Skip to main content

Adriana Săftoiu, distribuită cu "autodenunţul" lui Traian Băsescu

 
Basescu
Basescu

Deşi nu mai este şeful Statului, Traian Băsescu este în continuare un subiect de interes pentru internauţi. Adriana Săftoiu a scris un articol de opinie despre "autodenunţul" fostului preşedinte al României şi a reuşit să poziţioneze blogul Adevărul în topul celor mai distribuite postări de pe Facebook.

Publicitate

Articolul în care vorbeşte despre faptul că Traian Băsescu avea acces la orice convorbire telefonică îşi dorea, datorită serviciilor secrete, a fost distribuit de aproape 280 de ori pe reţeaua de socializare, potrivit unui monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articol:

Traian Băsescu a confirmat ceea ce suspecta foarte multă lume: că sistemul poate opera cu interceptări ilegale, fără mandat. Afirmaţia o face şi deputata Elena Udrea, e adevărat după ce a pierdut influenţa pe lângă sistem. Dar cine să verifice gravitatea acestor afirmaţii? Nu are cine! E cum spune “cel mai bine informat om” (aşa se descria Traian Băsescu): nu există control civil asupra serviciilor secrete. Şi cine se plânge de acest lucru şi de alte abzuri ale sistemului? Exact cel care a fost preşedinte 10 ani de zile, care ar fi putut să corecteze toate aceste malformaţii, devieri de la un sistem pretins democratic. Însă atunci când era acolo îi conveneau de minune toate aceste abuzuri.

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără una de pe blogul lui Cabral, una de pe blogul lui Vlad Ilişoi şi una de pe blogul lui Moise Guran.

O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. Bloguri Adevarul, “Autodenunţul lui Traian Băsescu”, de Adriana Săftoiu, 276 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Imaginaţi-vă cum ar fi să vă spun că în ţara noastră democratică se pot face interceptări ilegale, fără mandat, doar din dispoziţie politică, şi că Traian Băsescu nu s-a sfiit să ceară aşa ceva. Aş face de un breaking news, aş auzi iarăşi poveştile cu trădarea unui mare om care ne-a făcut pe toţi, după care “coloana oficială” ar merge mai departe. Cu tot cu presă, politicieni, instituţii ale statului, societate civilă, opinie publică.

2. Cabral.ro, “Cum doi copii fac de ruşine un întreg minister plus cea mai mare primărie din România”, 210 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Dragoş Asaftei şi Alex Filip. Doi copii. Doi copii ce au reuşit să pună la cale o aplicaţie care aduce Bucureştiul, în sfârşit, în linie cu alte capitale de-ale lumii.

3. viorelilisoi.ro, “Şi mâine e o viaţă”, 142 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Am fost provocat să-mi fac un bilanţ al vieţii acum, la aproape 50 de ani. Grea treabă! În primul rând nu ştiu dacă e corect să-l numesc aşa. Bilanţul presupune un reper la care să mă raportez: cât de aproape am ajuns, cât am realizat din ce mi-am propus, dacă sunt mulţumit sau nu. Or, eu nu am acest reper clar definit. Pentru că nu mi-am făcut niciodată planuri, nu mi-am pus ţeluri la orizont. Am trăit boem de la o zi la alta, cu poftă, dar şi cu indolenţă uneori, chiar cu scârbă în momentele de maximă depresie, aşteptând să-mi ofere viaţa o direcţie. Am făcut totul numai îndemnat de inspiraţie şi de pasiune. Dacă nu mi-a plăcut un lucru, am încercat să nu mă apropii de el; dacă în altul, îmbrăţişat cu entuziasm la început, n-am mai găsit destulă satisfacţie la un moment dat, dacă n-am mai crezut în el, l-am abandonat pe drum.

4. biziday.ro, “Brexit, sau alergarea domnului Cameron în jurul cozii”, 119 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Istoricul britanic Ian Morris a publicat în Stratfor un articol plin de regrete referitor la experimentul eşuat numit Uniunea Europeană. Îi spune experiment pentru că, zice el, a fost pentru prima dată în existenţa umanităţii când un număr uriaş de oameni au reuşit să se unească din voinţă proprie, fără să fie constrânşi de o forţă cuceritoare să facă asta. Constatarea lui Ian Morris nu e o noutate pentru agenţia Stratfor, care îi şi găzduieşte articolul, dar negocierile dintre Bruxelles şi Londra mai au unele substraturi ciudate. De altfel, în Financial Times, Brexitul lui Cameron, adică Britain Exit, este comparat deja cu o ruletă rusească, dar de fapt e mai mult o alergătură în jurul cozii.

5. cavaleria.ro, “Ce înseamnă minute nelimitate la Vodafone, Orange şi Telekom”, de Daniel Popescu, 111 share-uri pe Facebook.

Din articol:

În accepţiunea tuturor operatorilor de telefonie, nelimitat înseamnă, în realitate, că poţi să vorbeşti fără griji la telefon în limite normale. Astfel de opţiuni au fost lansate tocmai pe baza unor studii care au evidenţiat cât de mult vorbesc oamenii la telefon. Prin urmare, mulţi operatori au lansat oferte cu convorbiri nelimitate în loc să ofere sute sau mii de minute naţionale pentru că practic însemna acelaşi lucru, dar termenul „nelimitat” avea un impact de marketing mai mare. Eşti client Vodafone pe cartelă? La pagina 17 a ghidului de utilizare scrie că “În cazul ofertelor cu beneficii nelimitate, Vodafone România îşi rezervă dreptul de a întrerupe unilateral serviciile în cazul convorbirilor care depăşesc 10.000 minute / lună cu un raport al minutelor iniţiate/ minutelor primite mai mare de 3 la 1 în luna respectivă”.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus