Skip to main content

Care sunt spaţiile în care funcţionează Antenele şi unde se filmează emisiunile canalelor. De ce e important sediul din Bucureşti-Ploieşti

 
sediu_antena3
sediu_antena3

Unde se filmează emisiunile Antenelor? Care sunt spaţiile în care funcţionează posturile TV? Paginademedia.ro trece în revistă sediile televiziunilor deţinute de familia Voiculescu şi studiourile programelor. Sediul cel mai important este în Bucureşti-Ploieşti, unde se centralizează emisiile canalelor şi de unde pleacă, de fapt, semnalul final al Antena 1, Antena 3, Euforia, Antena Stars şi Zu TV.

Publicitate

Bucureşti-Ploieşti. Regiile de emisie şi antena de satelit

În clădirea de la ieşirea din Bucureşti, pentru care s-a emis notificarea de evacuare, este redacţia reunită a ştirilor - Antena 3 şi Observatorul. Tot aici sunt studiourile de ştiri şi locul unde se filmează parte a producţiile Antena 3, printre care În gura presei, cu Mircea Badea.

Sediul din Bucureşti-Ploieşti este cel mai important în emisia posturilor din grupul Intact. Aici este antena care ridică semnalul la satelit, indiferent unde se filmează programele, serverele de emisie şi camerele de control a emisiei - Master Control Room - pentru toate cele cinci posturi: Antena 1, Antena 3, Euforia, Antena Stars şi Zu TV.

MCR-ul este, practic, locul unde se "asamblează" emisia fiecărui post în parte. În mixerul MCR (unul pentru fiecare post TV) se pune cap la cap fiecare program, se preia emisia din studiouri, se inserează publicitatea, se pune sigla postului pe ecran, după care emisia este trimisă către antena de satelit sau, prin fibră optică, spre cabliştii care preiau semnalul staţiilor.

Rolul unei Master Control Room a fost explicat de Mircea Badea aseară, pe Antena 3. Mircea Badea era în studioul de pe Bucureşti - Ploieşti:

"Cum e la televiziune? De la voi, de la Excelsior, semnalul, adică ceea ce filmează camerele, nu pleacă la satelit, pleacă aici unde sunt eu, la Bucureşti-Ploieşti.

Semnalul vine la ceea ce se numeşte în engleză Master Control Room, care este o încăpere uriaşă plină de echipamente foarte costisitoare. Care e rolul acestor echipamente? Este fundamental pentru orice televiziune: rolul lor primordial este să ridice semnalul la satelit sau să trimită semnalul prin fibră optică la cablişti. Pentru cinci televiziuni de-odată."

Str. Gârlei - Turnul Intact Media Center. Departamentele de suport şi birourile conducerii

În clădirea de 10 etaje sunt departamentele financiar, contabilitate, marketing, cercetare, vânzări, digital, PR, resurse umane.

În turn sunt şi birourile conducerii posturilor de televiziune.

Sediul din Gârlei a fost şi el notificat.

INAV. Bd. Ficusului - Sediul Intact Media Academy

La adresa de pe Ficusului figurează Intact Media Academy, şcoala de media a grupului Intact, condusă de Sandra Stoicescu. Grupul Intact deţine două etaje - 3 şi 4 - din clădirea de pe Ficusului.

Romexpo. Capatos, Antena Stars, Negru şi emisiunile culinare

Mai multe emisiuni ale Antenelor filmează în clădiri de la Romexpo, în spaţii închiriate. Într-o hală se filmează Un show păcătos şi programele Antena Stars. Într-un alt pavilion sunt producţiile mai mari Te pui cu blondele, Next Star şi SuperBingo Metropolis.

Când emisiile sunt în direct, semnalul este transmis către MCR-urile din Bucureşti-Ploieşti şi de acolo către antena de satelit sau către cablişti.

Tot la Romexpo, într-o altă hală, s-au filmat producţiile de cooking: Top Chef, Hell's Kitchen şi, mai nou, Chefi la cuţite.

Excelsior. Sinteza zilei şi Acces direct, în acelaşi platou

Spaţiul fostului cinematograf Excelsior este împărţit de trei producţii ale grupului Intact.

Într-o parte este amenajat platoul de filmare al emisiunii Neaţa cu Răzvan şi Dani.

În cealaltă parte a incintei este platoul pe care filmează atât Sinteza zilei cu Mihai Gâdea (Antena 3), cât şi Acces Direct (cu Simona Gherghe). Studioul este astfel construit încât se trece, cu câteva schimbări, de la felul în care arată la Acces Direct, la studioul de seară al Sintezei zilei.

Spaţiul este închiriat de Antena 1 de mai mulţi ani. La Excelsior se filmau matinalele Antenei 1 încă dinainte ca Răzvan şi Dani să vină în grupul Intact.

Semănătoarea. Producţiile mari, la Sema Park

Studiourile din Sema Park găzduiesc producţiile mari ale Intact. Grupul a închiriat spaţiile pentru programe precum X-Factor şi Te cunosc de undeva.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristina Cristina
    Si o emisie care este pe post de ceva ani buni, cu multe ore zilnice de live...Mireasa pentru fiul meu, o hala intreaga in studiourile Kentauros, Stefanestii de jos
  • ionut ionut
    adevarat cu exceptia ca: antena stars are 2 platouri in incinta ucecom din romexpo, un show pacatos, te pui cu blondele si superbingo se filmeaza in aceeasi hala in locatie diferita de antena stars. si mai e o hala tot in romexpo unde se filmeaza productiile de cooking ale antenei. ca sa impartim pe cate regii exista: este una in hala de la un show pacatos, una la antena 2/stars, una la excelsior, in dn mai sunt doua daca nu ma insel. celelalte productii se fac cu carele pe post de regie.

Trimite un comentariu

sus