Skip to main content

BLOGOSFERĂ. „Salvaţi Copiii m-a convis că legea dării în plată e bună”, postarea zilei

 
Facebook-Hepta 2
Facebook-Hepta 2
BLOGOSFERĂ. Blogerul Ovidiu Eftimie, de la Times New Roman, taxează reacţia critică a organizaţiei Salvaţi Copiii pe tema legii dării în plată. „Dacă ai onoare, nu aduci niciodată vorba de copii într-o bătălie”, remarcă Eftimie într-o postare pe blogul său intitulată „Salvaţi Copiii m-a convins că legea dării în plată e bună”. Textul lui Eftimie a ajuns în topul distribuirilor pe Facebook.
Publicitate
„Poţi să-ţi dai seama că legea aia e bună când vezi cât de disperaţi au ajuns. Serios, copiii? Este, poate, cel mai agresiv lobby din ultima sută de ani în România”, remarcă Eftimie.

O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi Facebrands PRO:

1. eftimie.net, „Salvaţi Copiii” m-a convis că legea dării în plată e bună”, - 142 share-uri pe Facebook.

Din text:

„Dacă ai onoare, nu aduci niciodată vorba de copii într-o bătălie. Dar aici vorbim de bănci, dacă te-apuci şi verifici nu există şi nu a existat niciodată vreo chestie pozitivă făcută de vreo bancă vreodată. Singurul lucru pe care îl fac băncile e să jupoaie clienţii de bani şi să ceară bani de la stat să fie salvate când s-au terminat pieile de jupuit şi s-a ajuns la os. Mai ţineţi minte când băncile cerşeau ajutor de la stat pentru salvare? Şi-apoi şi-au dat bonusuri de performanţă?

În campania asta cu „Salvaţi Băncile”, acum şi de legea dării în plată, care presupune ca dacă dai casa cu care ai ipotecat creditul bancar la bancă s-a stins datoria, intervine şi asociaţia „Salvaţi Copiii”.”

2. tolo.ro, “#Colectiv – Raed Arafat îi răspunde lui Dacian Cioloş: ”Şi la atentatele din Bruxelles resuscitările s-au făcut pe caldarâm!”. I-a trimis premierului şi poze din Belgia”, - 68 share-uri pe Facebook.

După concluziile Corpului de Control în cazul Colectiv, în care se menţionează că unele instituţii nu şi-au făcut treaba, jurnalistul Cătălin Tolontan pune la un loc ambele poziţii - Corpul de Control versus Departamentul de Situaţii de Urgenţă - având în vedere cinci puncte esenţiale:

1. De ce nu s-a ridicat „spitalul de campanie” mobil?

2. Ce trebuia să coordoneze Raed Arafat?

3. Cum s-a activat planul roşu?

4. „Comanda s-a schimbat la câteva minute”

5. Cine a făcut raportul Corpului de Control?

3. contributors.ro, “Doctoratul strict secret”, de Cristina Tunegaru, - 57 share-uri pe Facebook.

Din text:

Asociaţia IMEDU a iniţiat un program de analizare a tezelor de doctorat ale persoane publice. Încă din primul moment când am încercat să obţinem tezele de doctorat, ne-am lovit de un zid uriaş creat în jurul acestor lucrări care, prin lege, au statutul de documente publice.

4. Bloguri Adevarul, „La o bere cu Castro”, de Cezar Pârlog, - 37 share-uri pe Facebook.

5. logec.ro, „În loc să subvenţionăm judeţul Teleorman, nu mai bine îl facem paradis fiscal?”, - 34 share-uri pe Facebook.

Din text:

Teleorman a încasat taxe în valoare de 243 mil. lei, dar a primit de la Bucureşti 579 mil. lei (reprezentând cote din TVA şi impozitul pe venit).

Şi uite aşa descoperim avantajele descentralizării fiscale, ca în Elveţia. În loc să cheltuim bani cu birocraţia locală pentru a colecta nişte taxe care oricum reprezintă mai puţin de jumătate din banii pe care ulterior Teleorman îi primeşte de la bugetul de stat, nu mai bine tăiem taxele în Teleorman? Teleorman a încasat taxe în valoare de 243 mil. lei, dar a primit de la Bucureşti 579 mil. lei (reprezentând cote din TVA şi impozitul pe venit). Şi uite aşa descoperim avantajele descentralizării fiscale, ca în Elveţia. În loc să cheltuim bani cu birocraţia locală pentru a colecta nişte taxe care oricum reprezintă mai puţin de jumătate din banii pe care ulterior Teleorman îi primeşte de la bugetul de stat, nu mai bine tăiem taxele în Teleorman?

Rubrică realizată în colaborare cu Facebrands Pro
Facebrands logo

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus