Skip to main content

Lista scurtă la Eurovision: Jukebox şi Mihai Trăistariu, între cei 12 calificaţi în Selecţia Naţională

 
Lista scurtă la Eurovision: Jukebox şi Mihai Trăistariu, între cei 12 calificaţi în Selecţia Naţională

Jukebox, Mihai Trăstariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruţ şi Irina Baianţ, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Sandra şi Mihai Băjinaru intră în competiţie la Eurovision România, potrivit unui anunţ al TVR.

Publicitate

După ascultarea celor 94 de melodiilor validate, juriul a selectat cele 12 piese care să concureze pentru un loc pe scena Eurovision de la Stockholm.

Jukebox, Mihai Trăistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruţ şi Irina Baianţ, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra şi Mihai Băjinaru sunt cei care vor cânta pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, la semifinala din 4 martie, şase dintre aceştia urmând să acceadă în finala Selecţiei Naţionale Eurovision România 2016, din 6 martie.

Organizatorii vor publica pe siteul eurovision.tvr.ro lista cu toate piesele înscrise la preselecţie şi punctajul celor care nu au intrat în semifinală. Cele 12 melodii calificate la Selecţia Naţională Eurovision pot fi ascultate pe site-ul dedicat, la fel ca la ediţiile precedente.

„Diferenţele de punctaj au fost mici, dar, în ciuda dezbaterilor aprinse, atmosfera din biroul juriului a fost una constructivă, iar cei cinci membri ai juriului au ajuns la un consens în ceeea ce priveşte lista celor 12 semifinalişti ai Selecţiei Naţionale”, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, la încheierea preselecţiei.

La verificarea dosarelor de înscriere, doi candidaţi au fost respinşi, întrucât nu au respectat cerinţele prevăzute în Regulament. La ediţia din acest an, sistemul de votare este unul nou.

Din cele 12 piese din semifinală, şase vor accede în final: patru alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot. În finală, publicul este singurul care va vota şi va alege reprezentantul României pentru scena de la Stockhom.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus