Skip to main content

Kanal D, emisia suspendată 10 minute pentru depăşiri de publicitate. Antena 1, amenda maximă

 
televiziune_telecomanda_capital
televiziune_telecomanda_capital

UPDATE. Membrii CNA au mai decis ca sancţiunea pentru Kanal D să fie pusă în aplicare joi seara. Mai exact, postul va fi nevoit să difuzeze timp de 10 minute, de la ora 19.00, textul sancţiunii primite astăzi.

Publicitate

Sancţiuni dure pentru Antena 1 şi Kanal D pentru depăşiri uriaşe ale timpului alocat publicităţii în lunile noiembrie şi decembrie. Cele două televiziuni au depăşit cu mult cele 12 minute de reclamă pe oră, permise de lege. CNA a decis că postul Kanal D va avea 10 minute emisia suspendată, timp în care va difuza textul sancţiunii, în intervalul 19.00 - 19.10, în timp ce Antena 1 a primit amenda maximă, de 200.000 de lei.

Potrivit legislaţiei audiovizuale, în cazul în care abaterile se vor repeta, forul audiovizual poate propune suspendarea emisiei pentru 3 ore şi chiar înjumătăţirea perioadei de valabilitate a licenţei audiovizuale.

Potrivit monitorizării CNA, Antena 1 a avut în noiembrie - decembrie 2015 peste 130 de depăşiri ale timpului alocat publicităţii cu un total de 10 ore. Kanal D a avut 250 de despăşitri în lunile noiembrie şi decembrie, cu un total de şapte ore.

Sancţiunile au fost propuse de Monica Gubernat, membru CNA, şi au primit votul a şase membri: Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Lorand Turos.

Gubernat a invocat 95 (1) din legea audiovizualului, potrivit căreia, „în cazul săvârşirii repetate a uneia dintre faptele prevăzute la art. 90 alin. (1) şi la art. 91 alin. (1), Consiliul poate decide aplicarea uneia dintre următoarele sancţiuni: a) obligarea radiodifuzorului de a difuza timp de 10 minute, între orele 19,00 şi 19,10, numai textul deciziei de sancţionare;”

Pe de altă parte, Valentin Jucan, membru CNA, a propus suspendarea cu 10 minte a emisiei pentru ambele televiziuni, Kanal D şi Antena 1, însă acstea nu au mai ajuns să fie trecute prin vot întrucât fusese aprobată propunerea Monicăi Gubernat.

Kanal D este obligat să afişeze mesajul sancţiunii în maximum 24 de ore de la data comunicării deciziei.

Depăşiri publicitate în lunile noiembrie şi decembrie la televiziuni:
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adi Adi
    Domnule Herjeu, am doua mentiuni la pozitia dumneavoastra.
    1. Pentru depasirile mai vechi, Kanal D a fost sanctionata la momentul respectiv? Daca DA atunci nu sunteti corect. Inseamna ca ati sanctionat postul de doua ori pentru aceeasi greseala!
    2. Daca NU a fost sanctionat atunci, teoria dumneavoastra ar fi fost corecta. Cu o conditie. Ca acum sa fi avut exact aceeasi depasire ca Antena 1! Au gresit la fel dar platesc unii mai mult pentru ca au mai gresit, si nu au platit, in trecut.
    O zi buna !
  • Nadia Nadia
    Aloooo....chiar merită să vă contraziceți pentru asemenea posturi, de kko ?!!
    Lăsați-i în fras să plătească...are turcu” bani. Idem varanu”.Și-așa nu are pe ce-i cheltui cât este în ”pensiune” la răcoare.
  • Sebastian  Sebastian
    Am văzut de multe ori reclamele celor de la Telekom România . Fi-mi-ar scârba de ei!
  • Radu Herjeu Radu Herjeu
    S-a considerat circumstanta agravanta faptul ca postul Kanal D a mai fost amendat de 3 ori in ultimul an (una dintre ele fiind cea maxima) pentru aceeasi incalcare a legii, respectiv pentru nerespectarea duratei insertiilor de publicitate. In timp ce Antena 1 a fost amandata doar de doua ori, niciodata cu amenda maxima. Deci nu numarul depasirilor din cele doua luni monitorizate e importanta. Ci timpul total de depasire si antecedentele.
  • Adi Adi
    Alyneee daca taceai filosof ramaneai! Dupa mintea ta ,daca depasesti de 250 de ori cate 5 secunde e mai grav decat sa depasesti de 150 de ori cate 5 minute ! Esti tare! Stai jos!
  • alynn alynn
    Adi @ conteaza de cate ori au depasit timpul, nu cu cat. Persistenta in incalcarea legii s-a pedepsit. KD a facut-o de 250 de ori, A1 de doar 150. Dar tu tine-o pe ta...langa..
  • Iulian Iulian
    @geo, Antena 1 a primit 200.000 lei amenda, daca primea Kanal D amenta asta nu o puteau plati, stim bine ca Kanal D nu se descurca pe Comercial, este un post in pierdere, asa cum declara reprezentantii postului.
  • Adi Adi
    Adica Antena a depastit 10 ore!!!!! iar Kanal D 7 dar a primit sanctiune mai mica??? Oprirea emisiei e considerata cea mai dura sanctiune conform CNA. Eclar. Voiculescu conduce si din puscarie!
  • geo geo
    Antena 1 a avut depasiri de timp mult mai mari decât Kanal D.
    Și, totuși, Kanal D s-a ales cu suspendarea cu 10 minute a emisiei.
    De ce doar Kanal D ?

Trimite un comentariu

sus