Skip to main content

INTERVIU. Andreea Esca lansează o publicație online de life-style feminin. "Vom avea foarte mult conținut video"

 
INTERVIU. Andreea Esca lansează o publicație online de life-style feminin. "Vom avea foarte mult conținut video"
Andreea Esca

INTERVIU. "Am bifat printul, acum încerc și online-ul", spune Andreea Esca, într-un interviu acordat Paginademedia.ro, de proiectul de site pe care îl pregătește.

"În mintea mea, nu am pornit acest proiect ca pe o afacere, ci dintr-o pasiune. Pentru mine este o aventură. Așa ar trebui definită", declară Esca în interviul acordat Paginademedia.ro.

Publicitate

Proiectul se va numi Alistmagazine.ro și va fi o publicație online de life style feminin. Investitorul?

"Nu e niciun investitor în spate. Este proiectul meu personal 100%", a răspuns Esca.

Site-ul este programat să fie lansat în luna martie iar unul din punctele de diferențiere va fi conținutul video.

Echipa are în prezent șase oameni, iar redactor-șef este Alina Aliman, cu care Esca a fost colegă la The One. Aliman a fost, timp de nouă luni, redactor-șef al The One. Anterior, a fost 7 ani redactor-șef adjunct la Glamour și 5 ani editor la Elle. Și alți oameni care au lucrat în trecut la The One în trecut în în echipa alistmagazine.

Cât despre Pro TV?

"Cei din Pro TV m-au susținut cum au putut mai bine. Toată lumea de acolo știe de site, nu e niciun secret, niciun mistery. Nu plec din Pro TV, nu plec nicăieri. Este exact așa cum era când mă ocupam de The One. Niciodată nu s-a pus atunci problema să renunț la ceva. Nici acum nu s-a discutat astfel", spune Andreea Esca.

Interviul acordat Paginademedia.ro de Andreea Esca:

Petrișor Obae: Ce fel de publicație va fi Alistmagazine.ro?

Andreea Esca: Va fi o platformă online de life-style feminin, cu foarte mult conținut video. Diferențele față de alte publicații de gen vin din două direcții:

1. Oamenii care vor scrie pe site, care se vor ocupa de publicație și cu care vom colabora, fie că vorbim de redactori, fotografi, stiliști, vor fi de un anumit nivel și

2. Vom avea foarte mult conținut video. Dragostea mea mare rămâne camera. Viața mea este să filmez ceva. 

Cine va scrie?

Nu sunt neapărat persoane foarte cunoscute. Sunt și tineri, dar și editorialiști care vor scrie ca guest. Site-ul este împărțit, ca și o publicație clasică, pe rubrici - Fashion, Beauty, Life-style, Travel. Oamenii vor scrie, dar vor face și mult conținut video.

Site-ul va avea și o secțiune dedicată adolescenților, scrisă chiar de adolescenți.

Așa cum aveam la The One, voi scrie și un editorial în această publicație, dar ceva mai des. Online-ul îți permite. Probabil voi semna un articol-editorial o dată la două săptămâni.

În ce va consta partea de video?

Depinde de fiecare secțiune în parte. În primul rând, vom avea interviuri cu tot felul de oameni care ne plac și care pot face parte din clubul Alistmagazine.

La Beauty, vor fi materiale video cu prezentări, testimoniale, tendințe.

La Fashion vor fi interviuri cu designeri, ședințe foto filmate, materiale de tipul How to...

Site-ul va avea și o rubrică de sport, orientată către life-style, către ce pot face tinerele pentru un anumit scop.

La Călătorii vom vedea oameni care recomandă destinații, date despe city-break-uri etc.

În fiecare weekend, ce am făcut în redacție vom pune pesite. Încercăm să creăm o relație frumoasă și familiară între cei care ne urmăresc și cei care scriu la acest produs.

Câți sunteți în redacție?

Suntem încă în construcție. Deocamdată suntem cam șase oameni, dar vom mai avea colaboratori. 

Redactor-șef e Alina Aliman?

Da, dar mai sunt și alți prieteni cu care am lucrat de-a lungul timpului. De sport, de exemplu, se ocupă Raluca Leafu, care îmi este prietenă.

Când se va lansa?

În luna martie, dar nu pot spune o dată exactă.

Despre ce investiție vorbim? Cum l-ai gândit ca business

În mintea mea, nu am pornit acest proiect ca pe o afacere, ci dintr-o pasiune. Pentru mine este o aventură. Așa ar trebui definită.

M-am gândit să fiu cu prietenii, să facem ce ne place, iar dacă în timp se dovedește și profitabil, cu atât mai bine.

Așa am funcționat întotdeauna. Întotdeauna am mers pe instinct.

Te-ai gândit cât poți susține proiectul, în caz că nu produce?

Absolut deloc. O să vedem. Ideea este să începem ceva frumos, într-un loc mic și cu suflet. Noi suntem într-o mansardă. Aici este și studioul video.

Ne bazăm pe faptul că avem o experiență, că avem un capital de imagine pe care noi ni l-am construit în timp. Facem ce ne place, este tot ce trebuie.

Pe lângă site sunt și activități conexe. Târgurile, de exemplu. Organizăm de două ori pe an Half is free, primâvara și toamna, unde brandurile care expun se vând la jumătate de preț. Anul trecut am organizat tâgul în București, de anul acesta îl vom face și la Cluj. Tot de anul trecut am început să organizăm un târg de Crăciun - Crazy Christmas.

Vor fi tot felul de întâlniri, conferințe, conexe acestui site.

Investitorul?

Nu există niciun investitor în spate. Este proiectul meu 100% personal.

Care este legătura proiectului cu Pro TV?

Cei din Pro TV m-au susținut cum au putut mai bine. Toată lumea de acolo știe de site, nu e niciun secret, niciun mistery. Nu plec din Pro TV, nu plec nicăieri.

Este exact așa cum era când mă ocupam de The One. Niciodată nu s-a pus atunci problema să renunț la ceva. Nici acum nu s-a discutat astfel.

Te gândești și la print?

În continuare sunt foarte atașată de print, recunosc, dar vreau să văd ce se întâmplă și pe online. Vreau să încerc și altceva. Am bifat printul. Acum încerc și pe online.

GALERIE FOTO. Cadre din redacția Alistmagazine.ro, via Instagram:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Esca este o femeie careia ii merge totul perfect. Sot perfect, copii perfecti, cariera perfecta. Cati sunt atat de iubiti de Dumnezeu? Restul e invidie.
  • NU mai pot cu Andreea Esca, e peste tot, la radio, la tv, print, online. Pur si simplu nu o mai suport. Over-exposure-ul Andreei Esca ma oboseste cumplit. Andreea Esca in sus, Andreea Esca in jos, si asta de 20 de ani incoace......
  • stai cuminte , JonyB. Doamna Esca nu ajuta pe nimeni. Chiar aflati la ananghie, nu da doi bani pe oameni. Crede-ma..
  • Se pot trimite undeva CV-urile celor interesati de colaborari? Sau va fi un proiect strict realizat cu prieteni si cunostinte? Multumesc!

Trimite un comentariu