Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: Ucigașul nevăzut din casele noastre

 
PRESA DE AZI. Adevărul: Ucigașul nevăzut din casele noastre

Retragerea Regelui Mihai din viața publică pe motive de boală, politicienii care au probleme cu justiția și gazul radioactiv prezent în locuințelor românilor, printre subiectele presei de astăzi. 

Publicitate

Ucigașul nevăzut din casele noastre, titrează ziarul Adevărul, pe prima pagină. 

„Radonul, un gaz radioactiv prezent în fiecare locuință, este extrem de periculos și poate provoca chiar și moartea, după o expunere îndelungată. Statisticile arată că sute de români mor anual de cancer pulmonar provocat de radon. 'Este produs tot timpul în sol, aceasta fiind principala sursă de radon din locuințe', explică Constantin Cosma, directorul Centrului de Radioactivitatea mediului și Datare Nucleară din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj", mai notează cotidianul deținut de Cristi Burci, în deschiderea ediției de astăzi. 

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi. 

Jurnalul Național: "Regele duce marea bătălie". Regele Mihai a fost supus unei operații chirurgicale, în Anglia, diagnosticele puse de echipa medicală fiind de carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică. Regele a decis să se retragă din piața publică, iar îndatoririle sale vor fi preluate de fiica sa, Prințesa Margareta, care este Custode al Coroanei. 

Evenimentul zilei: "Cioloș și Prună, prinși într-un 'scadal cu pile' la Autoritatea pentru Cetățenie. Cinci șefi au demisionat în semn de protest". Cinci șefi ai Autorității Naționale pentru Cetățenie și-au anunțat demisiile din funcții, printr-o scrisoare adresată ministrului Justiției, Raluca Prună. Ei solicită ministrului ca funcțiile de conducere să fie ocupate printr-o procedură de selecție transparentă și obiectivă în baza unui concurs. 

România liberă: "Au probleme cu justiția, dar iau decizii cruciale. Politicienii controversați care conduc România". Numeroși lideri politici cu probleme penale și-au păstrat funcțiile și influențează deciziile din partide și din Parlament. Printre numele aflate în această situație, potrivit ziarului RL, se numără deputatul Marian Neacșu și Liviu Dragnea. 

Gazeta Sporturilor: "Duel total". Meciul de diseară dintre Dinamo și Steaua din Cupa României va fi transmis pe trei posturi de televiziune: Digi, Dolce și Pro TV.

Libertatea: "Probleme noi pentru Bivolaru". Este posibil ca procurorii să conteste sentința de achitare în cazul lui Bivolaru privind un dosar de trafic de persoane pe care judecătorii au dat-o în primă instanță.

Click!: "Gabi Cristea îl lasă pe 'fermierul șef' Toader fără banii de la Pro TV?" Nu scapă de proces nici în Cipru. Fosta sa soție, Gabriela Cristea, l-a dat iar în judecată pe Marcel Toader, după ce a tot încercat să-și recupereze cei 400.000 de euro investiți într-o afacere în timpul căsniciei. 

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu