Skip to main content

PRESA DE AZI. "Bucureştiul - neatractiv pentru străini, scump pentru localnici"

 
PRESA DE AZI. "Bucureştiul - neatractiv pentru străini, scump pentru localnici"

Presa de azi tratează pe prima pagină subiecte dintre cele mai diverse, de la declaraţia ambasadorului SUA la Bucureşti cu privire la lupta anticorupţie, la concluzia că Bucureştiul este un oraş "neatractiv pentru străini".

Publicitate

Ziarul România liberă îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre numărul mic de turişti pe care îl atrage Bucureştiul.

"Chiar şi cu argumentul că este cel mai ieftin mare oraş al Europei, străinii ocolesc Bucureştiul, considerat a fi lipsit de atracţii istorice. În schimb, pentru locuitorii României, Capitala ar deveni un oraş accesibil doar dacă veniturile le-ar creşte de patru ori. În 2015, s-a înregistrat un număr de 1,02 milioane de vizitatori străini în Bucureşti, o cifră inferioară unor oraşe ca Varşovia, cu 1,4 milioane de turişti, Praga, cu 2,5 milioane sau Budapesta cu 3,2 milioane de turişti", scrie cotidianul editat de Medien Holding, pe prima pagină.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Adevărul: Hans G. Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti: "Legea a fost ineficientă în confiscarea averilor de la corupţi". Într-un interviu acordat presei din România, ambasadorul Statelor Unite a vorbit despre lupta anticorupţie şi prijinul pe care SUA l-ar acorda unui obiectiv de ţară ca dublarea PIB-ului României.

Jurnalul Naţional: "Producem din ce în ce mai puţin şi cumpărăm aproape tot de la alţii. Mâncarea din import ne costă 500 de milioane de euro lunar". Aproape 70% din mâncarea care se vinde în România provine din import.

Evenimentul zilei: "O femeie în spatele cazului Gabriel Oprea - Tiberiu Niţu". Coloanele oficiale ale lui Gabriel Oprea erau aprobate după normele vechiului Cord Rutier, abrogat acum şapte ani. Cristina Maria manda, fosta consilieră a lui Gabriel Oprea, a fost persoana care a avizat protocolul dintre MAI şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Click!: "Nu renunţă la fiţele de America nici când ajunge la munca de jos. Lili Sandu, la coada vacii cu ţoale de 100 de milioane". Lili Sandu a luat cu ea în bagajul pentru Cipru, acolo unde se filmează Ferma vedetelor haine şi accesorii de firmă: geantă Louis Vuitton sau cizme Isabel Marant.

Libertatea: "Gripa porcină relansează campania de vaccinare". "Nu există gripă porcină, există doar virusul sezonier gripal AH1N1", spune dr. Adrian Streinu-Cercel, şeful Institutului de boli infecţioase Matei Balş din Bucureşti, adăugând că, în cazuri extreme, virusul poate fi letal.

Gazeta Sporturilor: "21 de milioane de euro pentru titlu". Nume ca Tamaş, Mutu, Marica, Bourceanu, Antal sau Marius Constantin au revenit în Liga 1 într-o campanie de achiziţii fără precedent. Miza? Trofeul de campioanî sau prezenţa în lotul lui Iordănescu pentru Euro.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus