Skip to main content

PRESA DE AZI. Weekend Adevărul: „Ion Mihai Pacepa, furnizorul de înregistrări deocheate al Ceauşeştilor”

 
PRESA DE AZI. Weekend Adevărul: „Ion Mihai Pacepa, furnizorul de înregistrări deocheate al Ceauşeştilor”

Presa de azi tratează pe prima pagină subiecte dintre cele mai diverse, de la povestea ultimei zile de comunism văzută prin ochii lui Nicu Ceauşescu până la biografia lui Ion Mihai Pacepa, cel mai mare spion român.

Publicitate

Ziarul Weekend Adevărul îşi deschide ediţia de astăzi cu istoria lui Ion Mihai Pacepa, despre care se spune că ar fi fost "furnizorul de înregistrări deocheate al Ceauşeştilor".

"Şeful spionajului românesc a fost omul bun la toate din anturajul cuplului Ceauşescu. În 1978, i-a trădat pe cei pe care înainte îi adulase. A dezertat. Presa occidentală îl prezenta drept 'cel mai mare peşte'. Avea dreptate: există câteva lucruri putrede în biografia lui Pacepa. Pacepa a fost cel care, din obedienţă sau pură plăcere, furniza cuplului dictatorial înregistrări audio şi video deocheate, în care protagoniştii erau demnitari români au străini. Pacepa a recunoscut acest aspect şi după 1989", scrie Adevărul în ediţia sa de weekend.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Evenimentul zilei: "Sfârşitul 'epocii de aur', aşa cum a fost el văzut de fiul comandantului suprem. Până în 22 decembrie 1989, Nicu Ceauşescu a ştiut de la maică-sa şi de la Securitate că 'totu-i liniştit şi frumos'!". EVZ publică astăzi un interviu acordat de Nicu Ceauşescu în 1990 jurnaliştilor sibieni Lucian Jiman şi Rudolf Kamla.

România liberă: "Pietrarii care au ridicat Casa Poporului au dat în judecată Guvernul". Executivul a aprobat miercuri o nouă serie de exproprieri pentru autostrada care va traversa Ardealul. "Oamenii trăiesc aici din agricultură şi din cioplirea pietrei. Aici trăiesc familiile meşterilor pietrari care au făcut stucatura Casei poporului. Sub nicio formă nu vor primi alte oferte decât prin negociere directă", s-a plâns ing. Silviu David, şeful departamentului Registru Agricol din Primăria Gârbău.

Jurnalul Naţional: "Oraşele sunt pata neagră pe harta banilor europeni". În perioada 1994-1996, aproape 60 de localităţi au fost transformate în oraşe din mândria unor parlamentari care au vrut să se laude că au făcut ceva pentru localitatea în care s-au născut. La 20 de ani după, aceste oraşe foarte mici nu mai pot creşte economic pentru că nu pot accesa fonduri europene destinate dezvoltării rurale, dar nici nu mai pot trece înapoi la statutul de comună.

Gazeta Sporturilor: "Hai România! Hai Liga 1!". Reghecampf caută să omogenizeze un lot care a suferit multe modificări în iarna asta. Antrenorul şi-a scos jucătorii la masă, o practică la care a recurs şi în primul său mandat, pentru a lega relaţiile dintre jucători.

Libertatea: "Viitoarea mămică Andreea Tonciu îşi ia iubitul cu acte. Cununie de 40.000 de euro"

Click!: "Alina, a doua soţie a lui Cristi Borcea, nu mai suportă să fie înşelată. Divorţează!"

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus