Skip to main content

PRESA DE AZI. Weekend Adevărul continuă seria "Apostolii epocii de aur": „Cât de dobitoc era Tudor Postelnicu"

 
PRESA DE AZI. Weekend Adevărul continuă seria "Apostolii epocii de aur": „Cât de dobitoc era Tudor Postelnicu"

Arestarea lui Romeo Beja, unul dintre liderii Mineriadelor, profitul record al băncilor în 2015 și bilanțul DNA prezentat ieri de Kovesi, printre principalele subiecte ale presei de astăzi.

Publicitate

Ziarul Adevărul continuă seria "Apostolii epocii de aur", cu un articol despre un fost ministru de Interne din perioada comunistă. "Cât de dobitoc era Tudor Postelnicu", titrează ziarul deținut de Cristian Burci. 

"Rămas în istorie pentru fraza 'Am fost un dobitoc', rostit în fața judecătorilor, Tudor Postelnicu, fost ministru de Interne, realiza fără să vrea un tablou perfect al personalității sale: servil, ipocrit, semianalfabel. A fost instrumentul perfect pentru politica tiranică a cuplului Ceaușescu", scrie Adevărul în deschiderea ediției de astăzi. 

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi. 

Evenimentul zilei: "Ce l-a făcut pe Romeo Beja, lider al Mineriadei, să pice în cătușele poliției după ce s-a ascuns 11 ani". Condamnat în 2005 la 5 ani de închisoare pentru Mineriada din ianuarie-februarie 1999, locotenentul lui Miron Cozma a crezut că i se va anula pedeapsa pentru că în noul Cod Penal nu mai apare infracțiunea de "subminare a puterii de stat".

Jurnalul Național o caricaturizează pe Laura Codruța Kovesi, care a prezentat ieri bilanțul Direcției Naționale Anticorupție. Șefa DNA apare cu o statuetă Orcar cu cătușe în mână și spune "mulțumesc ascultătorilor, urmăritorilor, stenografelor și, în general, întregului SRI...". 

România liberă: "Băncile au făcut profit-record în anul 2015". Șapte instituții bancare din România au, fiecare, peste un milion de clienți. BCR este în frunte; urmează CEC, BRD, Banca Transilvania și Raiffeisen. Profitul înregistrat în 2015 de sistemul bancar se ridică la valoarea de 4,87 de miliarde de lei, potrivit datelor preliminare ale Băncii Naționale a României. 

Gazeta Sporturilor: "Reghe a plecat capul". Aflat în fața televizorului, patronul a comandat telefonic introducerea pe teren a lui Adi Popa și înlocuirea urgentă a lui Hamroun și Momcilovici, iar antrenorul s-a conformat.

Libertatea: "Situație fără precedent. O bâlbă legislativă a lăsat pe afară toți românii cu pensii între 740 și 872 de lei. 500.000 de pensionari lăsați fără asigurare de sănătate". Codul fiscal intrat în vigoare de la 1 ianuarie nu este corelat cu legislația asigurărilor de sănătate, astfel că jumătate de milion de pensionari nu au, în acest moment, asigurare și nici dacă ar vrea s-o plătească n-ar avea cum. 

Click!: "Click! Mania îți dă premii de 80.000 de euro". Tabloidul trustului Adevărul Holding anunță lansarea concursului cu lozuri. Ziarul pune la bătaie un logan și bani și alte premii, printre care electrocasnice, electronice, seturi pentru gătit și abonamente Click. 

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu