Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: Ucigaşul nevăzut din casele noastre

 
PRESA DE AZI. Adevărul: Ucigaşul nevăzut din casele noastre

Retragerea Regelui Mihai din viaţa publică pe motive de boală, politicienii care au probleme cu justiţia şi gazul radioactiv prezent în locuinţelor românilor, printre subiectele presei de astăzi.

Publicitate

Ucigaşul nevăzut din casele noastre, titrează ziarul Adevărul, pe prima pagină.

„Radonul, un gaz radioactiv prezent în fiecare locuinţă, este extrem de periculos şi poate provoca chiar şi moartea, după o expunere îndelungată. Statisticile arată că sute de români mor anual de cancer pulmonar provocat de radon. 'Este produs tot timpul în sol, aceasta fiind principala sursă de radon din locuinţe', explică Constantin Cosma, directorul Centrului de Radioactivitatea mediului şi Datare Nucleară din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj", mai notează cotidianul deţinut de Cristi Burci, în deschiderea ediţiei de astăzi.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Jurnalul Naţional: "Regele duce marea bătălie". Regele Mihai a fost supus unei operaţii chirurgicale, în Anglia, diagnosticele puse de echipa medicală fiind de carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică. Regele a decis să se retragă din piaţa publică, iar îndatoririle sale vor fi preluate de fiica sa, Prinţesa Margareta, care este Custode al Coroanei.

Evenimentul zilei: "Cioloş şi Prună, prinşi într-un 'scadal cu pile' la Autoritatea pentru Cetăţenie. Cinci şefi au demisionat în semn de protest". Cinci şefi ai Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie şi-au anunţat demisiile din funcţii, printr-o scrisoare adresată ministrului Justiţiei, Raluca Prună. Ei solicită ministrului ca funcţiile de conducere să fie ocupate printr-o procedură de selecţie transparentă şi obiectivă în baza unui concurs.

România liberă: "Au probleme cu justiţia, dar iau decizii cruciale. Politicienii controversaţi care conduc România". Numeroşi lideri politici cu probleme penale şi-au păstrat funcţiile şi influenţează deciziile din partide şi din Parlament. Printre numele aflate în această situaţie, potrivit ziarului RL, se numără deputatul Marian Neacşu şi Liviu Dragnea.

Gazeta Sporturilor: "Duel total". Meciul de diseară dintre Dinamo şi Steaua din Cupa României va fi transmis pe trei posturi de televiziune: Digi, Dolce şi Pro TV.

Libertatea: "Probleme noi pentru Bivolaru". Este posibil ca procurorii să conteste sentinţa de achitare în cazul lui Bivolaru privind un dosar de trafic de persoane pe care judecătorii au dat-o în primă instanţă.

Click!: "Gabi Cristea îl lasă pe 'fermierul şef' Toader fără banii de la Pro TV?" Nu scapă de proces nici în Cipru. Fosta sa soţie, Gabriela Cristea, l-a dat iar în judecată pe Marcel Toader, după ce a tot încercat să-şi recupereze cei 400.000 de euro investiţi într-o afacere în timpul căsniciei.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus