Skip to main content

Povestea țigărilor Carpați și legea antifumat, între cele mai populare pe Facebook

 
Povestea țigărilor Carpați și legea antifumat, între cele mai populare pe Facebook

Povestea dispariție mărcii de țigări românești Carpați și două știri despre interzicerea fumatului în spații închise au trezit interesul internauților. Articolul apărut în Adevărul despre brandul Carpați a fost în topul distribuirilor pe Facebook. 

Materialul intitulat "Cum a dispărut cea mai cunoscută marcă de ţigări româneşti. Carpaţi - brandul inventat în comunism, îngropat în capitalism" a fost distribuit de aproape 1.200 de ori pe rețeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Din articol:

"Cei mai mulţi români care au deprins viciul fumatul înainte de Revoluţie au pus pentru prima dată în gură ţigări Carpaţi. Brand renumit la nivel naţional până nu demult, ţigările Carpaţi au încetat să se mai găsească pe piaţă odată cu falimentarea fabricilor româneşti de prelucrare a tutunului. Brandul Carpaţi a apărut în anul 1931, ţigările fiind produse pentru prima dată la Sfântul Gheorghe."

Între cele mai distribuite articole de pe site-urile de știri se mai numără una de pe Mediafax.ro și una de pe TVR.ro.

Cele mai share-uite articole de pe site-urile de știri, într-o selecție realizată de Paginademedia.ro și Facebrands PRO:

1. adevarul.ro, “Cum a dispărut cea mai cunoscută marcă de ţigări româneşti. Carpaţi - brandul inventat în comunism, îngropat în capitalism”, de Ionuţ Benea,

- 1.189 share-uri pe Facebook.

2. mediafax.ro, “Preşedintele Klaus Iohannis a PROMULGAT legea care interzice fumatul în spaţii publice”,

- 1.024 share-uri pe Facebook.

3. tvr.ro, “Terapie cu maidanezi. Primul centru din Europa, inaugurat la Bucureşti”,

- 748 share-uri pe Facebook.

4. adevarul.ro, “Liceenii români care au dat clasă doctoranzilor IT. Profesor: „Informatica aplicată îi face să devină creativi“”, de Sabina Ghiorghe,

- 716 share-uri pe Facebook.

5. ziare.com, “Nu se mai fumeaza in baruri si restaurante! Iohannis a promulgat legea (Video)”,

- 700 share-uri pe Facebook.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu