Skip to main content

PARTENERIAT. Guvernatorul Mugur Isărescu și premierul Dacian Cioloș, la conferința Profit.ro

 
PARTENERIAT. Guvernatorul Mugur Isărescu și premierul Dacian Cioloș, la conferința Profit.ro

PARTENERIAT. Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, și prim-ministrul Dacian Cioloș deschid, azi, conferința organizată de Profit.ro la sediul BNR privind "Strategia de dezvoltare a României și convergența la euro", care îi va reuni, pentru prima dată în acest an, pe cei mai importanți actori din Guvern și din mediul de afaceri.

Publicitate

Conferința, la care vor asista peste 140 de CEO, președinți și directori de companii importante din toate domeniile, va răspunde la întrebările importante ale momentului:

Rămâne aderarea la Zona Euro singura țintă care ancorează mai eficient politicile economice și limitează derapajele?

  • Cum pot fi susținute companiile?
  • În ce măsură este capabilă România să se dezvolte fără susținerea semnificativă a capitalului străin?
  • Există o percepție negativă a societății în privința oamenilor de afaceri?
  • Cum se poate schimba o astfel de situație?
  • Tendințe și predicții pentru 2016: Mixul energetic al României; Piața de energie regenerabilă.
  • Se anunță investiții noi?
  • Ce opțiuni de investiții și dezvoltare au micii producători?

Răspunsurile vor fi prezentate în această conferință, organizată pe parcursul a două zile, marți și miercuri, și structurată pe mai multe secțiuni care vor fi deschise de miniștrii responsabili în domeniu și de reprezentanți ai Băncii Naționale.

Conferința va fi deschisă marți, ora 9.45, de către Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și de Prim-ministrul Dacian Cioloș, secondați de Ambasadorii în România ai Marii Britanii, Paul Brummell, și Germaniei, Werner Hans Lauk.

Primul panel al conferinței, în care vor fi analizate soluțiile mediului de business pentru Strategia de dezvoltare a României, va începe la ora 12.30 și va fi moderat de Valentin Lazea, Economist Șef al BNR, având ca speakeri nume importante din domeniu: Eric Stab, Președinte Foreign Investors Council, Sergiu Manea, Președinte Executiv BCR, Andrei Cionca, Președinte CITR Group, Ionuț Simion, Country Managing Partner PwC Romania, Daniela Nemoianu, Președinte AmCham, Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.

Perspectiva Guvernului privind Strategia de dezvoltare a României va fi prezentată de Vicepremierul Costin Borc, Ministru al Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

A doua zi a conferinței va fi la același nivel înalt de interes, urmând să fie deschisă, la ora 10.00, de Anca Dana Dragu, Ministrul Finanțelor Publice. Au fost invitați, de asemenea, Dan Marin Costescu, Ministrul Transporturilor, și Manuel Costescu, Secretar de stat al Departamentului pentru Mari Proiecte și Investiții străine.

Ei vor preceda panelul cu tema "Bănci și Asigurari: Tendințe și strategii în contextul schimbărilor legislative din Europa", care va fi deschis de Bogdan Olteanu, Viceguvernator BNR, și va fi moderat de Eugen Dijmărescu, directorul general al Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.

Sectorului energetic îi este dedicat, începând cu ora 14.15, un alt panel. Deschis de către Victor Vlad Grigorescu, Ministrul Energiei, acesta își propune să răspundă la întrebările: Stimulează actorii din energie limitarea afacerilor energo-intensive? Se poate investi la prețuri joase pe perioade lungi?Există riscul unor schimbări drastice de paradigme industriale, care ar putea forța industria pe termen nu foarte lung la schimbări dramatice?

Panelul va fi moderat de Radu Dudău, Co-founder &Director Energy Policy Group, și va avea ca speakeri conducerile unor jucători redutabili pe piața de energie: Andreas Matje, Executive Board member, CFO OMV Petrom, Petru Văduva, Director General Transgaz, John L. Knapp, Chairman Romanian Black Sea Titleholders Association, Artur Stratan, Președinte ROPEPCA, Grzegorz Konieczny, CEO România și Vice-Președinte Executiv Fondul Proprietatea și Ileana Sorina Bălțatu, Downstream Executive Director, Deputy CEO Nis Petrol.

Conferința va continua, de la ora 15.30, cu un panel destinat industriei de telecomunicații & tehnologie, deschis de către Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan. Dezbaterea va urmări să arate în ce măsură reprezintă explozia tehnologică o oportunitate pentru România de a arde etape și dacă mitul resursei umane românești este susținut de realitate în domeniul IT&C.

Moderator va fi Sorin Mîndruțescu, Director General Oracle, iar speakeri vor fi cele mai importante nume în domeniu: Robert Redeleanu, CEO UPC România, Valentin Popoviciu vicepreședinte RCS&RDS, Ovidiu Ghiman, Director Executiv Strategie și Comercial Rezidențial Telekom, Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Partenerii evenimentului au fost: CEC Bank, CITR Group, Enel, EximBank, ExxonMobil, OMVPetrom, PWC.

Detalii despre eveniment, aici.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu