Skip to main content

PRESA DE AZI. "Bucureștiul - neatractiv pentru străini, scump pentru localnici"

 
PRESA DE AZI. "Bucureștiul - neatractiv pentru străini, scump pentru localnici"

Presa de azi tratează pe prima pagină subiecte dintre cele mai diverse, de la declarația ambasadorului SUA la București cu privire la lupta anticorupție, la concluzia că Bucureștiul este un oraș "neatractiv pentru străini".

Publicitate

Ziarul România liberă își deschide ediția de astăzi cu un articol despre numărul mic de turiști pe care îl atrage Bucureștiul.

"Chiar și cu argumentul că este cel mai ieftin mare oraș al Europei, străinii ocolesc Bucureștiul, considerat a fi lipsit de atracții istorice. În schimb, pentru locuitorii României, Capitala ar deveni un oraș accesibil doar dacă veniturile le-ar crește de patru ori. În 2015, s-a înregistrat un număr de 1,02 milioane de vizitatori străini în București, o cifră inferioară unor orașe ca Varșovia, cu 1,4 milioane de turiști, Praga, cu 2,5 milioane sau Budapesta cu 3,2 milioane de turiști", scrie cotidianul editat de Medien Holding, pe prima pagină.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi. 

Adevărul: Hans G. Klemm, ambasadorul SUA la București: "Legea a fost ineficientă în confiscarea averilor de la corupți". Într-un interviu acordat presei din România, ambasadorul Statelor Unite a vorbit despre lupta anticorupție și prijinul pe care SUA l-ar acorda unui obiectiv de țară ca dublarea PIB-ului României. 

Jurnalul Național: "Producem din ce în ce mai puțin și cumpărăm aproape tot de la alții. Mâncarea din import ne costă 500 de milioane de euro lunar". Aproape 70% din mâncarea care se vinde în România provine din import.

Evenimentul zilei: "O femeie în spatele cazului Gabriel Oprea - Tiberiu Nițu". Coloanele oficiale ale lui Gabriel Oprea erau aprobate după normele vechiului Cord Rutier, abrogat acum șapte ani. Cristina Maria manda, fosta consilieră a lui Gabriel Oprea, a fost persoana care a avizat protocolul dintre MAI și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Click!: "Nu renunță la fițele de America nici când ajunge la munca de jos. Lili Sandu, la coada vacii cu țoale de 100 de milioane". Lili Sandu a luat cu ea în bagajul pentru Cipru, acolo unde se filmează Ferma vedetelor haine și accesorii de firmă: geantă Louis Vuitton sau cizme Isabel Marant. 

Libertatea: "Gripa porcină relansează campania de vaccinare". "Nu există gripă porcină, există doar virusul sezonier gripal AH1N1", spune dr. Adrian Streinu-Cercel, șeful Institutului de boli infecțioase Matei Balș din București, adăugând că, în cazuri extreme, virusul poate fi letal. 

Gazeta Sporturilor: "21 de milioane de euro pentru titlu". Nume ca Tamaș, Mutu, Marica, Bourceanu, Antal sau Marius Constantin au revenit în Liga 1 într-o campanie de achiziții fără precedent. Miza? Trofeul de campioanî sau prezența în lotul lui Iordănescu pentru Euro. 

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu