Skip to main content

PRESA DE AZI. Weekend Adevărul: „Ion Mihai Pacepa, furnizorul de înregistrări deocheate al Ceaușeștilor”

 
PRESA DE AZI. Weekend Adevărul: „Ion Mihai Pacepa, furnizorul de înregistrări deocheate al Ceaușeștilor”

Presa de azi tratează pe prima pagină subiecte dintre cele mai diverse, de la povestea ultimei zile de comunism văzută prin ochii lui Nicu Ceaușescu până la biografia lui Ion Mihai Pacepa, cel mai mare spion român.

Publicitate

Ziarul Weekend Adevărul își deschide ediția de astăzi cu istoria lui Ion Mihai Pacepa, despre care se spune că ar fi fost "furnizorul de înregistrări deocheate al Ceaușeștilor". 

"Șeful spionajului românesc a fost omul bun la toate din anturajul cuplului Ceaușescu. În 1978, i-a trădat pe cei pe care înainte îi adulase. A dezertat. Presa occidentală îl prezenta drept 'cel mai mare pește'. Avea dreptate: există câteva lucruri putrede în biografia lui Pacepa. Pacepa a fost cel care, din obediență sau pură plăcere, furniza cuplului dictatorial înregistrări audio și video deocheate, în care protagoniștii erau demnitari români au străini. Pacepa a recunoscut acest aspect și după 1989", scrie Adevărul în ediția sa de weekend. 

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi. 

Evenimentul zilei: "Sfârșitul 'epocii de aur', așa cum a fost el văzut de fiul comandantului suprem. Până în 22 decembrie 1989, Nicu Ceaușescu a știut de la maică-sa și de la Securitate că 'totu-i liniștit și frumos'!". EVZ publică astăzi un interviu acordat de Nicu Ceaușescu în 1990 jurnaliștilor sibieni Lucian Jiman și Rudolf Kamla.

România liberă: "Pietrarii care au ridicat Casa Poporului au dat în judecată Guvernul". Executivul a aprobat miercuri o nouă serie de exproprieri pentru autostrada care va traversa Ardealul. "Oamenii trăiesc aici din agricultură și din cioplirea pietrei. Aici trăiesc familiile meșterilor pietrari care au făcut stucatura Casei poporului. Sub nicio formă nu vor primi alte oferte decât prin negociere directă", s-a plâns ing. Silviu David, șeful departamentului Registru Agricol din Primăria Gârbău.

Jurnalul Național: "Orașele sunt pata neagră pe harta banilor europeni". În perioada 1994-1996, aproape 60 de localități au fost transformate în orașe din mândria unor parlamentari care au vrut să se laude că au făcut ceva pentru localitatea în care s-au născut. La 20 de ani după, aceste orașe foarte mici nu mai pot crește economic pentru că nu pot accesa fonduri europene destinate dezvoltării rurale, dar nici nu mai pot trece înapoi la statutul de comună.

Gazeta Sporturilor: "Hai România! Hai Liga 1!". Reghecampf caută să omogenizeze un lot care a suferit multe modificări în iarna asta. Antrenorul și-a scos jucătorii la masă, o practică la care a recurs și în primul său mandat, pentru a lega relațiile dintre jucători. 

Libertatea: "Viitoarea mămică Andreea Tonciu își ia iubitul cu acte. Cununie de 40.000 de euro"

Click!: "Alina, a doua soție a lui Cristi Borcea, nu mai suportă să fie înșelată. Divorțează!"

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu