Skip to main content

(P) Exploatarea copiilor în lupte de arte marțiale, dezvăluită de un proiect jurnaliști-ONGiști

 
(P) Exploatarea copiilor în lupte de arte marțiale, dezvăluită de un proiect jurnaliști-ONGiști

(P) În România, exploatarea copilului este un fenomen greu de monitorizat, iar sportul contribuie și el cu o formă modernă de abuz în cazul a două minore care s-au înfruntat într-o luptă în stil MMA - Arte Marțiale Mixte, la Brașov.

Proiectul Media Resource: Jurnaliștii lucrează cu ONG-iștii derulat de Median Research Centre (MRC) testează un model de colaborare-prototip între jurnaliști și experții din ONG-uri.

Publicitate

Acesta are ca scop includerea expertizei ONG-urilor în reportajele și investigațiile realizate de jurnaliști, pentru a contracara vocile constante ale analiștilor "omniscienți" care se pronunță indiferent de domeniu, fie ca e vorba de show-uri TV, opinii în ziare sau în online.

Astfel, primele serii de reportaje, pe tema formelor moderne de exploatare a copiilor prin muncă sunt susținute și de multiple interviuri cu specialiști ONG (de exemplu, World Vision Romania, Salvați Copii), psihologi și sociologi, dar și de informații de context, statistici și infografice pentru o imagine completă asupra fenomenului.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România - www.fondong.fdsc.ro.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro

Trimite un comentariu