Skip to main content

Președintele Iohannis, precizări despre prima declarație despre cazul Antenelor: "nu există nicio intenție să apăr pe cineva în fața legii"

 
Președintele Iohannis, precizări despre prima declarație despre cazul Antenelor: "nu există nicio intenție să apăr pe cineva în fața legii"
Klasu Iohannis - Mediafax

La câteva zile de la declarația despre cazul evacuării Antenelor, președintele Klaus Iohannis a venit cu câteva precizări, pe care le-a publicat pe pagina de Facebook.

"Nu există niciun fel de intenție din partea mea, nu a existat și nu are de ce să existe, să apăr pe cineva în fața legii. Este evident că o decizie judecătorească trebuie aplicată (...) Eu nu sunt apropiat de această televiziune," a scris președintele Iohannis.

Publicitate

Precizările președintelui vin după ce, miercuri, el a declarat, în legătură cu cazul Intact-ANAF, că "libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative" și că "această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă". Declarațiile au produs un val de reacții, contul de Facebook al președinteluri primin zeci de mii de unlike-uri.

Noua declarație a lui Klaus Iohannis:

"În legătură cu îngrijorarea care a apărut în spaţiul public în urma afirmaţiei referitoare la o posibilă evacuare a unei televiziuni, este necesar să fac câteva precizări.

Nu există niciun fel de intenţie din partea mea, nu a existat şi nu are de ce să existe, să apăr pe cineva în faţa legii. Este evident, şi am spus acest lucru de nenumărate ori, că o decizie judecătorească trebuie aplicată.

Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta pentru ca România să rămână un stat de drept. Nu există niciun fel de discuţie aici.

În acelaşi fel însă sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la Revoluţia din decembrie 1989. Şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate, nu neapărat dintr-o intenţie, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenţionat.

Eu nu sunt apropiat de această televiziune, de acest trust de presă. Poate unii sau alţii îşi amintesc că, dimpotrivă, în campania din noiembrie – decembrie 2014, în campania media care s-a purtat, accentele au fost tocmai de altă natură. Am înţeles foarte clar mesajul pe care l-am primit în aceste zile via Facebook."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • M-ati dezamagit Domnule Presedinte... in turul 1 era sa pierd autocarul ca sa fug la ambasada sa va dau votul...acum imi dau seama ca Romania chiar nu mai are nici o sansa.... ma resemnez... sintem balcanici, cu influente orientale.... o vindem si pe mama pt un mic beneficiu de orice fel...nu avem caracter... Ati fost speranta noastra, a multora dintre noi dar ati dezamagit...si mai trist este ca ati dezamagit jumatatea mai instruita a societatii...
  • Petrisor, eu astept sa sari cu derapajul:
    http://www.dcnews.ro/antena-3-inta-unor-atacuri-fara-precedent-pericol-uria-dezvaluit-de-un-psiholog-exclusiv_497928.html

    Hai cu deontologia

Trimite un comentariu