegiene și despre abuzurile la care susține că a fost supusă familia lui.  

"Cazul lui Marius și Ruth Bodnariu, familia din Norvegia rămasă fără cei cinci copii luați de stat, a declanșat un val de susținere fără precendent și proteste în România și în marile orașe din lume", scrie Adevărul. 

Și tabloidul Libertatea tratează acest subiect, dar din perspectiva unui caz asemănător familiei Bodnariu. Este vorba de Marius și Claudia Rădulescu care nu mai știu nimic despre cinci dintre cei șapte copii ai lor. "Un nou caz Bodnariu. Norvegienii le-au luat cinci copii!", titrează Libertatea.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi. 

Jurnalul Național: "Scumpirea RCA trimite 9 asiguratori direct la ANAF". Ziarul scrie că ASF nu poate interveni pentru temperarea creșterilor tarifelor practicate de companiile de asigurări, dar autoritatea "pune organele de control ale statului pe urmele asiguratorilor". 

România liberă: "Trei ministere fug de responsabilitate în cazul Colectiv". Cotidianul editat de medien Holding scrie pe prima pagină că "ministerele care au fost implicate în gestionarea pacienților care au suferit arsuri grave în incendiul din clubul bucureștean tranferă responsabilitatea de la unul la altul sau evită un răspuns clar". 

Gazeta Sporturilor: "Nu e nicio glumă, Suedia le oferă doar câte o mascotă medaliaților olimpici. Premii de pluș!". Ziarul de sport scrie că un român care a luat aur la Londra a încasat 70.000 de euro, în timp ce Suedia, Norvegia și Marea Britanie sau Croația nu-și răsplătesc în vreun fel performerii. 

 Click!: "Atunci blonda era soția lui Boureanu iar afaceristul era însurat cu Mihaela. Pelinel a mai fost gravidă cu Borcea și în 2010". 

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

rimele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu