Skip to main content

Care sunt spațiile în care funcționează Antenele și unde se filmează emisiunile canalelor. De ce e important sediul din București-Ploiești

 
Care sunt spațiile în care funcționează Antenele și unde se filmează emisiunile canalelor. De ce e important sediul din București-Ploiești
sediu_antena3

Unde se filmează emisiunile Antenelor? Care sunt spațiile în care funcționează posturile TV? Paginademedia.ro trece în revistă sediile televiziunilor deținute de familia Voiculescu și studiourile programelor. Sediul cel mai important este în București-Ploiești, unde se centralizează emisiile canalelor și de unde pleacă, de fapt, semnalul final al Antena 1, Antena 3, Euforia, Antena Stars și Zu TV.

București-Ploiești. Regiile de emisie și antena de satelit

În clădirea de la ieșirea din București, pentru care s-a emis notificarea de evacuare, este redacția reunită a știrilor - Antena 3 și Observatorul. Tot aici sunt studiourile de știri și locul unde se filmează parte a producțiile Antena 3, printre care În gura presei, cu Mircea Badea.

Sediul din București-Ploiești este cel mai important în emisia posturilor din grupul Intact. Aici este antena care ridică semnalul la satelit, indiferent unde se filmează programele, serverele de emisie și camerele de control a emisiei - Master Control Room -  pentru toate cele cinci posturi: Antena 1, Antena 3, Euforia, Antena Stars și Zu TV. 

MCR-ul este, practic, locul unde se "asamblează" emisia fiecărui post în parte. În mixerul MCR (unul pentru fiecare post TV) se pune cap la cap fiecare program, se preia emisia din studiouri, se inserează publicitatea, se pune sigla postului pe ecran, după care emisia este trimisă către antena de satelit sau, prin fibră optică, spre cabliștii care preiau semnalul stațiilor.

Publicitate

Rolul unei Master Control Room a fost explicat de Mircea Badea aseară, pe Antena 3. Mircea Badea era în studioul de pe București - Ploiești:

"Cum e la televiziune? De la voi, de la Excelsior, semnalul, adică ceea ce filmează camerele, nu pleacă la satelit, pleacă aici unde sunt eu, la București-Ploiești.

Semnalul vine la ceea ce se numește în engleză Master Control Room, care este o încăpere uriașă plină de echipamente foarte costisitoare. Care e rolul acestor echipamente? Este fundamental pentru orice televiziune: rolul lor primordial este să ridice semnalul la satelit sau să trimită semnalul prin fibră optică la cabliști. Pentru cinci televiziuni de-odată."

Str. Gârlei - Turnul Intact Media Center. Departamentele de suport și birourile conducerii

În clădirea de 10 etaje sunt departamentele financiar, contabilitate, marketing, cercetare, vânzări, digital, PR, resurse umane.

În turn sunt și birourile conducerii posturilor de televiziune.

Sediul din Gârlei a fost și el notificat.

INAV. Bd. Ficusului - Sediul Intact Media Academy

La adresa de pe Ficusului figurează Intact Media Academy, școala de media a grupului Intact, condusă de Sandra Stoicescu. Grupul Intact deține două etaje - 3 și 4 - din clădirea de pe Ficusului.

Romexpo. Capatos, Antena Stars, Negru și emisiunile culinare

Mai multe emisiuni ale Antenelor filmează în clădiri de la Romexpo, în spații închiriate. Într-o hală se filmează Un show păcătos și programele Antena Stars. Într-un alt pavilion sunt producțiile mai mari Te pui cu blondele, Next Star și SuperBingo Metropolis.

Când emisiile sunt în direct, semnalul este transmis către MCR-urile din București-Ploiești și de acolo către antena de satelit sau către cabliști.

Tot la Romexpo, într-o altă hală, s-au filmat producțiile de cooking: Top Chef, Hell's Kitchen și, mai nou, Chefi la cuțite.

Excelsior. Sinteza zilei și Acces direct, în același platou

Spațiul fostului cinematograf Excelsior este împărțit de trei producții ale grupului Intact.

Într-o parte este amenajat platoul de filmare al emisiunii Neața cu Răzvan și Dani.

În cealaltă parte a incintei este platoul pe care filmează atât Sinteza zilei cu Mihai Gâdea (Antena 3), cât și Acces Direct (cu Simona Gherghe). Studioul este astfel construit încât se trece, cu câteva schimbări, de la felul în care arată la Acces Direct, la studioul de seară al Sintezei zilei.

Spațiul este închiriat de Antena 1 de mai mulți ani. La Excelsior se filmau matinalele Antenei 1 încă dinainte ca Răzvan și Dani să vină în grupul Intact.

Semănătoarea. Producțiile mari, la Sema Park

Studiourile din Sema Park găzduiesc producțiile mari ale Intact. Grupul a închiriat spațiile pentru programe precum X-Factor și Te cunosc de undeva.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Si o emisie care este pe post de ceva ani buni, cu multe ore zilnice de live...Mireasa pentru fiul meu, o hala intreaga in studiourile Kentauros, Stefanestii de jos
  • adevarat cu exceptia ca: antena stars are 2 platouri in incinta ucecom din romexpo, un show pacatos, te pui cu blondele si superbingo se filmeaza in aceeasi hala in locatie diferita de antena stars. si mai e o hala tot in romexpo unde se filmeaza productiile de cooking ale antenei. ca sa impartim pe cate regii exista: este una in hala de la un show pacatos, una la antena 2/stars, una la excelsior, in dn mai sunt doua daca nu ma insel. celelalte productii se fac cu carele pe post de regie.

Trimite un comentariu