Skip to main content

DECIZIA CNCD după plângerea Antenei 3 de discriminare în articole de pe HotNews, EVZ şi Kamikaze

 
DECIZIA CNCD după plângerea Antenei 3 de discriminare în articole de pe HotNews, EVZ şi Kamikaze
Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării a decis: jurnaliştii Dan Tăpălagă şi Mălin Bot nu au discriminat în textele pe care le-au scris despre Antena 3, anunţă HotNews, care citează o informare primită din partea instituţiei. Dar a identificat totuşi un caz de discriminare, la Kamikaze.
Publicitate
Televiziunea de ştiri a trustului Intact a sesizat în urmă cu o săptămână mai multe texte apărute în online, autorii lor fiind acuzaţi de discriminare.
Ce texte au fost reclamate:

Astăzi a venit şi verdictul CNCD în cazul celor patru texte. Astfel, articolele semnate de Tăpălagă, pe HotNews, şi cel al lui Mălin Bot, de pe EVZ, „nu constituie fapta de discriminare, nu încalcă dreptul la demnitate al persoanelor în cauză şi se încadrează în limitele libertăţii de exprimare”, se arată în răspunsul celor de la CNCD. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.
Pe de altă parte instituţie a constatat înclcări la textele din Kamikaze. A "constatat ca opiniile exprimate constituie discriminare si incalca dreptul la demnitate al persoanelor varstnice si al celor cu afectiuni psihice conform prevederilor art.2 alin.1 si art.15 din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si s-a aplicat sanctiunea de avertisment, formulandu-se totodata o recomandare privind evitarea folosirii unui astfel de limbaj pe viitor".

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus