Skip to main content

PRESA DE AZI. Problema zăpezii, în ziarele de satiră. Cațavencii: Gerocrația salvează România

 
PRESA DE AZI. Problema zăpezii, în ziarele de satiră. Cațavencii: Gerocrația salvează România

Problemele cauzate de vremea rea sunt satirizate de săptămânalele Kamikaze și Cațavencii. "Gerocrația salvează România", titrează ziarul Cațavencii pe o copertă pe care apar Dacian Cioloș, Vasile Dâncu și ministrul de Interne, Petre Tobă, îmbrăcați în eschimoși. 

"Ce se tot plâng românii de zăpadă și viscol? E perfect pentru agricultură: crește grâul, se fac porcii, se face pateul...Dacă-mi ies nămeții cum mi-am propus, la anul mă întorc comisar la Bruxelles", spune Cioloș, în varianta caricaturizată. 

Publicitate

La rândul său, Vasile Dâncu - eschimos spune: "Noroc cu vremea asta, am stat în casă și-am elaborat masterplanul pe transporturi până în 2028. În primul deceniu propun să deszăpezim coridorul 4 pan-european. Astfel, guvernele politice care vin după noi vor ști pe unde să facă autostrada".

Săptămânalul Kamikaze îl are pe prima pagină pe Klaus Iohannis. Șeful statului, în varianta caricaturizată, spune "Hai că nu sunt peste tot probleme cu zăpada. Spre Florida se circulă bine".

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi.

 Evenimentul zilei: "Dezvăluirile Evenimentului zilei despre angajările ilegale din Televiziunea Română, pe masa Parlamentului". Un avocat consultat de EVZ demonstrează punct cu punct că șeful Știrilor, Claudiu Lucaci, a făcut angajări fără să respecte legea. Comisia juridică a TVR a fost solicitată să dea explicații despre modul în care se ocupă posturile în televiziunea publică.

Adevărul: "Florin Piersic, ținta 'Păun' a Securității". Cunoscutul actor Florin Piersic a avut, în 1986, dosar de urmărire informativă întocmit de fosta Securitate. Dosarul a fost închis după mai bine de un an, pentru că actorul a dat dovezi de îndreptare.

România liberă: "Interviu cu Emanuel Conțac, de la Institutul Teologic Penticostal din București. 'În textul biblic, nuiaua funcționează adesea ca simbol al disciplinării'". Teologul a explicat de ce este greșit să luăm în sens propriu proverbele din Biblie care fac trimitere la bătaie ca formă de disciplinare a copiilor. 

Jurnalul Național: "Inculpatul-turist Rudeanu, două săptămâni la Viena cu voie de la judecători. Rețetă de ginerică: tun de 600.000 de euro și apoi insolvență". Dosarul în care ginerele actualului co-președinte al PNL, fostul lider PDL, Vasile Blaga, este judecat pentru evaziune fiscală de peste 600.000 de euro a luat o turnură nu tocmai obișnuită. Ionuț Andrei Rudeanu a cerut și a primit, în două rânduri, permisiunea din partea instanței să părăsească teritoriul României, cu toate că este sub control judiciar. 

Gazeta Sporturilor: "Halep a ieșit din turul 1 la Australian Open. Mats Wilander (fostul lider ATP): 'E prea defensivă pentru statura ei!' Paralizată de frică". Simona Halep a început sezonul cu stângul și s-a întors la situația din 2013, când a părăsit, de asemenea, imediat Openul de la Melbourne.

Click!: "Înghețăm ca-n Siberia!". După ce au trecut ninsorile, 19 județe din sudul, sud-estul și centrul țării, inclusiv București vor avea parte de nopți cu până la -25 de grade Celsius, avertizează meteorologii. 

Libertatea: "Bunicii manelelor au coborât de pe scenă, pentru că nu s-au înțeles la bani. Scandal de Generic". Dan Ciotoi, liderul veteranilor de la Generic, a decis să nu mai susțină un concert la finalul săptămânii trecute, nemulțumit de onorariu. Organizatorii, nemulțumiți de decizia cântărețului, a depus plângere la Poliție. 

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Ma mir ca s-au oprit la Iohannis. Puteau gasi responsabili si mai sus. E ca la fotbal: am pierdut partida, dam afara antrenorul.

Trimite un comentariu