Skip to main content

TVR, somat public după ce Dragoș Pătraru a spus despre Martorii lui Iehova că ar fi un „cult religios criminal”

 
TVR, somat public după ce Dragoș Pătraru a spus despre Martorii lui Iehova că ar fi un „cult religios criminal”
Dragos Patraru
Consiliul Național al Audiovizualului a decis să dea o somație publică televiziunii publice pentru o ediție a emisiunii Starea Nației în care Pătraru a spus despre Martorii lui Iehova că ar fi un „cult religios criminal”. 
 
„Pentru că dacă un cult religios le interzice medicilor în anul 2015 să salveze de la moarte un pacient, acel cult religios este criminal. Așadar, de ce finanțează statul criminali? Adică altfel decât plătindu-le timpul petrecut în pușcărie. Aaa, domnul stat român, ia vedeți, poate vor și ăia din statul islamic niște bani, pentru că și ei tot pe bază de religie pretind că acționează!”, a spus Dragoș Pătraru în emisiunea sa difuzată în luna noiembrie. 
 
Afirmația lui Pătraru vine în contextul unei știri referitoare la faptul că o tânără accidentată a murit la spital în condițiile în care părinții ei ar fi refuzat transfuzia de sânge necesară intervenției medicale, din motive religioase.
 
Două propunei au fost făcute pentru sancționarea postului: o amendă de 10.000 de lei, din partea lui Valentin Jucan, membru CNA, care spunea că ar fi vorba despre o discriminare, respectiv o somație, propusă de Răsvan Popescu. 

Cea mai votată a fost somația publică, dată postului pentru încălcarea articolului 3, alineat 2, potrivit căruia „Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.”

Publicitate
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Domnule moderator, eu am primit trei stelute pentru ca am asociat BOR cu o entitate comerciala. Dar in dreptul domnului Cristian, care ne face fanatici (fiindca e clar ca la martori se refera), nu luati nicio masura. Halal moderator obiectiv!
  • Aud tot felul de comentarii cum ca martorii lui Iehova primesc bani de la stat. Dar pana acum nu am vazut nicio dovada in acest sens. Sunt doar acuze mincinoase. Organizatia MI este sustinuta STRICT din donatiile enoriasilor, chiar daca este recunoscuta de statul roman. Nu confundati pe martorii lui Iehova cu *** BOR.
  • Viata e darul nostru cel mai de pret . Sunt de acord cu ce spune Dragos Patraru ...Din pacate acesti fanatici nu pun pret pe viata. Trist este ca sunt acceptati ca si cult religios si primesc bani de la statul roman. Oare cati se mai viseaza Mesia si mai fac cate o biserica ????????????
  • Asta este adevărul. Cine nu are puterea mintală să-l înțeleagă este de-a dreptul retardat mintal. Dacă parlamentarii vor să întrețină cultele religioase nu au decât să-și doneze salariile și pensiile nu să ia din contribuția noastră, a celor ce muncim.

Trimite un comentariu