Skip to main content

Călin Popescu Tăriceanu, discuţii la TVR despre intrarea în insolvenţă a televiziunii publice

 
Călin Popescu Tăriceanu, discuţii la TVR despre intrarea în insolvenţă a televiziunii publice

Se pregăteşte legislaţia pentru intarea în insolvenţă a televiziuni publice. Călin Popescu Tăriceanu, şeful Sentaului, a declarat în emisiunea Între bine şi rău de la TVR 1 că se pregăteşte modificarea legislaţiei astfel încât postul public, care a ajuns la datorii de peste 150 de milioane de euro, să poată intra în insolvenţă.

Publicitate
„Până luni voi pregăti pachetul de modificări legsislative la legea de funcţionare a televiziunii în aşa fel încât această procedură (de insolvenţă - n.r.) să poată fi demarată.”, a spus şeful Senatului la emisiunea moderată de Liviu Mihaiu.
Acesta a mai precizat că va exista şi o menţiune în cazul insolvenţei TVR: „Voi pune o prevedere explicită potrivit căreia televiziunea publică nu poate să fie declarată în faliment, având în vedere că este o instituţie de interes public.”

TVR a avut în această săptămână o serie de emisiuni în care s-a dezbătut pe larg situaţia televiziunii publice.

Din declaraţiile preşedintelui senatului despre situaţia TVR:

„Unii oameni din televiziunea română ştiu să-şi facă meseria, alţii mai puţin.”
„Eu cred că situaţia pe care eu aş numi-o critică nu tragică este datorată şi unei scăderi de audienţă şi a unui management defectuos.
Văd că se evită graţios această problemă a managementului care a agravat situaţia TVR an de an mai ales în ultimii 8 ani, 10 ani.”
„Consiliul de Administraţie nu a făcut numic, a avut numai un rol decorativ. Nu ştiu dacă au avut vreun venit cei care sunt membri în CA, dar cred că nu au avut nici cea mai mică responsabilitate pentru situaţia care a dus la degradarea televiziunii publice.”
”Situaţia este atât de proastă, din ce ştiu, din ce am fost informat. Televiziunea se apropie de colaps. Practic televiziunea este o societate în faliment nedeclarat. Practic poate ajunge în curând să nu-şi poată plăti salariile angajaţilor. Trebuie luate nişte măsuri de urgenţă.”
„Văzând situaţia de săptămâna trecută de la Parlament, astăzi pot să vă spun că am avut o reuniune cu specialişti în insolvenţă. După părerea mea aceasta este singura soluţie fezabilă în acest moment. Este un pachet de măsuri care trebuie luate de urgenţă.
„Până luni voi pregăti pachetul de modificări legsislative la legea de funcţionare a televiziunii în aşa fel încât această procedură să poată fi demarată - procedura de insolvenţă - care apără televiziunea de creditori. Dar într-o anumită formulă, cu următoarea menţiune: Voi pune o prevedere explicită potrivit căreia televiziunea publică nu poate să fie declarată în faliment, având în vedere că este o instituţie de interes public.”
„Luni, această propunere de modificare legislativă va fi depusă în procedură de urgenţă şi sper scât de repede să putem face aceste modificări.”
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ted Ted
    CPT: "Voi pune o prevedere explicită potrivit căreia televiziunea publică nu poate să fie declarată în faliment, având în vedere că este o instituție de interes public.”
    Ce demagog !!! Ce mentalitate comunista !!! El nu poate nimic intr-o lege. El poate cel mult propune si apoi parlamentul, in care el are un singur vot, va pune sau nu acea prevederea in lege.
  • Mm Mm
    Toate consiliile de administratie de la firmele de stat sunt doar niste locuri unde isi numesc partidele politice oamenii pentru perioada in care sunt la guvernare, bani castigati doar pentru cateva ore de asa zise intruniri pe luna. Nu au tinte de atins, nu exista sanctiuni sau pierderi pentru ei in cazul in care nu isi fac treaba, pur si simplu iau bani doar asa ... ca sa ia.Numesc la randul lor , tot pe criterii politice, directorii generali din acele societati, atat. Ar trebui schimbata legea prin care se fac numirile astea si sunt controlate aceste CA, sa aiba responsabilitati clare, impuse.
  • Mihail Ștefano Mihail Ștefano
    Există unii oameni şi la domnia sa în ogradă care "nu ştiu să îşi facă meseria". Şi eu iau tone de bani pe lună.
  • Maria Maria
    „Unii oameni din televiziunea română știu să-și facă meseria, alții mai puțin.”

    Culmea e ca marimea (valoarea) salariilor nu tine cont de mentiunea Tariceanului!

Trimite un comentariu

sus