Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: De ce încalcă pensiile nesimțite Constituția

 
PRESA DE AZI. Adevărul: De ce încalcă pensiile nesimțite Constituția

Prinderea lui Gregorian Bivolaru, telenovela din familia Borcea și pensiile nesimțite, printre subiectele presei de astăzi. Ziarul Adevărul își deschide ediția de astăzi cu un articol despre legea pensiilor speciale pentru aleșii locali. "De ce încalcă pensiile nesimțite Constituția", titrează cotidianul deținut de Cristi Burci. 

"Curtea Constituţională a lovit exact în temelia legii pensiilor speciale pentru aleşii locali, argumentând că cei care au optat pentru o carieră politică n-au statut special, deci nu trebuie neapărat să beneficieze de un cadou financiar din partea statului. Totuşi, CCR lasă o portiţă Parlamentului să ofere privilegii, deşi ar însemna o puternică lovitură pentru bugetul de stat. Magistrații Curții Constituţionale(CCR) au desfiinţat chiar fundamentul legii", scrie Adevărul, pe prima pagină. 

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi. 

Adevărul: "Guru Bivolaru s-a dat bulgar ca să scape de arestare", este al doilea subiect trata pe prima pagină de ziarul lui Burci, 

Evenimentul zilei: "SORA lui Mihai Bodnariu dezvăluie trauma unei femei care a rămas fără copil: 'Băiețelul meu a fost dat unei familii de lesbiene din Norvegia'”. Cristina, sora lui Marius Bodnariu, își mărturisește emoțiile pe care le-a avut după ce a aflat că cei cinci nepoței ai ei au fost luați de lângă părinții lor. Ea povestește într-un interviu pentru EVZ cum s-au mobilizat românii penticostali din America la auzul teribilei vești.

Jurnalul Național: "Sistemul energetic al României este în colaps. Mergem contra trendului mondial. Cu facturile plătite la zi, statul tot ne taie curentul".

România liberă: "Contractele cu statul au devenit o afacere riscantă". Execuţia bugetului general consolidat s-a încheiat în ianuarie cu un excedent reprezentând 0,63% din PIB, veniturile avansând cu 11%, iar cheltuielile cu 8,7%, potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice. În ianuarie anul trecut, execuţia bugetară a fost pe plus cu 3,95 miliarde lei, respectiv 0,56% din PIB. Profesorul de economie Cristian Păun a explicat pentru RL că, deşi aparent acest lucru înseamnă ceva pozitiv, în realitate nu este un motiv de bucurie.

Gazeta Sporturilor: "Circarul e șef în Liga 1". Astra lui Șumudică este prima în play-off, dar antrenorul giurgiuvenilor a oferit ieri un moment penibil. A fost atins de o brichetă în braț, dar a simulat că a fost lovit în cap. Medicul echipei l-a crezut și i-a oferit îngrijiri medicale, pentru ca apoi și arbitrul să pice în această plasă. 

Click!: "Soția și amanta și-l împart pe Borcea și la pușcărie". 

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu