Skip to main content

Decizie răsturnată în procesul Soviani - ASF: jurnalistul, obligat să vină cu bani „de-acasă”

 
radu soviani - realitatea
radu soviani - realitatea

După ce Tribunalul Bucureşti a decis că Radu Soviani trebuie să primească despăgubiri de la Autoritatea de Supraveghere Financiară, Curtea de Apel a decis că jurnalistul este cel bun de plată.

Publicitate

Curtea de Apel Bucureşti a schimbat total decizia Tribunalului în cazul procesului dintre Autoritatea de Supraveghere Financiară şi RST Media, firmă deţinută de Radu Soviani, cel care a asigurat în trecut comunicarea pentru instituţia financiră. Dacă prima instanţă a decis că Soviani este cel care trebuie să primească banii, Curtea de Apel a decis ieri, definitiv, contrariul.

Astfel, firma lui Radu Soviani trebuie să restituie autorităţii suma de 27.555 de lei (în jur de 6.000 de euro). Într-un comunicat postat pe site-ul Soviani.com, analistul spune că ASF pretinde că suma respectivă ar fi fost plătită „dintr-o greşeală”.

Radu Soviani: „Curtea de Apel nu menţionează în hotărâre dacă ASF va presta servicii pentru RST MEDIA în contravaloarea sumei de 27.555,64 lei, atâta timp cât noi trebuie să restituim suma pentru servicii deja prestate, deja acceptate de către ASF şi plătite de către aceasta. Probabil că ASF va formula o cerere de lămurire de dispozitiv în acest sens.”

„RST MEDIA va urma toate procedurile legale de recuperare a prejudiciilor cauzate de către conduita ASF, inclusiv pe cele pe care decizia din data de 28.03.2016 a Curţii de Apel Bucureşti nu le recunoaşte”, a mai adăugat Soviani.

De unde a pornit totul:

În mai 2015, RST Media, administrată de Radu Soviani, a acţionat în instanţă ASF pentru neplata unor servicii prestate de societate. Era vorba de sumele 191.158,89 de lei, 513.1110 lei şi 71.173 de euro (un total de aproximativ 230.000 de euro). ASF a fost acuzat de Soviani că, în decembrie 2014, a încetat abuziv un acord cadru pe trei ani semnat cu un an înainte cu RTS Media.

În timpul procesului, ASF a făcut la rândul său o cerere reconvenţională (a formulat la rândul său pretenţii).

În 30 septembrie 2015, prima instanţă (Tribunalul Bucureşti) a admis parţial cererile lui Soviani. Acesta ar fi trebuit să primească despăgubiri de 191.115 de lei (în jur de 42.000 de euro). Aceeaşi instanţă a respins pretenţiile ASF. Însă decizia nu a fost definitivă şi a fost atacată la Curtea de Apel de ambele părţi.

Luni, 28 martie, Curtea de Apel a decis contrariul. ASF trebuie să primească bani de la Radu Soviani: suma de 27.555 de lei.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus