Skip to main content

Ediţie specială România furată - Digi24, despre dezastrul din Colectiv

 
Ediţie specială România furată - Digi24, despre dezastrul din Colectiv
Echipa de la “România furată” a pregătit o ediţie specială, dedicată victimelor incendiului din clubul Colectiv. Documentarul „Un minut şi o secundă” va fi difuzat pe 1 martie la Digi 24.
Publicitate

Supravieţuitori, rude ale celor decedaţi la Colectiv, medici, poliţişti, procurori, oficialităţi au fost intervievaţi de reporterii Digi24.

Ora 22:32, Bucureşti. Într-un club underground din sectorul 4, câteva sute de tineri cântă refrenul „The day we give up is the day we die”, alături de trupa lor favorită, Goodbye to Gravity. Momentul marelui final, cel al artificiilor, avea să fie debutul celei mai mari tragedii umane din ultimii 26 de ani din România. Într-un minut şi o secundă încăperea arde, 26 de tineri mor si peste 150 ajung arşi la spital. Pe 22 decembrie 2015, lista celor morţi se închide. La numărul 63.

Mărturiile supravieţuitorilor care au stat de vorbă cu reporterii de la „România furată” sunt şocante. „Trebuia pur şi simplu să mă caţăr pe oameni ca să pot să ies şi m-am ridicat un pic şi m-a ajutat cineva, nu mi-am dat seama cine, m-a tras de mâna şi am reuşit să ies în curtea interioară”, isi aminteste Miluţă Flueraş.

„Am văzut cum a luat foc stâlpul. S-a întins repede spre tavan şi, când am văzut că a inundat tavanul, am ţipat la fete: hai afară, că arde. (…) Eram deja cinci oameni în ambulanţă şi nu plecam. M-am urcat într-o maşină şi m-am dus. Când am plecat de acolo, unul din gânduri a fost: lasă pe altul care este mai grav. Eu eram doar cu mâinile. Erau alţii mult mai ... erau pe faţă. Erau oameni arşi de la brâu în sus”, spune Adrian Albu. Era în club cu sora lui, Elsa. Ea nu a supravieţuit.

Imaginea pe care au văzut-o pompierii la intrarea în club a fost una din filmele de groază. „Era o scenă de război, efectiv cum vezi la televizor, tineri peste tot. Se improvizaseră un fel de paturi din europaleţi”, îşi aminteşte şi prefectul Capitalei.

1 MINUT şi 1 SECUNDĂ - #colectiv

#colectiv 1 MINUT şi 1 SECUNDĂ1 MARTIE, ora 21:00, la Digi24.

Posted by România furată - Digi24 on Friday, February 26, 2016
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abdu rehab abdu rehab
    nu as fi mirat daca digi a facut asta ca sa nu o faca Discovery mai intai (la asta se referea comentariul de mai jos), oricum, nimeni nu se va uita, ca toata lumea a si uitat deja e Colectiv.

    de ce nu face B1TV un special de asta mai intai, e o anomalie.

Trimite un comentariu

sus