Skip to main content

Povestea Nadiei Comăneci, astăzi la Eurosport

 
Povestea Nadiei Comăneci, astăzi la Eurosport
Povestea Nadiei Comăneci la magazinul Eurosport „Drumul spre aur”. Emisiunea va putea fi urmărită astăzi, de la ora 20.00. În acest episod al seriei de şase, difuzat pe canalele Eurosport şi online pe Eurosport Player, ”Drumul spre aur”spune povestea carierei Nadiei Comăneci, rememorând povestea Jocurilor Olimpice de la Montreal din 1976, atunci când sportiva româncă de 14 ani a devenit prima gimnastă care a primit nota ”perfectă de 10”.
Publicitate

Programul de 30 de minute cuprinde şi povestea Cătălinei Ponor, considerată de Nadia Comăneci drept una dintre cele mai bune gimnaste românce ale ultimelor două decenii.

Cătălina Ponor, de cinci ori medaliată olimpică, cu trei medalii de aur la Jocurile Olimpice Atena 2004, va reveni în competiţia olimpică de la Rio, în acest an, deşi îşi anunţase retragerea la Olimpiada londoneză. Cu ajutorul imaginilor, Cătălina Ponor va prezenta detalii tehnice şi va dezvălui calităţile necesare pentru a concura la bârnă, în secţiunea ”Tech Talk”.

Tot în acest episod apare şi luptătoarea de taekwondo Raheleh Asemani, care încearcă să treacă peste toate obstacolele geo-politice pentru a-şi împlini visul olimpic. Născută în Iran, în 1989, ea s-a refugiat în Belgia şi, dacă nu primeşte cetăţenia belgiană la timp, se luptă să participe la Olimpiada de la Rio într-o reprezentativă a Sportivilor Olimpici Refugiaţi.

Din interviul Nadiei Comăneci:

Despre prima ei Olimpiadă, Montreal 1976:

„Am fost surprinsă de numărul mare de spectatori şi de atmosfera zgomotoasă creată; am fost cu adevărat intimidată. Mi-am spus: nu sunt într-o mare arenă ci în sala noastră de gimnastică, doar între noi gimnaştii. Am încercat să mi-o închipui mai mică decât era.”

Despre momentul istoric 1976:

“Nu m-am dus la Olimpiadă pentru a face istorie, m-am dus pentru a face ce ştiam eu. Nici prin cap nu-mi trecea că luând acele note de 10 voi schimba istoria şi-mi voi schimba viaţa.”

Despre fuga din România în Statele Unite ale Americii:

“Eu nu înţelegeam de ce nu mi se permitea să plec din România. Sunt o persoană ambiţioasă şi eram de părere că dacă se iveşte ocazia să plec atunci trebuie să plec şi asta am făcut când a apărut oportunitatea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ”astăzi” e de fapt ... luni 14 martie.
    Mai mare atenție!
    (http://sportnews.libertatea.ro/nadia-comaneci-este-protagonista-unui-episod-al-serialului-drumul-catre-aur-322553.html, etc.)

Trimite un comentariu

sus