Skip to main content

PRESA DE AZI. Therme a ajuns și în săptămânalele de satiră. Kamikaze: Ion Iliescu nu a fost primit pentru că e sărac

 
PRESA DE AZI. Therme a ajuns și în săptămânalele de satiră. Kamikaze: Ion Iliescu nu a fost primit pentru că e sărac

Centrul de ape termale Therme a a juns și în săptămânalele de satiră. "Nu vă e rușine, măi, animalelor? Ion Iliescu nu a fost primit la Therme pentru că e sărac!", titrează ziarul Kamikaze, pe prima pagină. 

"Măi, dragă, eu mă așteptam să nu mă primească pentru că sunt țig... pentru că sunt cinstit, dar să vezi ce surpriză am avut la intrare: nu m-au primit pentru că sunt sărac! Niște animale! Primul impuls a fost să le țin o cuvântare și să le bag materialismul dialectic în cap, dar după două pulane pe spatele gol, că deja apucasem să mă dezbrac, am încercat să mă retrag către cea mai apropiată cabină telefonică, pentru a mă adăposti de frig și pentru a apela minerii", spune Ion Iliescu, în varianta caricaturizată, pe prima pagină a ziarului de satiră. 

Publicitate

Ziarul Cațavencii spune că am intrat în "anul maimuței de vot".

"Atenție! Nu vă luați după horoscopul chinezesc, ci după scopul electoral românesc! Nu intrăm în anul Maimuței de Foc. Urmează anul maimuței de vot", scrie săptămânalul de satiră. Pe prima pagină, în rolul unor maimuțe, apar Laura Codruța Kovesi, Dacian Cioloș și Klaus Iohannis. 

"Băieți, eu, după zodiacul nostru, aș fi Taur. După rolul pe care-l joc în justiție ar trebui să fiu Balanță. După horoscopul chinezesc cică aș fi Bivol. Dar, după plăcerea cu care bag oamenii la beci, cred că de fapt sunt șobolan", spune Kovesi, pe coperta Cațavencii.

Paginademedia.ro prezintă în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi. 

Adevărul: "Diabolizarea Casei Regale, de la comuniști până azi". Istoricul clujean Cornel Juju a făcut un inventar al tuturor clișeelor anti-regaliste care s-au vehiculat, în manualele de istorie și în presă, în ultimii 70 de ani și a căutat să afle de ce multe dintre ele persistă, deși s-au dovedit a fi mincinoase. 

România liberă: "100.000 de lei amendă pentru defăimare". Deputații din Comisia juridică și din cea pentru drepturile omului au adoptat, ieri, Legea defăimării, mărind, la propunerea președintelui PSD, Liviu Dragnea, cuantumul amenzilor pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunități. Actul normativ are ca obiective prevenirea și sancționarea defăimării sociale, definită ca "fapta sau afirmația prin care o persoană este pusă în situație de inferioritate pe temeiul apartenenței sale la un grup social". 

Jurnalul Național: "Ce afaceri dansante face colaboratorul lui Băsescu". Ziarul prezintă cele mai recente activități ale unuia dintre apropiații familiei Băsescu. Stelică Barna Constantin a lucrat, la nivelul Bucureștiului, sub comanda șefului ANAF, Sorin Blejnar. Tot Barna este, potrivit JN; cel care i-a făcut legătura lui Mircea Băsescu cu marian Căpățână, grație unor relații de afaceri care au avut în centru fabrica de pompe Aversa SA București. 

Evenimentul zilei: "Povestea unui interviu memorabil. Greșeala fatală a lui Nicu Ceaușescu din 22 decembrie 1989: decizia de a pleca de la Sibiu la București!".  Gazetarul sibian de la Tribuna Lucian Jiman a reușit după decembrie 1989 să obțină aprobarea de a intra în Penitenciarul Aiud, acolo unde era încarcerat Nicu Ceaușescu, pentru a realiza un interviu cu el. 

Gazeta Sporturilor: "Șumudică suspendat 2 ani din cauza pariurilor?". Tehnicianul de 44 de ani va fi audiat astăzi de Comisia de Disciplină. 

Libertatea: "A sărbătorit Anul Nou Chinezesc fără chinezi". Deși e împreună cu omul de afaceri chinez, fosta doamnă Columbeanu nu s-a întâlnit cu familia acestuia nici măcat la ocaziile importante. 

Click: "Război total pentru custodia micuțului Noah. Familia din America o atacă pe Cream. 'Claudia, vrei să-ți iei poșete din banii copilului?'"

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu