Skip to main content

PRESA DE AZI. Weekend Adevărul: Manea Mănescu, ultimul om care i-a sărutat mâna lui Ceaușescu

 
PRESA DE AZI. Weekend Adevărul: Manea Mănescu, ultimul om care i-a sărutat mâna lui Ceaușescu

Presa de azi tratează pe prima pagină subiecte dintre cele mai diverse, de la promisiunea ministrului Curaj de a da o ordonanță de urgență pentru doctoratele plagiate la povestea lui Manea Mănescu, membru al Academiei Române.

Publicitate

Ziarul Weekend Adevărul își deschide ediția de astăzi cu un articol intitulat "Manea Mănescu, ultimul om care i-a sărutat mâna lui Ceaușescu".

"Ministeru de Finanțe, membru al Academiei Române și prim-ministru timp de cinci ani, Manea Mănescu a strâns mâna multora dintre puternicii lumii, dar a sărutat una singură", scrie Adevărul într-un articol din seria "Apostolii epocii de aur".

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi.

Evenimentul zilei: „Ministrul Curaj promite ordonanță de urgență pentru doctoratele plagiate". Ministrul Educației a onorat în cele din urmă invitația de a participa la o dezbatere GDS pe tema plagiatului. A fost nevoie de o epistolă publică virulentă a lui Gabriel Liiceanu. Ministrul a venit însă, cu întârziere, iar discuția a fost, așa cum era de așteptat, cu scântei. 

România liberă: "România răspunde haotic și ineficient la amenințarea rusă". Anunțul SUA privind creșterea bugetului pentru apărarea statelor din Estul Europei a generat reacții pozitive la Bruxelles și la București. Dar această satisfacție riscă să mascheze faptul că România nu are o strategie coerentă de a răspunde unei Rusii tot mai agresive. 

Jurnalul Național: "Cum vrea Urdăreanu să-și pună la adăpost afacerile". Cu o săptămână înainte de a fi trimis în judecată de procurorii DNA, pentru dare de mită, în dosarul în care este cercetat și primarul suspendat al Municipiului Iași, Gheorghe Nichita, controversatul om de afaceri Tiberiu Urdăreanu a renunțat la toate funcțiile de conducere pe care le deținea în cadrul grupului UTI.

Gazeta Sporturilor: "Celebrul ARTEM MILEVSKI se înțelesese aseară cu Chiajna pentru un contract până în vară. Liga rebelilor". După Mutu, Tamaș și Gebhart, Liga 1 s-ar îmbogăți cu încă un nume uriaș, dar cu mari probleme în afara terenului. Ucraineanul în vârstă de 31 de ani are 24 de meciuri în Liga Campionilor cu Dinamo Kiev și 50 de selecții în "naționala" Ucrainei, însă a avut multe episoade înnecate în alcool. 

Libertatea: "Cu al cincilea copil pe drum, Anca Serea a mai programat o fată. Gata pentru al șaselea".

Click!: "Copiii poetului s-au luptat trei ani pe uriașa moștenire. Fata secretă a lui Păunescu s-a ales cu 850.000 de euro". După ani de lupte prin tribunale, copiii lui Adrian Păunescu, decedat în 2010, s-au înțeles pe averea estimată la patru milioane de euro. 

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu