Skip to main content

(P) Eagle Media: echipamente complete pentru posturi radio-TV. De la emiţătoare la soluţii pentru studio

 
(P) Eagle Media: echipamente complete pentru posturi radio-TV. De la emiţătoare la soluţii pentru studio

INTERVIU PUBLICITAR. Echipamente complete pentru posturile de radio şi televiziune, pornind de la emitătoare şi până la soluţii pentru realizarea studiourilor de emisie. Aceasta este, pe scurt, oferta companiei Eagle Media.

Publicitate

Florin Driga, reprezentantul companiei, a explicat pe larg într-un interviu în ce constă oferta, care sunt soluţiile oferite posturilor TV, care sunt planurile firmei, dar şi cât contează calitatea unui echipament pentru staţiile de radio şi televiziune.

Pentru început, oferta Eagle Media:

- echipamente complete de studio si productie radio si tv (mobilier, mixere audio sistem analog si digital, procesoare de sunet, microfoane, calculatoare cu soft de productie si emisie)

- emitatoare in banda FM, unde medii si TV (DVBT si DVBT2)

- sisteme radiante radio si tv

- sisteme de emisie radio-tv online si terestru, retransmisii de semnal

- monitorizare-organizare-coordonare stadioane

- simulatoare de zbor pentru companiile aeriene sau scolilor de pilotaj

- diverse echipamente medicale pentru sistemul operator si monitorizare

Cui i se adresează oferta?

"Oferta noastra este disponibila atat retelelor mari de radio si tv, dar si statiilor mai mici. Sunt statii locale care dispun de echipamente comparabile cu cele ale marilor retelele.

Totul depinde de bugetul fiecaruia. Noi am reusit sa multumim toate categoriile", spune Florin Driga.

Care sunt avantajele unui echipament de la Eagle Media Communications?

"Ca orice companie bazata pe satisfactia clientului putem spune ca am orientat preturile de vanzare catre puterea de cumparare, adica am eliminat cat mai mult comisionul care se practica, iar preturile produselor sunt cele de producator.

Service-ul este asigurat de compania noastra sau direct de fabricant. Acum putem inlocui echipamentele sau modulele componente in cazul defectiunilor."

Eagle Media urmează să îşi dezvolte o linie de asambare de echipamente în România, unde se va asigura şi service-ul clienţilor pentru România, Bulgaria, Ungaria şi Republica Moldova.

Detalii, pe larg, în interviul cu Florin Driga, reprezentant legal Eagle Media Communication România:

Cat conteaza pentru un post de radio calitatea echipamentelor de emisie?

Florin Driga: Pe langa factorul uman, putem spune ca echipamentele sunt definitorii in activitatea de radio televiziune si internet. Este nevoie de un echipament de studio facil, simplu, dar intuitiv si cu un soft de emisie si productie de calitate.

Referitor la partea de emisie in eter, cablu sau internet, echipamentul dedicat, cu posibilitatea upgradarii, este extrem de important. In plus, partea de service si conditiile de interventii fac diferenta. Una este sa repari un produs si alta este sa inlocuiesti un modul complet.

Daca vorbim de sisteme radiante, este important sa poti inlocui o antena sau un distribuitor (sa le ai in stoc) in cel mai scurt timp, de la fabricatie pana la montaj.

Ce probleme poate avea un post de radio din cauza unui echipament inadecvat?

In primul rand, calitatea semnalului pe antena, cablu sau internet. Apoi modalitatea greoaie de desfasurare a programului, incepand cu Playlistul, Jingle si modalitatea de conversatie cu invitatii si telefoanele in direct. Desigur sunt si alte probleme dar am incercat sa fiu cat mai scurt in prezentare.

Care este gama de echipamente pe care o ofera Eagle Media Communications? La ce folosesc?

Gama de echipamente este foarte complexa si cu preturi extrem de atractive. Am sa enumar cateva:

- echipamente complete de studio si productie radio si tv (mobilier, mixere audio sistem analog si digital, procesoare de sunet, microfoane, calculatoare cu soft de productie si emisie)

- emitatoare in banda FM, unde medii si TV (DVBT si DVBT2)

- sisteme radiante radio si tv

- sisteme de emisie radio-tv online si terestru, retransmisii de semnal

- monitorizare - organizare - coordonare stadioane

- simulatoare de zbor pentru companiile aeriene sau scolilor de pilotaj

- diverse echipamente medicale pentru sistemul operator si monitorizare

Care sunt avantajele unui echipament de la Eagle Media Communications?

Ca orice companie bazata pe satisfactia clientului, putem spune ca am orientat preturile de vanzare catre puterea de cumparare, adica am eliminat cat mai mult comisionul care se practica, iar preturile produselor sunt cele de producator.

In unele cazuri, putem discuta chiar de facturare directa producator - client.

Service-ul este asigurat de compania noastra sau direct de fabricant, noi fiind reprentanta -extensie. Acum putem inlocui echipamentele sau modulele componente in cazul defectiunilor.

Cât conteaza "generatia echipamentului". Trebuie facute upgrade-uri? De ce si la ce perioada?

Aici ati punctat foarte bine. Intr-adevar, un echipament garantat 10 ani nu prezinta garantia upgrade-ului (in mai toate cazurile) sau a eliminarii consumului de energie in exces.

Producatorii pe care-i reprezentam au agreat varianta buyback-ului pentru echipamentele mai vechi, pentru mentinerea satisfactiei clientilor. Asa cum tehnologia avanseaza, si oferta de echipamente se modifica constructiv.

In general, pentru noile prezentari de echipamente profesionale radio si tv se organizeaza targuri internationale, cam din 2 in 2 ani. Un exemplu a fost IBC Amsterdam 2015, unde si noi am fost prezenti.

Consider ca un echipament necesita un upgrade cam la 2-3 ani. Atentie! M-am referit la upgrade, nu la inlocuire totala.

Echipamentul poate functiona in parametri initiali mult timp. Dar cum sunetul creste calitativ, la fel si imaginea, este nevoie de aceste imbunatatiri periodice la costuri cat mai mici.

Deja putem spune ca un emitator in banda FM nu mai este un simplu amplificator de putere audio. In componenta lui intra RDS-ul, procesor-limitator de sunet, stream online de emisie si componenta cea mai importanta, monitorizare si modificare a parametrilor de emisie direct prin internet pe PC sau pe smartphone.

Deja sunt pregatite pentru clientii nostri noi softuri de control de pe mobil.

Care sunt serviciile pe care le oferiti dupa vânzarea echipamentului?

In general sunt serviciile de baza: service, montaj, consultanta si proiectare. Fiecare client pe care noi il consideram partener vine cu diverse solicitari, de la schimbare de locatie si sisteme radiante, pana la configurare si montaj echipament de radio si tv (adica statii complete de emisie si productie).

Care sunt tipurile de clienti pe care îi vizati pentru piata româneasca? Pot fi retele mari sau aveti pachete si pentru radiori mai mici, cum sunt cele locale?

Oferta noastra este disponibila atat retelelor mari de radio si tv, dar si statiilor mai mici. Sunt statii locale care dispun de echipamente comparabile cu cele ale marilor retelele. Totul depinde de bugetul fiecaruia. Noi am reusit sa multumim toate categoriile.

Sa nu uitam ca marile retele au plecat de la o statie de baza cu dotari minimale, dar utile si usor de utilizat. Asteptam viitorii clienti - parteneri sa ne caute si sa ne spuna ce fel de statie isi doresc, conform bugetului disponibil.

Va asiguram ca nimeni nu va fi nemultumit. Mai mult, vor beneficia de avantajele noilor clienti in achizitia de echipamente pe care producatorii o propun. Pentru actualii utilizatori, producatorii au diverse pachete de vanzare, de la buyback la discounturi la achizitia de noi echipamente.

Daca incercam sa facem un sondaj, vom observa ca in media din Romania, Bulgaria sau Ungaria se gasesc echipamente in utilizare in proportie de 65%.

Tocmai de aceea, producatorii pe care-i reprezentam au luat aceasta masura de a schimba formula de vanzare si service. Mai exact, eliminarea comisionului in vanzare, parteneriat de lunga durata bazat pe necesitatile clientului, facturare intracomunitara, compania noastra functionand ca reprezentanta oficiala in Romania, Bulgaria, Ungaria si Republica Moldova.

Care este istoria companiei? Când a fost înfiintata?

Eagle Media Communications srl a fost infiintata la inceputul anului 2015, ca o necesitate a producatorilor de echipamente de comunicatie pe care-i reprezentam, acestia dorind o mai mare apropiere catre clientii existenti si noi.

Noi reprezentam companii producatoare italiene fiind totodata nume mari in domeniul media international.

Nu este un secret ca cele mai fiabile, avantajoase ca pret si durata mare in exploatare sunt echipamentele (emisie-productie) italiene, Italia avand cea mai insemnata cota la nivel mondial in domeniu.

Care sunt planurile de dezvoltare ale companiei in Romania? Catre ce directii? Aveti planuri de dezvoltare si in afara tarii?

Anul trecut am concesionat o suprafata de teren, in vederea construirii unui modul de ansamblare echipamente de emisie radio si tv. Cladirea in suprafata de 1000 de mp este compusa din parter, plus doua nivele. Va asigura mai bine partea de service si interventii, chiar ansamblarea echipamentelor pentru Romania, Bulgaria, Ungaria si Republica Moldova.

Speram ca anul acesta sa demaram lucrarile, dupa o perioada in care a trebuit sa lamurim diverse aspecte ce tin de documentatie si concesiune. Este o garantie ca lucrurile se indreapta catre o directie buna si ca vom extinde activitatea.

Cu siguranta cele 50 de locuri de munca pe care le vom crea vor fi insuficiente, dar acest subiect il vom trata la momentul respectiv.

Colaboram cu Camera de Comert a Romaniei, chiar le multumim pentru invitatiile adresate in gasirea diversilor parteneri externi.

Speram sa putem avea acces si la finantarile europene nerambursabile, pentru continuarea planurilor de dezvoltare a productiei pe care le avem in viitor.

Contact Eagle Media Communication România:

Adresa: Calarasi, Bdul Nicolae Titulescu, Bl L37, ET1

Facebook: Eagle Media Communications

Telefon: 0723.427.002 sau 0342.405.960

Site: www.eaglemedia.eu

Autor: Interviu publicitar publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Popa Ionel Popa Ionel
    Bună ziua . Mă interesează un echipament pentru un post de transmisie Tv. și internet și la ce costuri se ridică. Vă mulțumesc

Trimite un comentariu

sus