Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: „Cum sunt vânați polițiștii din dosarul Girofarul”

 
PRESA DE AZI. Adevărul: „Cum sunt vânați polițiștii din dosarul Girofarul”

O serie de nereguli din 2012 descoperite la ANAF și fosta Gardă Financiară, reabilitarea înceată a clădirilor cu risc seismic din București și controalele dispuse polițiștilor care au instrumentat dosarul în care a fost inculpat Gabriel Oprea se numără printre subiectele presei de astăzi. 

Publicitate

Ziarul Adevărul își deschide ediția de astăzi cu un articol despre "cum sunt vânați polițiștii din dosarul Girofarul". 

"Răzbunare. Polițiștii Serviciului omoruri, care au instrumentat dosarul 'Girofarul', soldat cu inculparea fostului ministru de Interne Gabriel Oprea pentru abuz, sunt ținta unor controale dispuse de șefii Poliției", scrie cotidianul deținut de Cristi Burci, pe prima pagină. 

Paginademedia.ro prezintă în continuare titlurile și principalele subiecte ale presei de astăzi. 

România liberă: "37 de milioane de euro pe lună din presiuni asupra comercianților. Bani negri, produși cu ajutorul Gărzii Financiare". Documente secrete ale fostei Gărzi Financiare, intrate în posesia României libere, dezvăluie un mecanism de sorupție desfășurat prin taxe de protecție impuse comercianților din ilfov de către înalți funcționari publici. Documentele reprezintă un raport intern al Gărzii Financiare, din 2012, cu specificația privind drumul către instituțiile de anchetare al fiecărui caz de corupție în parte. 

Jurnalul Național: "România, la 1.800 de ani distanță de siguranță". Doar Bucureștiul are 2.200 de imobile cu risc seismic. Ritmul de reabilitare era de 1,2 imobile pe ani, ceea ce înseamnă că, în Capitală, vom fi în siguranță în clădirile veche peste mai bine de un mileniu și jumătate. 

Evenimentul zilei: "Mărturii cutremurătoare a încă unui român grav bolnav, cu zile numărate. Autoritățile din Sănătate mint cu cinism și condamnă 25 de români la moarte". Campania EVZ "medicul de gardă" continuă. "Au decis să facă un centru de transplant în București, mișcare de paradă însă, pentru că în practică procedura se desfășoară cu o încetineală periculoasă pentru niște oameni care nu-șiu mai pot folosi decât 10% din capacitatea pulmonară", scrie Evenimentul zilei, pe prima pagină. 

Gazeta Sporturilor: "Omul care ne duce în Americi". Antrenorul Thomas Ryde le-a făcut pe handbaliste să descopere încrederea în ele. Danezul are un rol cricial în calificarea la Olimpiada de la Rio, scrie GSP.

Click!: "Pelinel ia cărucior de 6.000 de lei pentru fiul lui Borcea". 

Libertatea: "Antrenorul starurilor la Hollywood e falimentar". Antrenorul unor vedete precum Jennifer Lopez și Anthony Quinn a rămas fără niciun ban din cauza unei investiții neinspirate și a crizei economice. 

Rubrica Presa de azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secțiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu